Reading FC – West Bromwich Albion 3:2 (vége) | Everton FC – Swansea City 0:0 (vége) | Fulham FC – Wigan Athletic 1:1 (vége)
Norwich – Newcastle United 0:0 (vége) | Aston Villa FC – Southampton FC 0:1 (vége) | Sunderland AFC – West Ham United 3:0 (vége)
Stoke City – Chelsea F.C. 0:4 (vége)
vége
Sunderland AFC
3:0 (1:0)
West Ham United
szombat 12.01.2013, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Barclays Premier League
     
    Nagyon élvezhető mérkőzésen a Sunderland nagyon intelligens, okos játékkal mindhárom pontot otthon tartotta a West Ham ellen.

    A mérkőzés elején nagy nyomást gyakorolt a vendég kapura a Sunderland, ennek eredményeképp gyorsan megszerezték a hazaiak a vezetést Larsson révén. Innentől kezdve az első félidő különösebb helyzet nélkül eltelt, a Sunderland akarata érvényesült. A második félidőre sokkal támadóbb szellemben jöttek ki a vendégek, több helyzetet is kialakítottak, azonban egy ezáltal ki is nyíltak ─ megteremtve ezzel a lehetőséget a második hazai gólra. Sessegnon vezette a hazai kontrát egy elrontott vendég akció után, McCleanhez passzolt ─ ezt még kivédte bravúrral Jaaskelainen, ám a labda Johnson elé pattant, aki megszerezte a második hazai gólt. Ezután egy jó tíz percig tanácstalanul fociztak a vendégek, majd a 60. perc tájékán összeszedték magukat, és elkezdtek veszélyes helyzeteket kialakítani. A harmadik gólt azonban ismét a hazaiak szerezték, ebben a gólban is benne volt Sessegnon, az ő lövése pattant ki McCleanhez, akinek már csak bekellett passzolnia a kapuba a labdát. A mérkőzés utolsó perceiben az West Ham nyomott, nyomott, de gólt nem sikerült összehozniuk, így 3:0-ás hazai győzelem született a mai mérkőzésen.

    Ez a győzelem most nagyon jól jött a Sunderlandnek, mostmár nem három, hanem hat pontra vannak a kiesőhelytől. A West Hamnak pedig intő jel lehet arra hogy össze kéne szedniük magukat, ugyanis a legutóbbi 5 mérkőzésükből hármat elvesztettek, és az ötből három meccsen gólt sem tudtak szerezni.



    (18:05:46)
     
    Mérkőzés vége.
     
    93
    A három perc azonban letelt, Mignon küldeti előre a labdát
     
    93
    Még mindig nem adták fel a reményt a vendégek a szépítésre, a hosszabbítás első két perce gyakorlatilag a Sunderland kapuja előtt telt el
     
    91
    3 perc a ráadás
     
    90
    Ismét közel járt a gólhoz a West Ham! Diarra beívelése után Nolan tanítanivalóan kezelte le a labdát, lövése viszont nem sokkal - de célt tévesztett
     
    88
    Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Sunderland, a mai meccsen kiváló teljesítményt nyújtó Sessegnont váltja McFadden
     
    87
    Sessegnon volt szabálytalan. Vendég szabadrúgással folytatódhat a játék
     
    85
    Egy remekül kidolgozott hazai akció végén a frissen beállt N'Diaye szerzett majdnem gólt, Jaaskalainen már mattolva volt, a hazai támadó lövése azonban centikkel a kapu mellett ment el
     
    84
    N'Diaye váltja Johnsont a Sunderland csapatában
     
    83
    Ismét óriási vendég helyzet maradt ki! Vaz Te ívelte be a jobb szélről a labdát, így az Tomkins elé került. Laposan a bal alsó sarkot vette a célba a West Ham támadója azonba Mignolet eszén nem tudott túljárni
     
    82
    Sessegnon maradt lesen
     
    80
    A vendégek talán legnagyobb helyzete maradt most ki, a tizenhatos sarkáról ívelték a labdát Vaz Te lábára, aki Mignoletbe, a Sunderland kapusába lőtte azt.
     
    79
    Flether sétál le a pályáról, nagy tapsot begyűjtve. Helyén Wickham folytatja
     
    78
    A becsületgólon dolgoznak a vendégek nagy erőkkel. Jarvis harcol ki egy szögletet
     
    77
    Vaz Te fejelt a kapu mellé
     
    74
    A Sunderland gólt szerzett!


    Nagyon szépen kidolgozott góllal eldönti a meccset a Sunderland! Johnson indult el a jobb szélen, ritmust váltott, megiramodott befelé, majd a tizenhatos szélén lepasszolta a labdát Sessegnonhoz. A hazai támadó kapura küldte a labdát amit Jaaskalainen bravúrral kivédett, ám balszerencséjére JAMES MCCLEAN elé került a labda, aki közvetlen közelről nem hibázta el a ziccert.
     
    72
    Gyorsan megszerzik a labdát a vendégek, már támadnak is
     
    72
    Szabálytalanság miatt azonban kifele ítél szabadrúgást Swarbrick játékvezető
     
    72
    Vendég szöglet következhet

    Dávid Kiss

    Gólok: 12. Larsson, 47. Johnson, 74. McClean

    Lapok:   52. Diarra (WHU), 58. Tomkins (WHU), 69. Reid (WHU)


    Sunderland AFC: Mignolet ─ Gardner, O'Shea, Bramble, Colback ─ Johnson(84.N'Diaye), Vaughan, Larsson, McClean ─ Fletcher(78.Wickham), Sessegnon(88.McFadden).
    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins(34.Tomkins), Reid, Potts ─ Collison(46.Vaz Te), Diarra ─ J. Cole, Nolan, Jarvis ─ C. Cole(57. Chamakh)

    Játékvezetők: Swarbrick - Bennett, Halliday