Ferencvárosi Torna Club – Paksi FC 2:0 (vége) | Fehérvár – Diósgyőri VTK 1:1 (vége)
vége
Ferencvárosi Torna Club
2:0 (0:0)
Paksi FC
vasárnap 01.06.2014, 16:30 • Puskás Ferenc Stadion, Budapest • OTP Bank Liga
Prematch odds
     
    A labdarúgó OTP bank liga 2013-2014-es szezonja ezennel tehát véget ért!
    Kérem engedjék meg, hogy valamennyi munkatársam nevében megköszönjem az Önök egész évben tanusított kitüntető figyelmét, érdeklődését!
    Várjuk Önöket az onlajnok.com-on a válogatott felkészülési meccsek, a vb és a következő szezon során is, hisz tudják, ha minket figyelnek, semmiről sem maradnak le! (19:11:58)
     
    Thomas Doll a Ferencváros vezetőedzője (akit tapssal fogadtak a sajtó jelen lévő munkatársai):
    Az első félidőben érezni lehetett, hogy a csapat rendkívül ideges, de ez talán érthető volt, hiszen győzelmi kényszer alatt játszottunk!
    A szünetben sikerült egy kicsit átvariálni a csapatot, aggresszívebbek lettünk és a védekezésünk is összeállt! A lehető legjobbkor rúgtuk a gólokat, de abból mindenképpen tanulnunk kell a jövőre nézve, hogy nem szabad ilyen sokáig kiélezni egy, akár már korábbi helyzetek értékesítésével hamarabb is megnyerhető mérkőzést!
    Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ennél a klubnál és hogy ilyen remek játékosokkal dolgozhatok együtt!
    A szezon közben elhunyt játékosunk, Akeem Adams emlékére is futballoztunk!

    Köszönöm a sajtó egész tavasszal tanusított kitüntető figyelmét, viszonylag könnyű helyzetben vagyok, hiszen zsinórban kilencedszer nyilatkozhatom, mint győztes csapat edzője.
    Nincs könnyű dolgunk viszont a tekintetben, hogy nagyon kevés idő áll rendelkezésre a felkészüléshez az Európa liga selejtezőkig.
    Kérdésre válaszolva szeretném elmondani, hogy talán sikerült fejlődnie a csapatunknak a labda nélküli játékban, a gyorsaságban, a védekezésben.

    Onlajnok.com: Milyen elvárások fogalmazhatóak meg a nemzetközi szereplésre tekintettel a Ferencváros felé?

    Thomas Doll:
    Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de egyáltalán nem félünk az európai szerepléstől! A bajnokságban jövőre mindenképpen az aranyérem megszerzése a célunk, a nemzetközi porondon pedig csodálatos közönségünk segítségével, remélhetőleg már az új stadionunkban, bízom benne, hogy szintén sikereket érhetünk el!
    Most a fiúk kapnak egy kis pihenőt, de utána rögvest elkezdjük a felkészülést, hiszen rengeteg feladat vár ránk, már a következő hónaptól kezdődően!
     
    Csertői Aurél a Paks vezetőedzője:
    Az első félidőben azt hiszem, hogy jól játszottunk, helyzeteink voltak, de legalábbis teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak! A második félidő elejébe egy kissé belealudtunk és a Fradi főleg egyéni teljesítményekben felülmúlt ma minket. Sok sikert kívánok az FTC-nek a nemzetközi kupában!
    Összességében elmondhatjuk, hogy ez a szezonunk olyan volt, amilyen, voltunk nagyon nehéz helyzetben is, aztán egy kicsit evés közben megjött az étvágy!
    Jövőre ennél mindenképpen jobban kell teljesítenünk!
    Még egyszer gratulálok a Ferencvárosnak és tényleg a legjobbakat Nekik az Európa ligára!
     
    A mérkőzés tehát véget ért, a Ferencváros nyert, a 3. helyen végzett a bajnokságban a Debreceni VSC és a Győri ETO mögött és júliusban az Európa liga selejtezőjében próbálhat szerencsét!
    De kérem, maradjanak velünk, mert hamarosan a meccset követő sajtótájékoztatóról jelentkezünk, hogy hogyan értékelték az edzők a találkozót!
     
    A Ferencváros labdarúgói és szakvezetői most veszik át a bajnoki bronzérmeket az MLSZ jelen lévő képviselőjétől, Bánki Eriktől!
     
    A Ferencváros nagy tavaszi menetelését győzelemmel zárta, ez pedig sorozatban a kilencedik volt, így a harmadik helyet megérdemelten szerezte meg a pesti zöld fehér együttes!
    A mai meccsen is magabiztosak voltak Thomas Doll játékosai és végül simán nyertek, a meccsen emberhátrányba is kerülő MVM Paks ellen!
     
    Mérkőzés vége.
     
    90+2
    Bartha 20 méteres lövése vágódott még le a paksi védőkről!
     
    90+2
    Ugrai lőtt még 10 méterről a bal alsó sarok mellé!
     
    90+1
    Játékról már nemigen lehet írni, a Fradi tábor alig várja, hogy pályára futhasson! Reméljük, nem leszz semmilyen rendzavarás!
     
    90
    A szöglet után felszabadult a paksi kapu.
     
    89
    Jovanovic egy jó csel után adott be jobbról, szöglet lett a támadás vége.
     
    89
    Philipp Böniget választották meg a Fradi mai legjobbjának.
     
    88
    Mateos bal oldali beadása volt most pontatlan.
     
    86
    Bönig helyére még Laczkó is bejött a pályára.
     
    85
    Már ünnepli csapatát a ferencvárosi közönség.
     
    84
    Somalia helyére még beállt Józsi György is.
     
    83
    A mérkőzés és a bronzérem sorsa ezzel lényegében el is dőlt a Ferencváros javára.

    Juhász Attila

    Gólok: 54. Bönig, 82. Leonardo

    Lapok:   73. Pavlovic (FTC), 75. Leonardo (FTC) – 40. Wwindecker (PAK), 62. Kecskés (PAK), 78. Éger (PAK)   74. Windecker (PAK)


    Ferencvárosi Torna Club: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig(Laczkó 86.) – Holman(Ugrai 73.), Gyömbér – Somalia(Józsi 84.), Leonardo, Jenner – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
    Cserék: Jova (kapus), Hidvégi, Józsi, Nagy D., Péter A., Ugrai, Laczkó

    Paksi FC: Molnár P. – Heffler T., Éger(Kulcsár D. 80), Kovács G., Szabó J.(Báló 34.) – Kecskés, Windecker – Bartha, Bori, Könyves(Bor 61.) – Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél
    Cserék: Csernyánszki (kapus), Báló, Kiss T., Szekszárdi, Tököli, Kulcsár D., Bor.

    Játékvezetők: Iványi Zoltán (Ring György, Varga Zsolt)

    Nézőszám: 14 000