30:30
(14:14)
vége
> >
Végül igazán megérdemelt a döntetlen. Mind a két csapat győzelmet érdemelt volna ugyanis, így ez az igazságos.
Hollandia remekül támadt, többször gólokkal vezettek, de ugyan így Svédország is.
Maradnak a csoport élén így, de továbbjutó még nincs!
16:27
(3:11)
vége
> >
Előzetesen egy jóval szorosabb és kiélezettebb mérkőzésre számítottunk, ehhez képest csalódást jelentett a találkozó. Igazából már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa, a szerbek támadásában teljes volt a tanácstalanság. A franciák se különösen brillíroztak, de így is nyolcgólos előnnyel mehettek pihenőre.
A fordulást követően a csapatok belementek az adok-kapokba, védekezésről és koncentrációról nem igazán beszélhetünk. A szerbeknél Lekic és Popovic gyengén játszott, a második félidőben a délszlávoknál Rajovic és Stoiljkovic vitte a prímet. A franciáknál Glauser kapus mellett Lacrabere és Niombla játszott átlagon felül.
Franciaország ezzel a győzelemmel továbbjutott, míg a szerbek egyelőre pont nélkül állnak, nagy bajban vannak déli szomszédaink.
Köszönöm a figyelmet!
24:26
(14:13)
vége
> >
Meglepetés született a C csoportban, Horvátország a társrendező ország kiesett, nem lesz ott a középdöntőben.
Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a második játékrészre a horvátok fordulhattak egygólos előnnyel. A második játékrészt a németek kezdték két gyors góllal, majd egészen az ötvenedik percig felváltva születtek a gólok. A hajrá a németeknek jött ki jobban, az 59. percben már hárommal vezettek.
A horvátoknál Penezic ugyan elképesztő formában játszott, de egyedül kevés volt Németország legyőzéséhez.
Köszönöm a figyelmet!
24:28
(10:20)
vége
> >
Ha valaki csak a végeredményt látja, azt hiheti, hogy a franciák után Montenegrót is nagyon szépen megszorította Szlovákia és csak négy góllal kaptak ki. Ez nagyon nem így volt. Ameddig Montenegró a teljes első sorát fent tartotta, a félidei 10 gólos különbséget a negyvenedik percre már 13-ra tornászta fel, a Szlovákok szinte lövőhelyzetig is alig jutottak.

Aztán onnantól teljes pálfordulás, ahogy Adzic elkezdte behozni a második és harmadik sort, hogy szokják a légkört, lassan, de biztosan faragni kezdett a hátrányból a szlovák válogatott. Egyszer volt már hét közte, akkor még visszatette a közé tízet Montenegró, de utána szinte teljes csőd lett a támadójáték és a védekezés is. Az 53. percben 18:28 után már nem is lőtt gólt Montenegró, ellenben hatot kapott, így egy kimondottan tisztes, négy gólos vereséggel vonulhatott le a pályáról Szlovákia, akik a második félidőt hat góllal megnyerték, kimondottan szép gólokat lődözve a záró 15 percben.

A jelek szerint a szlovákok még azért nem elég erősek ahhoz, hogy igazán komoly tényezővé váljanak nemzetközi szinten. Montenegrónál két tanulság rajzolódik ki: az egyik, hogy az első soruk hihetetlenül erős, ismét komoly esélyesei az aranyéremnek. Azonban látható, hogy nincs igazán második és harmadik vonaluk, rettenetesen "egy soros" a címvédő. Ezzel a győzelemmel Montenegró biztos továbbjutó már.

Szlovákia – Montenegró: 24-28!
Köszönöm a figyelmet!
----