VfB Stuttgart – Norimberk 1:1 (vége) | Hannover 96 – Hamburger SV 5:1 (vége) | 1. FSV Mainz 05 – VfL Wolfsburg 1:1 (vége)
FC Augsburg – 1899 Hoffenheim 2:1 (vége) | Bayern München – Werder Bremen 6:1 (vége) | FC Schalke 04 – Fortuna Düsseldorf 2:1 (vége)
vége
Bayern München
6:1 (2:0)
Werder Brémy
szombat 23.02.2013, 15:30 • Allianz Arena, München • Bundesliga
     
    Köszönjük a figyelmüket!
     
    A Werder Bremen a mérkőzés elején jól tartotta magát, de az első félidő közepén öt perc alatt két gólt is kapott a vendég együttes, amivel tulajdonképpen már el is dőlt a mérkőzés. A játékrész végén Prödl kiállítása pedig teljesen megpecsételte a Werder sorsát. A Bayern gyorsan újabb két gólt is berámolt, a 4-0, valamint az emberelőny pedig egy kicsit megnyugtatta a hazaiakat. Ennek köszönhetően az ellenfél erejéből futotta egy szépítő találatra, de ennél többre nem, sőt a lefújás előtti percekben megint a müncheniek játszották a főszerepet. Újabb két gól született a 86., illetve a 89. percben, amivel a Bayern München könnyed 6-1-es győzelmet aratott.
     
    Mérkőzés vége.
     
    89
    A Bayern gólt szerzett!
    A Werder Bremen teljesen összeomlott. Robben finom bokamozdulattal indította MARIO GOMEZT, aki valószínűleg lesről indulva kapta a labdát és lőtte azt a kapuba. A lövés nem volt tökéletes, de Mielitz csak hozzáérni tudott.
     
    87
    Hatalmas lehetőségek maradtak ki a Werder kapuja előtt.
     
    86
    A Bayern gólt szerzett!
    Lahm ívelte át a teljes védelmet középről, körülbelül 25 méterről, labdáját a kilépő FRANCK RIBÉRY teljesen egyedül vehette át és higgadtan a kapu bal oldalába belsőzte a Bayern ötödik gólját.
     
    86
    Az ismétlésből az látszott, hogy Lukimya, he nem is szándékosan, de picit összekoccintotta Gomez lábát.
     
    85
    Gomez próbált kiharcolni egy büntető, de esését nem ette meg a játékvezető.
     
    83
    Robben kapott remek labdát a tizenhatos jobb oldalán, ziccerét Mielitz bravúrral védte, ráadásul méteres lesről indult a Bayern szélsője, lendült is a partjelző zászlaja.
     
    81
    10 perc van hátra a mérkőzésből, a hazaiak nem erőltetik különösebben a támadásokat, de így is bármikor benne van a játékukban a gól. A Werdertől emberhátrányban az a néhány támadás is remek teljesítménynek számít.
     
    80
    De Bruyne kapott egy kiugratást a bal oldalon, lövése keresztbe elment a kapu előtt.
     
    78
    Ribéry húzott befelé a bal oldalról, a tizenhatos vonalára visszagurított labdáját az egyik védő még el tudta csenni az érkező Bayern játékos elől.
     
    76
    A Bayern egy kicsit lassított a tempón, így a vendégek is helyzetbe tudtak kerülni: Arnautovic lőtt a tizenhaton kívülről, de kísérlete nem volt igazán veszélyes, mellé ment.
     
    74
    Robben tekert egy jobb oldali, kiszorított helyzetben megkapott szabadrúgást a kapura, de kísérlete elszállt a hosszú sarok mellett.
     
    72
    Csere: Shaqirinek eddig tartott a meccs, a volt Werder Bremen játékos, Pizarro a pályán, ezúttal a Bayern színeiben.
     
    70
    Ezúttal Gomezt állította meg lesen a játékvezető.
     
    69
    A hazaiak kényelmesen passzolgatva próbálnak újabb rést találni a Werder védelmén.
     
    67
    Pavlovic buktatta a mellette meglépni igyekvő Robbent, jutalma egy sárgalap.

    Gólok: 25. Robben, 29. Martínez, 49. Gebre Selassie (öngól), 52. Gomez, 86. Ribéry, 89. Gomez - 58. de Bruyne

    Lapok:   28. Junuzovic (BRM), 67. Pavlovic (BRM)   44. Prödl (BRM)


    Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Contento - Martínez (Tymoshchuk, 53.), Gustavo, Robben, Shaqiri (Pizarro, 72.), Ribéry - Gomez
    Werder Brémy: Mielitz - Selassie, Lukimya, Prödl, Schmitz, - Junuzovic - Arnautovic, Hunt (Pavlovic, 46.), de Bruyne, Ignjovski - Petersen

    Játékvezetők: Marco Fritz