Magyarország – Finnország 1:0 (vége)
vége
Magyarország
1:0 (0:0)
Finnország
péntek 14.11.2014, 20:45 • Groupama Aréna, Budapest Üllöi út • EB Selejtező
Prematch odds
     
    90+3
    Eremenko bal oldali szöglete veszélytelen volt, Riski jobb oldali beadását Tőzsér oldalra csúsztatta, a balról érkező Eremenko pedig 12 méterről az oldalhálóba lő.
     
    85
    Halsti helyére a Real Madrid Castilla 197 centis toronydaruja, Markkanen érkezik.
    GERA - 1:0
     
    84
    Magyarország gólt szerzett!
    Nem szabadult fel a finn kapu, Lovrencsics jobb oldali beadása után röviden mentettek a védők, Lovrencsics ballal újra beívelt a jobb szélről, GERA ZOLTÁN pedig a kapunak háttal állva csúsztatott hat méterről a jobb sarokba.
     
    82
    Hämäläinen helyén Riski a finnek második cseréje.
     
    79
    Uronen passza után Eremenko 28 méteres lövése kipattan Királyról, Forró pedig eltünteti a kipattanóra érkező Hurmét.
     
    77
    Csere a jobb szélen: Lovrencsics váltja Simon Krisztiánt.
     
    75
    Gera passza pontatlan volt balról befelé, Dzsudzsák pedig idegből hatalmasat rúgott Hetemajba, minimum sárga lap.
     
    72
    Uronen mint kés a vajon ment át a védelmünkön balról befelé indulva, lapos passzát Halsti nagy helyzetben, 13 méterről belelőtte Forróba.
     
    69
    Dzsudzsák veszélyes bal oldali beadása után Simon lövi a labdát a blokkoló finn védőkbe az ötös jobb sarkától.
     
    67
    Dzsudzsák a sorfalba vágja a szabadrúgást, a kipattanóból viszont 28 méterről élesen alig valamivel lő a bal sarok mellé félmagasan.
     
    65
    Pukki helyén Pohjanpalo az első finn csere.
     
    63
    Szalai helyén Nikolics a második magyar csere, mozgékonyabbá téve a támadójátékunkat.
     
    57
    A megsérült Juhász helyén újoncot avatunk, Forró Gyula személyében.
     
    55
    A felívelt szabadrúgást követően Gera veheti át a labdát tisztán, de 14 méteres, középre tartó lövését védi Hradecky.
     
    54
    Hurme rántotta le a bal szélen kontrázó Dzsudzsákot, sárga lap.
     
    43
    Pukki ugratta ki balösszekötőben Uronent, aki 12 méterről lőtt, Király nagy bravúrral tolja a jobb kapufára a labdát.
     
    37
    Pukki passza után Eremenko 30 méteres lövése Juhászon megpattanva alig valamivel suhan csak el a jobb alsó sarok mellett.
     
    35
    Tőzsér csapott oda Eremenkónak, övé a meccs első sárga lapja.
     
    32
    Pukki került lövőhelyzetbe középen, s 20 méterről élesen lő a jobb alsó sarok mellé. Ez helyzet volt...
     
    A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
    Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Forró – Elek Á., Tőzsér – Lovrencsics, Gera, Dzsudzsák – Szalai. Megbízott szövetségi kapitány: Dárdai Pál
    Finnország: Hradecky – Lampi, J. Toivio, N. Moisander, Arkivuo – Halsti, Sparv, Hetemaj – Hämäläinen, R. Eremenko – Pukki. Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
     
