BL-sorsolás (vége) | EL-sorsolás (vége)
esemény vége
Bajnokok Ligája-sorsolás - Negyeddöntők

péntek 21.03.2014, 12:00 • Nyon • Sorsolás
     
    Köszönjük a figyelmet, a sorsolás véget ért, a mérkőzések pontos időpontja csak az egyeztetések után kerül nyilvánosságra. Az első mérkőzések napja: április 1/2, a visszavágóké: április 8/9. (12:26:28)
     
    A Man United mérlege a Bayernnel szemben negatív a BL-ben, 2 győzelem, 4 döntetlen mellé három vereség járt az angoloknak, de a legfontosabb mérkőzést, a barcelonai döntőt emlékezetes körülmények között megnyerték a hajrában szerzett két góllal!
     
    A Real Madrid mérlege a Dortmunddal szemben: 3 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, ám a tavalyi elődöntő a Dortmund továbbjutását hozta.
     
    A PSG egyszer játszott a BL-ben a Chelseavel, egy párizsi döntetlen után a Chelsea nyert Londonban.
     
    A Barcelona még sohasem találkozott a nemzetközi porondon a az Atlético Madriddal.
     
    Tehát a párosítások, elöl az első meccsen pályaválasztókkal:

    BARCELONA – ATLÉTICO MADRID

    REAL MADRID – BORUSSIA DORTMUND

    PSG – CHELSEA

    MANCHESTER UNITED – BAYERN MÜNCHEN
     
    15
    Már csak egy páros maradt, a pályaválasztó a MAN UNITED, ellenfelük a BAYERN MÜNCHEN!
     
    15
    A PSG a következő pályaválasztó, ellenfelük: CHELSEA!!!
     
    14
    A következő csapat a REAL MADRID, pályaválasztó lesz, az ellenfele: BORUSSIA DORTMUND! A tavalyi elődöntő ismétlése!
     
    12
    A Barcelona az első kihúzott csapat, tehát pályaválasztó lesz, ellenfelük: ATLÉTICO MADRID!!!
     
    11
    Kezdődik a sorsolás!
     
    10
    Luis Figo, a Lisszaboni döntő nagykövete a színpadon, ő segédkezik a lebonyolításban. A kérdésre, hogy miért nem tudott még senki címet védeni a BL-ben, arra Figónak konkrét válasza nincs, csak annyi, hogy hihetetlen erős csapatok küzdenek egymással, egy rossz nap elég, hogy kiessen bármelyik gárda.
     
    6
    Csak egy nyilatkozat José Mourinhótól a Chelsea menedzserétől: 'The most difficult opponents you can get in European football are there, Chelsea and Man United are the outsiders.'Vagyis: "A legnehezebb ellenfelek jöhetnek szemben ebben a sorozatban, a Chelsea és a Man United itt csak outsider" Szokatlan szerénység.
     
    4
    Most sorra veszik a nyolc csapatot, és képekben azt is, hogy milyen úton jutottak ebbe a fázisba.
     
    1
    Gianni Infantino köszönti az érdeklődőket, és Michel Platini nevében is gratulál a legjobb nyolc közé jutott csapatoknak.

    Érdekesség, hogy csak a csoportgyőztesek tudtak nyerni a nyolcaddöntők során, erre még nem volt példa.
     
    Péntek délben Nyonban sorsolják ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek a párosítását. A nyolcaddöntőkkel ellentétben itt már nyílt sorsolás van, bárki mérkőzhet bárkivel, akár három negyeddöntőben is játszhatnak azonos nemzetbeliek egymással.

    De lássuk a csapatokat:

    Atlético Madrid (ESP)
    Barcelona (ESP)
    Bayern München (GER)
    Chelsea (ENG)
    Borussia Dortmund (GER)
    Manchester United (ENG)
    Paris Saint-Germain (FRA)
    Real Madrid (ESP)

    Azt is mondhatnánk, hogy érvényesült a papírforma, hiszen a tavalyi elődöntősök (Barcelona, Real, Dortmund, Bayern) kivétel nélkül ott vannak. És ki mondaná, hogy a remek csapattá érett Atlético Madridnak, a két évvel ezelőtti győztes, és azóta José Mourinhót "visszaszerző" Chelseanek, vagy az új tulajdonosnak köszönhetően európai szárcsapattá varázsolt, minden idők egyik legnagyobb "zsoldosát", Ibrahimovicot foglalkoztató PSG-nek ne lenne helye ott?

    Az egyetlen kakukktojás érdekes módon a Manchester United, amely nem múltja, hanem éppen a jelene miatt aggódhatott, hogy nem lesz ott a folytatásban, de mégis megoldották a feladatot, és Sir Alex nélkül is eljutottak negyeddöntőig.

    És tegye a szívére a kezét bárki: el lehet képzelni ezen csapatok között olyan párosítást, ahol lefutottnak tekinthető a párharc?

    Jó a válasz: nem.

    Mert hiába ütötte ki tavaly két meccsen is a Barcelonát a Bayern, talán éppen ezért lenne most rendkívül nehéz dolga, ha összekerülnének, pedig most Pep Guardiola személye miatt is pikáns lenne a párharcuk, ha van még azon mit fokozni.

    Esetleg egy Real – Atlético csatát az utóbbi évek eredményei, vagy a Király-kupában mutatott "királyi" fölény miatt lehetne előre odaadni a Realnak, de aki látta a legutóbbi bajnoki mérkőzésüket, az tudja, az Atlético ellen már senki nem mehet biztosra.

    Érdemes lesz velünk tartani.
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. Az esemény 12:00 - kor kezdődik.

    Tóth Gábor