Franciaország – Szlovákia 2:6 (vége) | Csehország – Fehéroroszország 2:0 (vége) | Finnország – Niemcy 4:3 (hosszabbítás vége)
Svédország – Svájc 2:3 (vége)
hosszabbítás vége
Finnország
4:3 (1:0, 1:1, 1:1)
Niemcy2
péntek 03.05.2013, 19:15 • Hartwall Areena, Helsinki • A csoportos Világbajnokság
     
    A finn válogatott első mérkőzése nagyon izgalmasra sikeredett, hála a németek szívós, fegyelmezett, szervezett játékának. Mindkét csapat eldönthette volna korábban a mérkőzést a saját javára, a németeknél különösen Rankel sajnálhatja a kihagyott két üres kapus helyzetet. A hosszabbításban végül az esélyesebbnek kikiáltott északiak behúzták a 2 pontot. A finnek holnap a franciákat magabiztosan legyűrő szlovák válogatott ellen lépnek jégre, igazi erőfelmérő lesz ez az NHL sztárokat nélkülöző hazaiaknak. A németek vasárnap az oroszokkal mérkőznek meg, és ha hozni tudják a mai játékukat, nekik is szerezhetnek pár kellemetlen percet. Köszönöm hogy velem tartottak ! (21:35:21)
     
    Mérkőzés vége.
     
    61:57
    Finnország gólt szerzett!
    Gólszerző SALMINEN. SAKARI SALMINEN kanyarodott fel egy koronggal a kapu mögül a bal bulikörbe, ahonnan kilőtte a hosszú felső sarkot. Ezzel a góllal győz Finnország! Assziszt: Tuukka Mäntylä, Teemu Laakso
     
    61:10
    Hietanen ütője eltörik lövés közben, blokkolják a németek
     
    60:34
    Pesonen hagy ki egy nagy helyzetet
     
    60:00
    Előnyben kezdi meg a finn csapat a hosszabbítást
     
    60:01
    A hosszabbítás elkezdődött.
     
    Egy fantasztikus végjátékot követően 3:3-mal zárul a rendes játékidő. Már-már úgy tűnt Ankert góljával megszerzik a győzelmet a germánok, ám Petri Kontiola ezt másként gondolta, és egy csodálatos koronglevétel után kiegyenlítette a hátrányt. Várjuk Önöket a hosszabbításban is !
     
    60:00
    Befejeződött a 3. harmad.
     
    59:54
    Marcel Goc a kiállított játékos
     
    58:31
    Finnország gólt szerzett!
    Gólszerző KONTIOLA.Mégsem! PETRI KONTIOLA kezelt le egy korongot a levegőből látványosan, elhúzta Zepp mellett és a hálóba küldte. Assziszt: Janne Pesonen
     
    58:00
    Érik a vébé első vaskos meglepetése
     
    56:55
    Németország gólt szerzett!
    Gólszerző ANKERT. TORSTEN ANKERT ereszt el egy kemény lövést a kék vonalról amibe Koskiranta szerencsétlenül ér bele. Vezet Németország! Assziszt: Marcel Goc, Philip Gogulla
     
    56:32
    Lepistö kerüli meg a kaput, de végül a kapusba lő
     
    55:52
    Kivédekezi a finn csapat a hátrányt
     
    55:34
    Rankel hatalmas helyzetet hagy ki ismét, nem találja el az üres kaput !
     
    53:52
    Kiállítás a finn oldalon, Haataja
     
    53:01
    Pesonen szerzett korongot a támadóharmadban de lövését védte a németek kapusa

    Borsiczki Adrián

    Gólok és gólpasszok: 11. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 40. Pesonen (Hietanen, Kontiola), 59. Kontiola (Pesonen), 62. Salminen (Mäntylä, Laakso) – 31. Schütz (M. Goc, Rankel), 43. Ehrhoff (M. Goc), 57. Ankert (M. Goc, Gogulla)


    Finnország: Ortio (Raanta) – Lepistö, Hietanen, Laasko, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen, Melart – Pesonen, Kontiola, Aaltonen – Salminen, Haataja, Vittaluoma – Savinainen, Koskiranta, Pihlström – Hagman, Anttila, Hytönen. Szövetségi kapitány: Jukka Jalonen.
    Niemcy2: Zepp (Endras) – Ehrhoff, Hordler, N. Goc, Müller, Baxmann, Ankert, Kohl – Rankel, Schütz, M. Goc – Wolf, Ullmann, Gogulla – Kink, Tripp, Seidenberg – Mauer, Greilinger, Hager – Noebels. Szövetségi kapitány: Pat Cortina.

    Játékvezetők: Fraňo (CZE), Kirk (CAN) – Roger (SUI), Dedioulia (BLR)