HSC Csíkszereda – Ferencváros Bp. ESMTK 4:3 (5:4 szétlövés után) | Dab.Docler – DVTK Jegesmedvék 4:3 (vége) | Budapešť – Nové Zámky 1:8 (vége)
vége
Dab.Docler
4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
vasárnap 12.01.2014, 18:00 • Dunaújvárosi Jégcsarnok • MOL Liga
     
    A mérkőzés elején mindjárt nagy iram alakult ki. Többet veszélyeztetett a vendég csapat ebben az időben, aminek meg is lett az eredménye viszonylag elég korán. Popovics lövése még kijött Kiss-ről, de érkezett Láda aki a félig üres kapuba lőtte a korongot. Nemsokat váratott magára a válasz, egy Somogyi-Papp akciót követően Papp passzolt Pavukhoz, aki Duschek mellett kilőtte a jobb sarkot. A harmad további részében mindkét kapu felváltva forgott veszélyben. Több helyzetet dolgozott ki a hazai csapat, majd a harmad vége előtt kicsivel több mint fél perccel, a Ladányi-Szappanos-Lindgren trió dolgozott ki óriási helyzetet Duschek kapuja előtt, amelynek a végén a Szappanos egy kipattanót vágott a hálóba.

    Továbbra is hazai fölény jellemezte a találkozót. Több nagy helyzetet alakítottak ki a hazaiak. A Miskolc inkább kontrákra építkezett.Majd a 26. percben Galanisz növelte a hazai csapat előnyét egy végletekig kijátszott akció után. Egy kiállítást követően beszorította ellenfelét a DAB, a miskolciak ki se tudták ütni a korongot a harmadból, több nagy helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, de gólt nem sikerült elérniük!
    A harmad vége felé közeledvén egy emberelőnyüs szituációnál Szappanos és Contois vezették a korongot egy védőre, majd szépen kijátszott helyzetet követően Szappanos Duschek mellett kilőtte a jobbsarkot.
    A harmad végén kettős előnybe került a Miskolc, de nem tudtak élni a helyzettel. A harmad végén Lindgren is két percet kapott, így ismét kettős előnyben kezdi a harmadik harmadot a Miskolc.

    A harmadik harmad elején sem sikerült kihasználnia a kettős emberelőnyt a Miskolc csapatának. Majd a szimpla előnyt sem sikerült gólra váltaniuk. Majd a 47. percben Faith átadását értékesítette DeBruyn. Ezzel két gólra feljöttek a vendégek. Az 52. percben Somogyi lövését hárítja Duschek, majd az ismétlést Pavuk a kapuvasra emeli. A vendégek a mérkőzés vége előtt Szilágyi révén 1 gólra felzárkóztak. A végén kapusukat is lehozva támadtak a macik, de gólt már nem sikerült elérniük. Így ha nem is magabiztosan, bár a játék képe alapján sokkal többet veszélyeztetett a hazai gárda,de sikerült otthon tartaniuk a 3 pontot, így már 11 mérkőzés óta tart veretlenségi sorozatuk. (20:01:49)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:43
    Vendég időkérés.
     
    59:00
    A vendégek levitték kapusukat
     
    58:40
    Pavuk passzolt középre Somogyihoz, aki kapu fölé lőtt
     
    57:30
    Galanisz próbálkozását védi Duschek
     
    56:47
    A Miskolc gólt szerzett! Gólszerző: SZILÁGYI LEVENTE!

    A Kissről kipattanó korong, pont Szilágyi elé került, amit a csatár az elfekvő Kiss Tamás alatt a kapuba lőtt


     
    56:30
    Metcalfe keresztbelőtt korongja megy el a kapu előtt
     
    55:56
    Ladányi büntetése letelt
     
    54:47
    Faith lövését Kiss védi, majd kiejti, de a bíró lefújja az akciót
     
    53:56
    Ladányi büntetése 2 perc fogásért
     
    53:10
    Popovics lő távolról, a kísérletet Kiss hárítja
     
    52:00
    Somogyi lövését védi Duschek, majd a második próbálkozást Pavuk fonákkal a bal kapuvasra emeli
     
    51:08
    A vendég csapat kiegészült
     
    50:20
    Contois passzolt a kapu előtt üresen álló Lindgrenhez. Duschek bravúrral hárította a próbálkozást
     
    50:00
    Hüffner lövése megy el a kapu mellett
     
    49:08
    Boyle büntetése 2 perc szabálytalan testjátékért
     
    48:53
    Papp próbálkozását hárítja Duschek
     
    46:52
    A Miskolc gólt szerzett! Gólszerző: DEBRUYN CURTIS ANDREW! Gólpassz: Juraj Faith, Tyler Metcalfe

    Faith passzolt kereszbe az üresen álló DeBruynhoz, aki Kiss mellett kilőtte a balsarkot


    Lepsényi Zsolt

    Gólok és gólpasszok: 6. Pavuk (Papp V., Somogyi), 20. Szappanos (Ladányi, Lindgren), 27. Galanisz (Szappanos, Azari), 36. Szappanos (Contois, Ladányi) – 5. Láda (Popovics), 47. DeBruyn (Faith, Metcalfe), 57. Szilágyi


    Dab.Docler: Kiss T. (Sevela) – Lindgren, Hüffner, Szappanos, Ladányi, Contois – Huba, Nagy, Azari, Galanisz, Peterdi – Jabornik, Gröschl, Papp, Pavuk, Somogyi – Léránt, Hruby, Kiss Á., Magosi, Szabados
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Duschek (Gyenes) – Boyle, Láda, Ritó, Miskolczi, Rafaj – DeBruyn, Hegyi, Popovics, Tóth, Hajós – Durco, Vojtkó, Metcalfe, Knox, Faith – Roczanov, Budai, Szilágyi

    Játékvezetők: NAGY ATTILA, NÉMETH MÁRTON, Abonyi Attila, Pálkövi Botond