    Negyedik fordulójához érkezett a 2016-os labdarúgó Európa bajnokság selejtezősorozata. Az F-csoportban pénteken este a két, egyaránt négy ponttal rendelkező együttes, Magyarország és Finnország csap össze egymással, Budapesten, a Ferencváros nyáron átadott új stadionjában!
    A mieink az eleddig 100%-os északírektől szenvedtek 2-1-es vereséget a kvalifikáció nyitányán, majd Bukarestben javítottak egy 1-1-es döntetlennel, Tórshavnban pedig, ha nehezen is, de legyőzték Feröer együttesét!
    A finnek szintén a szigeteken tudtak nyerni, két hazai találkozóján – Görögország és Románia ellen – egy pontot sikerült otthon tartania Mixu Paatelainen együttesének.
    A magyar válogatott a kapitányváltás óta kezd kiegyenesedni, Dárdai Pál korábbi igéretének megfelelően a játékosok egymásért és a Nemzetért küzdenek, ha kell csúsznak-másznak és bár – ahogy azt az egyelőre ideiglenes kapitány a sajtó számára elmondta – szép játékra, sziporkázó focira most sem számíthatnak a magyar szurkolók, a győzelem igenis elvárás a válogatottól.
    A mieinknél tulajdonképpen mindenki a fedélzeten, a megbízott kapitány a jelenleg legjobb magyar játékosokból válogathat a kezdő tizenegy kijelölésekor, ugyanakkor a vendégeknél, a Finnországban dúló influenzajárvány következtében többen is ágynak estek, így az első számú kapus, Niki Mäenpää biztosan nem állhat a kapuba – a Bröndby kapusa, Lukas Hradecky helyettesíti Őt – de a csapat két további ásza, Teemu Tainio és Roman Eremenko is messze van a százszázalékos állapotától. Paatelainen szerint viszont ez utóbbi játékosok ott lesznek majd a Groupama Aréna gyepén.
    Egyébként ebben az esztendőben már másodszor mérkőzik meg egymással a magyar és a finn labdarúgó válogatott; március 5-én, Győrött a kék-fehérek diadalmaskodtak, az akkor még Pintér Attila irányította magyar együttessel szemben.
    A finnek semmit sem bíztak a véletlenre; már hétfő óta Budapesten tartózkodnak, a Kempinski szállodában vertek tanyát és kapitányuk elmondása szerint nem lennének csalódottak egy esetleges döntetlennel!
    Nekünk viszont mindenképpen a győzelem a célunk és ha ez sikerül, akkor a Dárdai-legénység tulajdonképpen elérte azt a pontmennyiséget, amely erre a három találkozóra lett betervezve!
    Egy biztos; a közönség megalkuvás nélküli játékot, 90+ percen át tartó hajtást, lelkesedést láthat majd a magyar válogatottól, hiszen a kapitány elmondta, semmiféle kifogást nem hajlandó elfogadni, meg kell szakadni a pályán a győzelemért!

    Bár a mérkőzésre a hírek szerint már elővetelben közel 15 000 jegy elkelt, telt ház sajnos nem lesz, tekintettel arra, hogy a bukaresti rigmusok miatt az UEFA, egy 2500 fős szektor bezárására kötelezte az MLSZ-t!
    Azért a hangulatra reméljük nem lesz panasz, ahogy a magyar fiúk teljesítményére sem!
    Önök a meccs minden mozzanatát figyelemmel kísérhetik nálunk akár számítógépeik vagy okostelefonjaik segítségével is, mi ezúttal is a helyszínről jelentkezünk!
    Jó meccset, jó szórakozást és magyar győzelmet kívánunk!
     
    Kedves Olvasóink!
    Pénteken este rendkívül fontos EB selejtező vár az Üllői úti stadionban a magyar labdarúgó válogatottra!
    A mérkőzés kezdetéig igyekszünk itt- és facebook-os honlapunkon is a lehetőségek szerinti, legtöbb részletre kiterjedően beszámolni a megelőző történésekről!
    Tartsanak velünk!

    Attila Varsányi

    Gólok: 84. Gera

    Lapok:   35. Tőzsér (HUN), 75. Dzsudzsák (HUN) – 54. Hurme (FIN)


    Magyarország: Király – Fiola, Juhász (57. Forró), Lang, Kádár – Elek, Tőzsér – Simon K. (77. Lovrencsics), Gera, Dzsudzsák – Szalai (63. Nikolics). Megbízott szövetségi kapitány: Dárdai Pál.
    Cserék: Dibusz, Bogdán ( Kapusok ), Poór, Varga, Forró, Lovrencsics, Kalmár, Simon Á., Nikolics, Stieber, Priskin, Kovács

    Finnország: Hradecky – Hurme, Toivio, N.Moisander, Uronen – Halsti (85. Markkanen), Sparv, Hetemaj – Hämäläinen (82. Riski), Pukki (65. Pohjanpalo), Eremenko.
    Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen.

    Cserék: Mäenpää ( Kapus ), Ojala, Markkanen, Riski, Tainio, Kauko, Pohjanpalo, H.Moisander.

    Játékvezetők: Clément Turpin (Frédéric Cano,Nicolas Danos; 4.jv.: Cyril Gringore – valamennyien franciák)

    Nézőszám: 19 500