2:3
25:16
18:25
26:24
17:25
19:21
> >
Döntőhöz méltó igazi röplabdacsemegét láthattak a mérkőzésre kilátogatók, egy rendkívül színvonalas találkozó után végül a Békéscsaba öt szettben legyőzte a Vasas-Óbuda együttesét.
A Vasas-Óbuda kezdte jobban a mérkőzést, az első szettben a fővárosiak végig vezetve végül sima győzelmet arattak. Ugyanakkor az is látszott, hogy a békéscsabaiak kiváló erőkből állnak, majd minden pontért kiélezett és hosszú küzdelem folyt.
A második szettet a Békéscsaba kezdte jobban, érezhető volt, hogy most egy másik csapat jött ki a pályára. A vendégek végig vezetve tudtak nyerni, ezzel döntetlennel kezdődhetett a harmadik felvonás.
Elképesztően izgalmas harmadik játszmát láthattunk, gyakorlatilag a Békéscsaba végig vezetett, sőt tekintélyes előnyüknél simának ígérkezett a szett. Ennek ellenére a Vasas-Óbuda egy pillanatra sem adta fel, a hazaiak a sírból hozták vissza a játszmát.
A Békéscsaba rendesen bekezdett a negyedik játszmában, a viharsarkiak 6:0-val indítottak. A folytatásban sem csökkent a különbség, így sima vendéggyőzelmet láthattunk. Következhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás.
Az ötödik játszmát a Vasas-Óbuda kezdte jobban, a fővárosiak már 6:1-re is vezettek. Talán Szombathelyi Szandráék már el is hitték hogy megnyerték ezt a szettet és egyúttal a játszmát, azonban a Békéscsaba egy pillanatra sem adta fel, és visszajött a mérkőzésbe. A vendégek előbb egyenlítettek, majd a végjátékban az idegek harcát jobban bírták, így végül a viharsarkiak örülhettek a győzelemnek.
Köszönöm a figyelmet!