2:0
6:4
6:4
> >
Mind az első, mind a második szett hullámzó volt, Gödry sokkal könnyebben is nyerhetett volna, de az ellenfele nagyon szívós volt. A végjátékban azonban a magyar mindig felülkerekedett.
2:1
3:6
6:2
6:0
> >
Az első szettben sem játszott rosszul a magyar fiú, de elég volt egy adogatásában bizonytalankodni és arra ráfizetett. A második szettben 2:2-től azonban már csak Filipenko Viktor volt a pályán, zsinórban 10 játékot nyerve hozta a meccset és jutott tovább. A következő ellenfele akár Borsos Gábor is lehet, ha ő is túljut ma svéd ellenfelén.
2:0
7:5
6:2
> >
Nagy Péter nagyon jó játékkal hozta le ezt a mérkőzést, a bréklabdáit remekül kihasználva négyszer nyerte el Klempa adogatását, az első szettben a szlovákiai fiú vissza tudott még jönni brékhátrányból, a másodikban már esélye sem volt erre. Nagy Péter ezzel a 16 közé jutott, ellenfele akár a szabad kártyával induló Máthé Gábor is lehet, ha az legyőzi a harmadik kiemelt ellenfelét.
0:2
3:6
1:6
> >
Sajnos a szorosabb első szett után a svéd játékos akarata érvényesült, a fontos pillanatokban jobban játszott és megérdemelten nyert.
2:0
6:1
6:1
> >
Ha csak az eredményt nézzük, rendkívül simán győzött Madarász Gergely, szinte lelőtte a pályáról Ivan Sabanovot. De ez nem volt ennyire könnyű, két kivételtől eltekintve minden gém szoros volt, de az igazán fontos pontoknál mindig a magyar teniszező volt pontosabb.

Az összes nyert labdamenetet tekintve 54-31 az arány, nem annyira kirívó a különbség, mint a 12-2-es összes nyert játékok arányában. Az is kicsit szokatlan, hogy 54 megnyert labdamenettel meg lehet nyerni egy mérkőzést, de ez most így sikerült Madarásznak. Ezzel továbbjutott hazai pályán a második fordulóba, ma Sabanovnak nem volt esélye a magyar fiú ellen. Összesen 5x vette el ellenfele adogatását Gergő, a horvát egyszer sem.

Madarász Gergely – Ivan Sabanov: 2:0 (6:1, 6:1)!
Köszönöm a figyelmet!
----