ESTAC Troyes – Girondins Bordeaux 0:0 (Elhalasztva)
elhalasztva
ESTAC Troyes
0:0 (-:-)
Girondins Bordeaux
kedd 07.05.2013, 20:55 • Stade de l'Aube, Troyes • Francia Kupa
     
    Az utóbbi napok heves esőzései miatt a mérkőzést elhalasztották, egyelőre úgy néz ki Május 14.-én fogják lejátszani a felek az elődöntőt (13:52:07)
     
    A Francia kupa elődöntőjében a Troyes fogadja a Bordeaux csapatát.

    A Francia élvonaltól nagy valószínűséggel búcsúzó Troyes viszonylag simán jutott el az elődöntőbe. Két kiscsapat, a Montceau(0:1) és a Fontenay(0:5) legyőzése után egy idegenben elért 1:2-vel, búcsúztatták a Sochauxot, és egy hazai környezetben elért 3:0-val a Nancyt, így most elég közel kerültek hozzá, hogy az 1956-ban elvesztett döntő után most, több mint 50 év után ismét bejussanak a Francia kupa döntőjébe.

    A Bordeaux útja az elődöntőig ezzel szemben nem volt egy sétagalopp. Annak ellenére, hogy első osztályban játszó csapattal még csak össze sem sorsolták őket jópár meleg helyzetből kellett kimászniuk. Első meccsükön rögtön a másodosztályú Chateauroux ellen volt meleg a pite, az utolsó tíz percben fordítottak 2:1-ről 2:3-ra, majd a Moulins(negyedosztály) ellen ismét fordítaniuk kellett, ezúttal 1:0-ról 1:2re. A következő meccsüket a Raon L Etape(negyedosztály) ellen vívták, ezen a meccsen 1:1-es döntetlen után a hosszabbításban nem született gól, így büntetőpárbaj következett, amit a Bordeaux nyert meg, így már a legjobb 8 között volt. A 8 között a másodosztályú Lens otthonába látogattak, ahol ismét hátrányba kerültek, de ezúttal is kiharcolták a továbbjutást, 2:3-as végeredmény született.

    Nehéz megmondani hogy kik ennek a meccsnek az esélyesei, hiszen papíron jobbak a vendégek, de az, hogy ilyen rögös úton jutottak el idáig elég sok kérdést felvet. Talán ezekre a kérdésekre nem kapunk választ, de arra hogy a Bordeaux jut tizedszer a Francia kupa döntőjébe, vagy a Troyes másodszor biztosan. Tartsanak velünk!
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 20:55 - kor kezdődik.

    Dávid Kiss

    Gólok:


    ESTAC Troyes:
    Girondins Bordeaux: