Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 0:1 (vége) | Pécsi MFC – MTK Budapest FC 1:0 (vége) | Kaposvári Rákóczi FC – Puskás Akadémia FC 1:1 (vége)
Ferencvárosi Torna Club – Debreceni VSC 1:1 (vége) | Fehérvár – Győr 0:1 (vége)
vége
Mezőkövesd Zsóry FC
0:1 (0:0)
Újpest FC
vasárnap 16.03.2014, 14:30 • Városi stadion, Mezőkövesd • OTP Bank Liga
Prematch odds
     
    Ezzel az eredménnyel, az Újpest megelőzte a Kecskemétet és előre lépett a tizedik helyre, míg a Mezőkövesd a 14. helyre csúszott vissza. Köszönöm a figyelmüket, további kellemes vasárnap délutánt kívánok. (17:19:22)
     
    Nebojsa Vignjevic:
    "Ez egy fontos mérkőzés volt, ahol sikerült begyűjteni a három pontot. A Mezőkövesd ugyan több veszélyes kontrát tudott kidolgozni, de mi többet veszélyeztettünk és a találkozó végén be is találtunk. Többet tettünk a pályán a sikerért jól játszottak a játékosaim. Mind a mi, mind az ellenfelünk dolgát megnehezítette az időjárás és a szél. Gratulálok a Mezőkövesdnek és sok sikert kívánok neki a továbbiakban, de legfőképpen a saját játékosaimnak szeretnék gratulálni!"
    Arra, hogy a másik csapat edzőjét éltették a csapata szurkolóik Vignjevic is meg lett kérdezve:
    "Nem volt számomra furcsa, tudom jól, hogy Véber Györgyöt szeretik játékosként és edzőként is Újpesten, de remélem legközelebb én leszek a kedvenc edző akit éltet a csapatom!"
     
    Véber György:
    "Gyáván, hitehagyottan, ostobán futballozott a csapat. Ismét bebizonyosodott, hogy a ki-ki meccseken képtelenek vagyunk nyerni. Bátortalan játék és rengeteg hiba jellemzett minket ma. A végén ahelyett, hogy mi szereztük volna meg a vezetést, végül mi kaptunk egyet. Nem erre készültünk, a hét közben remek munkát végzett a csapat, de a meccseken ez nem jön ki. A szél is problémát okozott, de nem csak nekünk, erre nem lehet fogni semmit. Igyekszem a játékosok felé pozitívan állni, de most nagyon csalódott vagyok."
    A mérkőzésen az újpesti drukkerek elkezdték éltetni mind Szlezák Zoltánt, mind Véber Györgyöt, erre a következőt reagált:
    "Persze, játékos karrieremet végig ott húztam le, az utolsó egy két kallódó évet leszámítva, természetes a reakció. Örülök és örülünk neki, de annak nem, hogy ez volt a legpozitívabb dolog a mérkőzésen."
     
    És nem is tudott! A végig jobban játszó és gólra törő Újpest megérdemelten szerezte meg a vezetést, Balogh egyszer került a kapu elé azt be is fejezte. Egy gyengécske mérkőzésen az utolsó percekben megszerzett találat jelentette a három pontot.
    Rövidesen jelentkezünk a sajtótájékoztatóval is.
     
    Mérkőzés vége.
     
    90+2
    Nem jut labdához a Mezőkövesd, így nehéz lesz egyenlíteni.
     
    90+1
    Proesmans érkezik az utolsó két percre Kosovic hagyja el a játékteret.
     
    90+1
    Két perc lesz a mérkőzés ráadása.
     
    90
    Kiss M. kezezésért kap sárga lapot.
     
    90
    Bognár bal oldalról végzett el egy sarokrúgást, Fótyik csúsztatott a rövidnél, de tisztázni tudtak a védők.
     
    89
    Az utolsó tíz percben mind két gárda gólra tört, a vendégek megérdemelten szereztek vezetést.
     
    88
    Az Újpest gólt szerzett!


    Jobb oldalról Stanisavljevic ívelt középre az ötösre érkező BALOGH BALÁZS-al nem érkezett senki, így könnyedén fejelhetett a kapu bal oldalába, Horváth tehetetlen volt ellene. 0-1!
     
    86
    Kiss M. kényszerítőzött Bognárral a tizenhatos jobb oldalán, az utóbbi lőtt végül jobbal, de Dmitrovic hatalmasat védett lábbal.
     
    85
    Lázár lőtt 18 méterről, de lecsúszott a lábáról, így jócskán mellé csavarodott.
     
    82
    Újabb csere a vendégeknél Lázár jön be, Tshibuabua hagyja el a pályát.
     
    81
    A második félidőben észrevétlenül játszó Tshibuabua lőtt 17 méterről ballal középről kapu mellé.
     
    80
    Nagy J. a jobb alapvonalnál passzolt középre, a rövidnél Kosovic érkezett, de ismét mellé fejelte!
     
    79
    Ezt is Bognár végzi el a bal oldalról, a hosszúnál Olasz tudta kapura fejelni a labdát hat méterről, de mellé ment!

    Jankó Gergely

    Gólok: 88. Balogh

    Lapok:   51. Melczer (MZSE), 90. Kiss M. (MZSE) – 37. Kabát (UTE), 70. Kosovic. (UTE)


    Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth – Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Fótyik – Velicky, Takács (46. Kiss M.), Bognár, Melczer (69. Olasz) – Balajti (56. George), Harsányi. Cserék: Szántai, Gévay, Kiss M., Dobos, George, Olasz, Farkas.
    Újpest FC: Dmitrovic – Nagy J., Litauszki, Heris, Balogh– Kosovic (90+1 Proesmans), Vasiljevic, Stanisavljevic, Sankovic – Tshibuabua (82. Lázár), Kabát (72. Zamostny). Cserék: Balajcza, Juanan, Proesmans, Lázár, Zamostny, Ligot, Sagna.

    Játékvezetők: Andó-Szabó Sándor, Viszokai László, Bozó Zoltán.

    Nézőszám: 2300