Heracles Almelo – SBV Vitesse Arnhem 3:5 (vége) | VVV Venlo – RKC Waalwijk 1:0 (vége) | SC Heerenveen – FC Twente 2:1 (vége)
vége
Heracles Almelo
3:5 (1:2)
SBV Vitesse Arnhem
szombat 23.02.2013, 18:45 • Polman Stadion, Almelo • Eredivisie
     
    93
    A Heracles gólt szerzett!
    NINOS GOURIYE kapott remek kiugratást a védők között, egyet tolt rajta, majd ballal, keresztbe kilőtte a kapu bal alsó sarkát.
     
    91
    A Vitesse gólt szerzett!
    WILFRIED BONY kapott egy labdát a tizenhatos előterében, a labdaátvétellel becsapta a védőt, így már csak a kapus állíthatta volna meg a támadót, aki azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy elhibázza ezt a ziccert és megszerezte a mesterhármasát.
     
    74
    A Heracles gólt szerzett!
    A csereként beállt Castillion a tizenhatos vonaláról, fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot, Velthuizen hiába vetődött a pontos lövést nem védhette.
     
    54
    A Vitesse gólt szerzett!
    WILFRIED BONY is duplázott. A támadó remek kiugratást kapott, elhúzta a kapus mellett a labdát, majd bepasszolta az üresen maradt kapuba.
     
    51
    A Vitesse gólt szerzett!
    A büntető ugyan kimaradt de egy bal oldalról érkező beadást a hosszú saroktól visszafejeltek MARCO VAN GINKELNEK, aki közelről bepasszírozta a labdát a kapuba.
     
    31
    A Heracles gólt szerzett!
    Bruns az ellenfél félpályájának közepéről indult meg, elvitte a labdát két védő mellett, majd remek ütemben indította a leshatárról kilépő LERIN DUARTÉT, akinek bőven volt ideje még arra is, hogy a bal lábára igazítsa a labdát és elpasszolja a kapus mellett a jobb alsó sarokba.
     
    23
    A Vitesse gólt szerzett!
    Bony vett le egy felívelt labdát és szép bokamozdulattal tette tovább MARCO VAN GINKELNEK, aki a védőket körbefutva a tizenhatos bal oldaláról, a kapus lába mellett talált be a hosszú sarokba.
     
    19
    A Vitesse gólt szerzett!
    WILFRIED BONY idénybeli 20. góljával megszerezte a vezetést a Vitesse. A támadás egy félpályánál megszerzett labdából indult, Bony két gyors passz után kapta meg a labdát és körülbelül 20 méterről kilőtte a bal felső sarkot, Pasveer csak hozzáérni tudott, védeni nem.

    Gólok: 31. Duarte, 74. Castillion, 93. Gouriye - 19. Bony, 23. van Ginkel, 51. van Ginkel, 54. Bony, 91. Bony

    Lapok:   50. Duarte (HRC), 54. Rienstra (HRC), 55. Bruns (HRC) - 46. Cziommer (ARN), 81. Kazaishvili (ARN)   86. Bruns (HRC)


    Heracles Almelo: Pasveer – Dorda, Schenkeveld, Rienstra, Quansah – Duarte, Vujicevic (Koenders, 25.), Bruns – Vejinovic, Gouriye, Everton (Castillion, 69.)
    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen – Kalas, van Aanholt, Kashia, van der Heijden - Cziommer, van Ginkel, Bony – Havenaar, Reis (Kazaishvili, 39.), Ibarra (Yasuda, 88.)

    Játékvezetők: Dennis Higler