Magyarország – Finnország 1:0 (vége)
vége
Magyarország
1:0 (0:0)
Finnország
péntek 14.11.2014, 20:45 • Groupama Aréna, Budapest Üllöi út • EB Selejtező
Prematch odds
     
    Köszönjük megtisztelő figyelmüket! (22:46:32)
     
    Dárdai Pál: "Európai szintű közönség európai szintű küzdelmet láthatott a válogatottunktól. Nagyon nehéz meccs volt, időnként nagyon elcsúszott a játékunk, nagy volt a távolság a védelem és a támadók között. A cserékkel sikerült jókat lépni, akkor már jöttek a beadások, s ezek közül egy bejött. Az első félidő utolsó öt percében a romániai meccshez hasonlóan ismét elbambultunk, de most Király Gabi ki tudta segíteni a csapatot."
     
    Gera Zoltán a meccs után: "Máskor is voltam már eredményes fejjel, jó volt a beadás, az volt a kulcs, hogy jól érjek hozzá a labdához, s nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Az edzéseken nem ment a fejjáték, szerencsére most nem volt vele gond. Maga a meccs nagyon nehéz volt, voltak hibáink, helyzeteik, kapufájuk akadt a finneknek. Éreztem azonban, hogy a bal szélről indulva van bennünk gól, erre fel a jobb szélről érkező beadás után nyertünk. Végig döngettük az ajtót, s örülök, hogy sikerült a három pont megszerzése."
     
    Csoportunkban Görögország óriásit égett, hazai pályán kapott ki 1:0-ra Feröertől, a gólt Edmundsson szerezte a 61. percben. A románok otthon nyertek 2:0-ra az eddig szárnyaló északír válogatott ellenében Papp duplájával.
     
    A korábbiakkal ellentétben a védekezésünk most viszonylag stabli volt, a támadójátékkal akadtak inkább problémák, de Lovrencsics beállítása fontos momentum volt, hiszen az ő beadásából fejelte az örökifjú Gera a győztes gólt. A széleken többször is meg tudtuk verni a finn védelmet, s volt türelmünk várni szinte a legvégéig a gólra, így a győzelmünk nem nevezhető érdemtelennek.
     
    Hatalmas küzdelemben Gera Zoltán hajrában fejelt góljával szerezte meg a három pontot Magyarország válogatottja a szívós finnekkel szemben. A legfontosabb most a győzelem, ilyenkor elfeledjük azt, hogy a vendégeknek voltak végig nagyobb helyzeteik, kapufájuk, mert gólt végül mi szereztünk, s a futballban ez számít.
     
    90+5
    Mérkőzés vége.
     
    90+5
    MEGVAN!!!
     
    90+5
    Eremenko jobb oldali beadása rövid, Elek szerzi meg a tizenhatos előterében.
     
    90+4
    Kicsiben végeztük el a szabadrúgást, végül Gera lábáról kerül a labda az alapvonalon túlra.
     
    90+4
    Dzsudzsák harcol ki szabadrúgást Hetemajjal szemben a bal szélen, az alapvonal közelében.
     
    90+3
    Eremenko bal oldali szöglete veszélytelen volt, Riski jobb oldali beadását Tőzsér oldalra csúsztatta, a balról érkező Eremenko pedig 12 méterről az oldalhálóba lő.
     
    90+2
    Markkanen lefejelt labdája után Riski bal oldali beadása vágódik szögletre.
     
    90+2
    Gera szabálytalan támadásban Sparvval szemben, szabadrúgás kifelé.
     
    90+1
    Moisander ívelget lelkesen Markkanen felé, de a hórihorgas fiú fejjel is bántóan ügyetlen, majd szabálytalan Fiolával szemben, a miénk a labda.
     
    90
    Öt perc a hosszabbítás...
     
    90
    Hurme jobb oldali beadása mély, a túloldalon gyűjti be Uronen Lovrencsiccsel szemben.
     
    89
    Toivio jobbra ívelt labdája rövid, Forró ment fejjel.
     
    88
    Gera harcol ki bedobást a bal szélen két védővel szemben.

    Attila Varsányi

    Gólok: 84. Gera

    Lapok:   35. Tőzsér (HUN), 75. Dzsudzsák (HUN) – 54. Hurme (FIN)


    Magyarország: Király – Fiola, Juhász (57. Forró), Lang, Kádár – Elek, Tőzsér – Simon K. (77. Lovrencsics), Gera, Dzsudzsák – Szalai (63. Nikolics). Megbízott szövetségi kapitány: Dárdai Pál.
    Cserék: Dibusz, Bogdán ( Kapusok ), Poór, Varga, Forró, Lovrencsics, Kalmár, Simon Á., Nikolics, Stieber, Priskin, Kovács

    Finnország: Hradecky – Hurme, Toivio, N.Moisander, Uronen – Halsti (85. Markkanen), Sparv, Hetemaj – Hämäläinen (82. Riski), Pukki (65. Pohjanpalo), Eremenko.
    Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen.

    Cserék: Mäenpää ( Kapus ), Ojala, Markkanen, Riski, Tainio, Kauko, Pohjanpalo, H.Moisander.

    Játékvezetők: Clément Turpin (Frédéric Cano,Nicolas Danos; 4.jv.: Cyril Gringore – valamennyien franciák)

    Nézőszám: 19 500