SD Eibar – Getafe CF 2:1 (vége) | UD Almería – Sevilla 0:2 (vége) | Athletic Bilbao – Elche CF 1:2 (vége)
Granada – Real Sociedad 1:1 (vége) | Barcelona – Atlético Madrid 3:1 (vége)
vége
UD Almería
0:2 (0:0)
Sevilla FC
vasárnap 11.01.2015, 12:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería • Primera División
Prematch odds
     
    Lendületes, jó találkozóval indult a vasárnap a spanyol futballt szeretők számára. Erős közepes iramban, szinte folyamatos akciókkal rukkoltak elő a csapatok, bár a befejezéseknél többnyire hiányzott a pontosság. Az Almeria abszolút partnere volt a táblázaton náluk 11 helyezéssel előrébb tanyázó Sevillának, de a kapu előtt hiányzott a magabiztosság és a szellemesség.

    A Sevilla remekül használta ki a néhány perces hazai rövidzárlatot és szerzett két szép gólt. Becsületükre legyen mondva, utána sem álltak be védekezni, leszámítva az utolsó perceket. Az Almeria próbált erősíteni, de ma csak ennyire tellett a hazaiaktól.

    Almeria – Sevilla: 0-2!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (13:53:23)
     
    90+3
    Mérkőzés vége.
     
    90+3
    Összefejelt Velez és Coke vétlenül. Kirúgással folytatódik közben a találkozó, mert a szögletből nem lett semmi. Ezt a meccset megnyerte a Sevilla.
     
    90+2
    Három perc a ráadás.
     
    90+1
    Hemed és Beto egyszerre ugrott fel egy labdáért hat méteren, előbbi fejelte el, kapura ment igen lassú tempóban, Iborra az utolsó centimétereken még beérte és oldalra kirúgta szinte a gólvonalról! Micsoda mentés!!
     
    90+1
    Soriano kiválóan vesz át egy hosszú indítást 20 méteren, ám utána hosszan tolja meg, szerelik könnyedén. Corona és Espinosa közös erővel visszaszerzik.
     
    90
    Corona beívelése egészen borzalmasra sikeredik, ebből indul meg a Sevilla kontrája, ám Julián 30 méterre kifutva a kapujából rúgja el végül a labdát. Centiken múlott a sikeres kontra.
     
    89
    Ha az iménti helyzet bement volna, izgalmas utolsó percek elé nézhettünk volna. Így tovább őrzi két gólos előnyét a Sevilla, amely már teljesen a kontrákra állt be.
     
    88
    Espinosa óriási helyzetben szúrta kapura 14 méterről, középről. Egy védő is hozzáért, ettől kissé lelassult a lövés, Beto védeni tudott!
     
    87
    Támadgat közben az Almeria, de a hátralevő idő alighanem már kevés lesz az egyenlítéshez. Későn ébredtek a hazaiak.
     
    86
    Már a túloldalon helyzet, a bal oldalon került helyzetbe Deulofeu, Julián messzire kifutott a kapujából, Deulofeu cselezgetni kezdett, visszatett labdája azonban nem volt jó lövésre. Ebben sokkal több volt.
     
    85
    Egészen érthetetlen szituáció. Nem értette meg egymást a játékvezető és a Sevilla egyik játékosa, a jobb oldalon. A játékvezető szerint elvégzett egy szabadrúgást, miközben ő csak passzolni szeretett volna beljebb, hogy onnan a társa elvégezhesse a pontrúgást. Erre a labdára csapott le az Almeria, a kapus kint állt a kapujából, Hemed pedig megcélozta balról, éles szögből az üres kaput, de pechére egy védő éppen visszaért, így nem lett gól a rendkívül furcsa helyzetből!
     
    84
    Espinosa indult meg a jobb oldalon, de túl hosszan szöktette magát, Navarrot csak lökéssel szabadította meg a labdától.
     
    83
    Mendez helyett Dangda érkezik a hazai csapatba.
    Közben Vitolo helyére Deulofeu jött be a vendégekhez.
     
    82
    Vitolo szerez hátul labdát. Nem érzem az Almeriában az erőt az egyenlítésre eddig.
     
    81
    Reyes ballal csavarta a jobb felső sarok irányába a szabadrúgást. Nem volt tökéletes az irányzék, így Julián vetődve hárítani tudott!
     
    80
    Vidal megindulása veszélyesnek ígérkezett középen, csak szabálytalanul tudták megállítani. Sevilla szabadrúgás nagyjából 25 méterre a kaputól, veszélyes helyről.
     
    79
    Verza kap túlzottan hosszú keresztpasszt a bal oldalon. Egyelőre nem tud újítani az Almeria.
     
    78
    Jól zár ezekben a percekben a sevillai középpályás retesz, az Almeria nem tud veszélyes akciókat vezetni.

    Kármán Zoltán

    Gólok: 59. Iborra, 64. Coke

    Lapok:   21. Partey (ALM) – 17. Vidal (SEV), 42. Pareja (SEV)


    UD Almería: Julián – Fran Vélez, Angel Trujillo, Dos Santos, Dubarbier – T. Partey (Soriano 65'), Verza – Wellington (Espinosa 74'), Corona, Edgar Mendez (Dangda 83')– Hemed
    Cserék: Yeray Gomez – Dangda, Mané, Soriano, Javier Espinosa, Antonio Marin, Azeez

    Sevilla FC: Beto – Aleix Vidal, Pareja (Coke 46'), Alejandro Arribas, Fernando Navarro – Iborra, Daniel Carrico – José Antonio Reyes, Banega, Vitolo (Deulofeu 83') – Bacca (Gameiro 77')
    Cserék: Sergio Rico – Diogo Figueiras, Gameiro, Iago Aspas, Kolodzeijczak, Denis Suarez, Gerard Deulofeu, Coke

    Játékvezetők: Eduardo Prieto – Francisco García, Manuel Aboy

    Nézőszám: 16000