Rossi (Yamaha)
verseny vége
> >
Valentino Rossinak ismét szerencsét hozott a 8. rajtkocka, ugyanis az idénynyitót követően ismét onnan nyerte meg a futamot, ezzel máris két győzelemnél jár. Rossi jelenleg az első számú Yamaha pilóta, Lorenzo még nem találja önmagát, most az ötödik helyet hozta tíz másodperc hátránnyal. Marquez az utolsó előtti körben előbb csak koccant, majd össze is ütközött a győztes Rossival, Marquez azonban egy nagy esés után ki is esett, nullázik a mai napon.

Rossinak nagyon bejött az extra kemény abroncs hátra, sokkal jobban bírta a gumija, mint Marquez "sima" kemény kerekei. Dovizioso háromból harmadszor második idén, Crutchlow pedig szenzációs teljesítményt nyújtva a második helyet szerzi meg. A Suzukinak még csak közepes a versenytempója, hetedik és tizedik helyet szerezték meg a mai napon, Aleix Espargaro sem tudott versenyezni a legjobbakkal, hiába a kiváló időmérő edzés.

A világbajnoki összetettben is Rossi vezet, Dovizioso a második mögötte hat ponttal, Marquez ezzel a bukással és az első futamon látott hibája miatt is nincs az első ötben. Remélhetőleg ez a mai ütközés nem rontja el az egyébként igen jó viszonyt Marquez és Rossi között. Mindketten kemények voltak, nem engedtek, Marquez húzta a rövidebbet ezúttal.

Szerencsére nem kell sokat várni, két hét múlva Jerezből jelentkezünk élőben a hétvége eseményeiről mindhárom nap, tartsanak akkor is velünk!
Köszönöm figyelmüket!
----