Lorenzo (Yamaha)
verseny vége
> >
Jorge Lorenzo igencsak demoralizálta a mezőnyt a pályacsúcsot megdöntő körével, óriási fölénnyel végzett az élen és zsinórban harmadik futamán is bejelentkezett a pole pozícióért és az esetleges győzelemért is. Rossi megint csak kilencedik, a két versenyző közötti különbség közel egy másodperc. Marquez még a legjobb tízből is kicsúszott, nem jól taktikáztak a hondások, Q1-re kényszerül.

A ducatis armada is kiválóan ment 2., 3. és 4. helyen hozták, közülük Pirro a legnagyobb meglepetés, a tesztpilóta. Vinales bejutott a Q2-be, Aleix Espargaro (még) nem, szokatlan leosztás a Suzukinál.

Az első kocka legnagyobb esélyese Lorenzo, de a Ducatikkal is számolni kell, Marquez nagy talány. Folytatás 14:10-től az időmérővel, tartsanak akkor is velünk!

Köszönöm figyelmüket!
----
Iannone (Ducati)
verseny vége
> >
Andrea Iannone óriási bravúrt hajt végre, megszerzi élete első pole pozícióját, Lorenzo sem lehet azonban elégedetlen a második helyével, mert Rossi csak nyolcadik, Marquez pedig csak a 13. helyről rajtol. Dovizioso és Crutchlow is igen közel végzett az első helyhez és a Suzuki is villantott A. Espargaro 5. és Vinales 9. helyével.

Pirro tesztpilótaként is kiválóan teljesített ma, a hatodik rajtkocka önmagáért beszél. Marquez egyértelműen a legnagyobb csalódás, ezzel a 13. rajtkockával szinte ki is írta magát a futamgyőzelem megszerzésének esélyesei közül. Lorenzo esélyei holnapra igencsak jók, főleg, mivel Iannone azért nem kevés szélárnyékkal érte el ezt az első rajtkockát. Vajon holnap az olasz armadából meg tudja-e verni valaki Lorenzot, aki óriási formában van hetek óta? Megtudjuk vasárnap 14 órától, tartsanak velünk akkor is élőben!

Köszönöm a figyelmet!
----