Győr – Brno 2:0 (vége)
vége
ETO FC Győr
2:0 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
péntek 14.11.2014, 14:00 • ETO Park, Győr • Felkészülési mérkőzések
     
    Az első félidőben az ETO, a másodikban a Brno támadott többet, de gólt csak a hazaiak tudtak szerezni, a vendégek kisebb helyzetekig jutottak, és szabadrúgásból találták el a kapufát egy alkalommal.

    Az ETO az első játékrészben három ziccert is kihagyott, de a másodikban az egyetlen nagy helyzetetüket gólra váltották, így megérdemelten nyertek. (15:55:06)
     
    74
    Rudolf helyett Sváb a pályán.
     
    73
    Zavadil a szabadrúgásból nagy erővel lő, a labda a jobb kapufáról vágódik az alapvonalon túlra!
     
    70
    Az ETO gólt szerzett!
    Andric lép ki a jobbösszekötő helyén, remekül ad keresztbe, a túloldalon érkező GIORGI KVILITAIA 7 méterről elgurítja a labdát a kivetődő kapus mellett, és az így a kapu közepébe gurul, Buchta már csak a gólvonalon túl éri el. 2:0
     
    65
    A második félidőben úgy tűnik, tudatosan adja át a területet az ETO a vendégeknek, akik igazán nem tudnak mit kezdeni ezzel, nem tudnak helyzetbe kerülni.
     
    61
    Csere a Győri ETO FC-nél/nál: lemegy Koltai, bejön Stieber.
    Csere a Győri ETO FC-nél/nál: lemegy Dinjar, bejön Völgyi.
     
    53
    Wolfe helyett Svec a pályán.
     
    46
    Csere a Győri ETO FC-nél/nál: lemegy Martinez, bejön Andric.
     
    Egészen jó első félidőt láttunk, sok helyzettel, de sajnos csak egy góllal, az ETO-nak három ziccere is volt ezen kívül, a vendégeknek kisebb lehetőségeik voltak, de mezőnyben nem játszanak rosszul, annak ellenére hogy a hazai fölény egyértelműnek mondható.
     
    41
    Kis szöglet Rudolftól, a Koltaitól visszakapott labdával belép a 16-osra, de nagy helyzetből a bal sarok mellé lő kevéssel!
     
    37
    A pálya közepén gyötrik most egymást a csapatok, nincsenek helyzetek.
     
    33
    Az első fél óra jó iramot, és jó játékot hozott, egy-két helyzet kialakult a vendégek előtt is, de az ETO már akár három góllal is vezethetne, ha a ziccerek számát nézzük.
     
    32
    Martinez remek jobb oldali beadását Hladky tolja ki ujjheggyel a középen érkező Kvilitaia elől!
     
    31
    Szép ETO-támadás végén Pátkai lép ki üresen, de nagy helyzetben a kapusba lövi a labdát!
     
    30
    Vavra egészen jó helyzetből, 12 méterről lő a kapu mellé.
     
    27
    Koltai megpattanó labdájával Martinez mehet egyedül kapura, de Schuster beéri és szögletre szereli!
     
    14
    Az ETO gólt szerzett!
    A 17 méterről megítélt szabadrúgásból RUDOLF GERGELY szép mozdulattal lövi ki a bal alsó sarkot, kapufás gól! 1:0
     
    7
    Lipták nagy szóló végén 14 méterről emeli át a labdát a kapus , de egyben a kapu fölött is!
     
    A válogatott mérkőzés miatti bajnoki szünetet kihasználva a Győri ETO FC edzőmérkőzésen fogadja az FC Brno csapatát.

    A csehek a 15. helyen állnak a bajnokságukban, legutóbb otthon kikaptak a Slovackótól, majd idegenben pontot raboltak a Bohemianstól. Az összesített mérlegük 3-4-7, így nincs mit csodálkozni azon, hogy az egyik kieső helyet foglalják el a tabellán. Ám az előző szezonban stabil középcsapatnak számítottak, így érthetően szeretnének előrébb lépni.

    Ahogy a hazai ETO is ezen dolgozik, hiszen a két évvel ezelőtti arany-, és az előző szezonban elért ezüstérem után a mostani 8. hely bizony elszomorító a szurkolók számára is.

    Ráadásul edzőbuktató módon estek ki a Magyar kupából is, az NBII-es városi riválisuk, az a Gyirmót verte ki őket, amely ezen a héten Ligakupa mérkőzésen is nyerni tudott az ETO Parkban, van tehát gond Győrben elég.

    Egy ötfős szakember gárda próbál ezen úrrá lenni, a bajnokságban ez megy is, hiszen két győzelem és egy vereség a mérlegük Horváth Ferenc távozása után.

    Remek alkalom tehát a mai arra, hogy kiderüljön, mi okozta a szezon elején elkövetett hibákat, egy a miénknél erősebb bajnokság képviselője bizonyára kemény ellenfél lesz az ETO FC számára.

    Tóth Gábor

    Gólok: 14. Rudolf, 70. Kvilitaia


    ETO FC Győr: 30 Milos Kocic – 25 Rafa Wolfe 16 Lipták Zoltán 24 Djordje Kamber 3 Marko Dinjar 23 Windecker József 29 Koltai Tamás 17 Pátkai Máté 10 Leandro Martinez 14 Rudolf Gergely 13 Giorgi Kvilitaia

    Edző: Fórián Zsolt

    Csere: 26 Lubos Kamenár 19 Nemanja Andric 7 Stieber András 22 Michal Svec 2 Sváb Dániel 15 Völgyi Dániel

    FC Zbrojovka Brno: 7 Vaclav Hladky – 3 Petr Buchta 7 Pavel Zavadil 8 Jan Malik 11 Stanislav Vavra 22 Ales Schuster 24 Alois Hycka 14 Pavel Kostal 30 Miroslav Kerestes 15 Jan Sikora 27 Donneil Moukanza

    Edző: Vaclav Kotal

    Csere: 5 Michal Bednar 6 Jakub Syral 13 Jan Sedlák 16 Simon Sumbera 21 Jakub Prishystal 23 Fabian Slancik 20 Vlastimil Vesely