KHL
Avangard Omszk – HK Szibir Novoszibirszk 2:0 (vége) | Metallurg Magnyitogorszk – Szalavat Julajev 0:2 (vége) | Traktor Cseljabinszk – Barisz Asztana 5:3 (vége)
vége
Metallurg Magnyitogorszk
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Szalavat Julajev
kedd 05.03.2013, 14:00 • Arena Metallurg • KHL
     
    Nagyon kiélezett hét meccses csatában negyedszer bizonyult jobbnak ma a Szalavat Julajev, ami nem kevesebbet mint a továbbjutást jelenti számukra!

    Az első harmad mindkét félnél a védekezésről szólt, nagyon passzív volt a játék, egyáltalán nem volt benne a gól, és végülis 0:0-val ért véget.

    A második harmadban már más volt a játék képe, az addig főleg védekezésre összpontosító Szalavat egyre több támadást vezetett, a 29. percben pedig meg is szerezték a vezetést, a mindössze 22 éves Nikita Filatov volt eredményes. Nem állt le a gól után a Szalavat, továbbra is veszélyes támadásokat vezettek, ami már nem volt olyan nehéz az egyre jobban kinyíló Magnyitogorszk ellen, de végül nem született újabb gól, így 0:1-el fordulhattak a felek az utolsó harmadra.

    Az harmadik harmadban az elsőhöz hasonló kiegyenlített játék volt, azzal a különbséggel hogy ez nem a védekezésről hanem inkább a támadásról szólt mindkét oldalon. Minden erejével támadott a Magnyitogorszk, kétszer is emberelőnyben voltak 2 percig, de végül nem tudtak betalálni a remekül védekező Szalavat kapujába, így az utolsó percre kénytelenek voltak lehozni a kapust. A kapuslehozatal nem éppen a legjobbkor történt a hazaiak részéről, nagyjából 10 másodperc múlva már nem is volt náluk a korong, mert már Alexei Kaigorodovnál volt, aki kihasználta az üres kapus lehetőséget, és beállította a 0:2-es végeredményt! (16:18:06)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    58:56
    A Szalavat gólt szerzett!


    ELDŐLT A MÉRKŐZÉS, ELDŐLT A TOVÁBBJUTÁS!!!
    Kénytelenek voltak lehozni a vendégek a kapust az utolsó percre ebben az őrületes csatában, támadásuk sikertelen volt, így a korong ALEXEI KAIGORODOV elé került, aki nem hibázta el az üres kapus lehetőséget, és gyakorlatilag továbbütötte csapatát a legjobb 8 közé!!!
     
    58:43
    Lehozta a kapust a Magnyitogorszk
     
    58:38
    Lassan le kell hozni a kapust a hazaiaknak
     
    58:22
    Remekül szűrnek a vendégek
     
    58:05
    Ismét Ahonenig kerül vissza a korong!
     
    57:45
    Utolsó akciói egyikét indíthatja a Magnyitogorszk
     
    57:03
    Kiegészül a Szalavat
     
    57:01
    A földön hasalva próbáltak védekezni a vendégek, elég érdekesen festett de bejött! A nagy tömörülés végén kikerül a korong a vendég harmadból
     
    56:37
    Ezt is kivágják!
     
    56:30
    Most sikerül csak felállni a Magnyitogorszknak
     
    56:03
    Egy perc már lement az előnyből!
     
    55:49
    Mozyakin próbálta középre játszani a pakkot, de mindkétszer a kapu mögött kötött ki a korong
     
    55:20
    Elsőre nem jön össze, Ahonenig kivágják a vendégek
     
    55:03
    Proshkin(UFA) kap két perc kiállítást! Óriási lehetőség előtt a Magnyitogorszk
     
    54:46
    Elviszik a vendégek, de gyorsan elvesztik
     
    54:38
    A vendég harmadban a buli
     
    54:34
    Mozyakin passza után tűzte rá a harmad széléről egy hazai játékos, de ismét jó volt a blokk a vendégek részéről
     
    53:41
    Nem tartják meg, előre lövik és elvesztik!

    Dávid Kiss

    Gólok és gólpasszok: 29. Filatov (Blatak, Zinovyev), 59. Kaigorodov


    Metallurg Magnyitogorszk: Ahonen(Perchuski) – Metlyuk, Khabarov, Gulas, Hodgman, Lisin – Biryukov, Antipin, Zdunov, Kazionov, Mozyakin – Bonderav, Bernatsky, Platonov, O'Reilly, Koroljuk – Misharin, Zuccarelo, Kosov, Yakubov.
    Szalavat Julajev: Tarkki(Vasilevski) – Konev, Sopel, Stepanov, Glukhov, Musatov – Atyushov, Isangulov, Svitov, Pankov, Slepyshev – Proshkin, Blatak, Ruzicka, Zinovev, Filatov – Zubarev, Koltsov, Kaigorodov, Pihlstrom, Mirnov.