Hamilton (GBR)
verseny vége
> >
Lewis Hamilton végig kontrollálva a futamot, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott az idei első versenyen csapattársa Rosberg előtt!



A Mercedesek mögötti legjobb autó Sebastian Vettel Ferrarija 32 másodpercet kapott így kezdésnek. Egyértelműen előrelépett a Ferrari tavalyhoz képest, nem is keveset, de a Mercedes előnye még tovább nőtt. A Williams és a Ferrari jókat fognak csatázni egymással a Mercedes mögött, de egyértelműen kevesek ahhoz, hogy felvegyék a versenyt az Ezüst Nyilakkal. Ha nem történik valami a szürke gépekkel, akkor csak a harmadik helyért lesz csata.

Óriási negatívum, hogy mindössze 15 autó állt fel a rajtrácsra, ebből 11 fejezte be. Azonban óriási meglepetésre Jenson Button a nagyon lassú és még inkább megbízhatatlan McLaren Hondát behozta a célba a 11. helyen. Ennyi kört egyik tesztnapon sem volt képes megtenni a Honda, ma sikerült. De rengeteg munka áll még a McLaren előtt, ha versenyképesek akarnak lenni, elképesztően nagy a lóerőhátrányuk.

Kellemes meglepetés a Sauber szereplése, a tavalyi rémálomba illő idény után (egy pontot sem szereztek), most azonnal egy kettős pontszerzés, köztük egy ötödik hely Felipe Nasr áltál, óriási teljesítmény!

Két hét múlva ismét élőben jelentkezünk a teljes hétvégi eseményekről Malajziából, tartsanak akkor is velünk!
Köszönöm figyelmüket!
----