27:25
(15:16)
vége
> >
Óriási izgalmak az egész meccsen, főként a végjátékban, ahogy arra számítani lehetett. A váciak jöttek ki jobban ebből, teljesen megérdemelten tartották otthon a két pontot a mai napon. Kiélezett mérkőzés volt két, nagyjából hasonló játékerőt képviselő csapat összecsapásán, a hazai sikerben oroszlánrészt vállalt Bíró Blanka, aki rendkívül fontos pillanatokban mutatott be óriási védéseket.

Nagyot küzdött a Fehérvár is, különösen Mayer Szabina emelkedett ki hat góljával, a jobb szélről Hajduch és Csáki is többször eredményes volt. A hazaiaknál góllövésben Jovetic, Gróz és Vukcevic járt élen, de Vukcevicnél ki kell emelni az elképesztő akarást és a remek védekezést is a mai napon, talán az idény legjobb formáját mutatta ezen az összecsapáson. Labdáért vetődéseit többször vastapssal jutalmazta a hazai publikum.

A játékvezetés átlagosnak tűnt, tévedtek ide is, oda is. Az FKC-nál inkább a lépéshibákat nézték el többször, a váciak védekezésénél időnként úgy tűnt, elmaradt 1-2 hetes, vagy szabaddobás. Összességében nem úgy tűnt, hogy befolyásolta volna az eredményt a bírói ténykedés. Feltűnően sok volt a váci hetes, de mindegyik jogosnak tűnt.

Fontos győzelem volt ez a Vácnak, ezzel továbbra is komoly esélyük maradt a 6. hely megszerzésére és négy ponttal eltávolodtak az MTK-tól. Az egymás elleni eredményben a Vác jobb lesz az alapszakasz végén a Fehérvárnál, jelenleg van egy pont előnyük is, de még azért messze a vége.
Kiváló mérkőzés volt semleges szurkolók számára is. Az utolsó percig maradtak izgalmak. Nem sok hiányzott az FKC-nak. De ma a Vác láthatóan nagyon akarta a győzelmet és sokat is tett érte.

Vác – Fehérvár: 27-25!
Köszönöm a figyelmet!
----