Európa Liga csoportkör - sorsolás (vége)
esemény vége
Európa Liga csoportkör - sorsolás

péntek 30.08.2013, 13:00Sorsolás
     
    Ezzel a sorsolás kész, kialakultak a csoportok, a pontos menetrendet géppel sorsolják, ennek eredményét 1 óra múlva teszik közzé. (13:46:44)
     
    ---------------------------------------------
    A csoport: Valencia (spanyol), Swansea (angol), Kubany Krasznodar (orosz), St. Gallen (svájci)
    ---------------------------------------------
    B csoport: PSV Eindhoven (holland), Dinamo Zagreb (horvát), Csernomorec Ogyessza (ukrán), Ludogorec (bolgár)
    ---------------------------------------------
    C csoport: Standard Liége (belga), Salzburg (osztrák), Elfsborg (svéd), Esbjerg (dán)
    ---------------------------------------------
    D csoport: Rubin Kazany (orosz), Wigan (angol), Maribor (szlovén), Zulte Waregem (belga)
    ---------------------------------------------
    E csoport: Fiorentina (olasz), Dnyipro (ukrán), Pacos Ferreira (portugál), Pandurii (román)
    ---------------------------------------------
    F csoport: Bordeaux (francia), APOEL (ciprusi), Frankfurt (német), Maccabi Tel Aviv (izraeli)
    ---------------------------------------------
    G csoport: Dinamo Kijev (ukrán), Genk (belga), Rapid Wien (osztrák), FC Thun (svájci)
    ---------------------------------------------
    H csoport: Sevilla (spanyol), Freiburg (német), Estoril (portugal), Liberec (cseh)
    ---------------------------------------------
    I csoport: Lyon (francia), Betis (spanyol), Vitoria Guimares (portugal), Rijeka (horvát)
    ---------------------------------------------
    J csoport: Lazio (olasz), Trabzonspor (török), Legia Varsó (lengyel), Apollon (ciprusi)
    ---------------------------------------------
    K csoport: Tottenham (angol), Anzsi (orosz), FC Sheriff (albán), Tromsö (norvég)
    ---------------------------------------------
    L csoport: Alkmaar (holland), PAOK (görög), Maccabi Haifa (izraeli), Karagandi (kazah)
    ---------------------------------------------
     
    A másik vendég a Juventus és a Napoli egykori játékosa Ciro Ferrara, aki jelenleg a Sampdoria edzője, őt választotta az UEFA a jövő évi Európa Liga döntőjének nagykövetévé. Mint ismeretes a finálét a torinoi Juventus Arénában rendezik.
     
    Ricardo Carvalho – aki a Porto, a Chelsea, és a Real Madrid játékosa is volt – lesz segítségére az UEFA képviselőinek a sorsolásban.
     
    És akkor a legfontosabbak:

    12 csoportba sorsolják a csapatokat mindegyik lenti kalapból egy-egyet, annak figyelembe vételével, hogy azonos országbéli csapatok nem kerülhetnek ugyanabba a csoportba.

    A csapatok csoportokban elfoglalt helyét, és azt, hogy melyik csapat milyen sorrenbden találkozik a többivel, azt gép sorsolja, és nagyjából a sorsolás után 1 órával hozzák nyilvánosságra.

    A csoportmeccsek időpontjai: Szeptember 19, Október 3 és 24, November 7 és 28, valamint December 12.
     
    Az Alkmaar és az APOEL főtáblára kerülésével a következőképpen módosulnak a kiemelések:

    1. KALAP: Valencia (spanyol), Olympique Lyon (francia), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), PSV (holland), Bordeaux (francia), Rubin Kazany (orosz), Sevilla (spanyol), Standard Liege (belga), Fiorentina (olasz), Lazio (olasz), AZ ALKMAAR (holland)

    2. 2. KALAP: APOEL (Ciprusi), PAOK (görög), Salzburg (osztrák), Genk (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Dnipro (ukrán), Trabzonspor (török), Anzsi Mahacskala (orosz), Real Betis (spanyol), Wigan Athletic (angol), Swansea City (angol), Freiburg (német)*

    3. Kalap: Eintracht Frankfurt (német), Vitória Guimaraes (portugál), Legia Warszawa (lengyel), Maccabi Haifa (izraeli), Rapid Wien (osztrák), Pacos Ferreira (portugál), Estoril (portugál), Sheriff Tiraspol (moldovai), Csornomorec (ukrán), NK Maribor (szlovén), Kubany Krasznodar (orosz), Elfsborg (svéd)

    4. KALAP: Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Slovan Liberec (cseh), Thun (svájci), Zulte Waregem (belga), Apollon Limasszol (ciprusi), St. Gallen (svájci), Esbjerg (dán), NK Rijeka (horvát), Pandurii (román), Ludogorec (bolgár), Sahtyor Karagandi (kazah), TROMSÖ (norvég)
     
    Közben az AZ Alkmaar továbbjutott ma délelőtt, az odahaza lejátszott találkozóját befejezte és "csak " 2:0-ra kapott ki az Atrimitosztól, így ők is ott vannak a főtáblán.
     
    Tegnap kiderült, mely 48 csapat jutott az Európa Liga csoportkörébe, már a kiemelések is megtörténtek, a résztvevőket 4 "kalapból" sorsolják. Ezek:

    1. KALAP: Valencia (spanyol), Olympique Lyon (francia), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), PSV (holland), Bordeaux (francia), Rubin Kazany (orosz), Sevilla (spanyol), Standard Liege (belga), Fiorentina (olasz), Lazio (olasz), Tromsö (norvég)**

    2. KALAP: PAOK (görög), Salzburg (osztrák), Genk (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Dnipro (ukrán), Trabzonspor (török), Anzsi Mahacskala (orosz), Real Betis (spanyol), Wigan Athletic (angol), Swansea City (angol), Freiburg (német)*, Eintracht Frankfurt (német)*

    3. KALAP: Vitória Guimaraes (portugál), Legia Warszawa (lengyel), Maccabi Haifa (izraeli), Rapid Wien (osztrák), Pacos Ferreira (portugál), Estoril (portugál), Sheriff Tiraspol (moldovai), Csornomorec (ukrán), NK Maribor (szlovén), Kubany Krasznodar (orosz), Elfsborg (svéd)*

    4. KALAP: Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Slovan Liberec (cseh), Thun (svájci), Zulte Waregem (belga), Apollon Limasszol (ciprusi), St. Gallen (svájci), Esbjerg (dán), NK Rijeka (horvát), Pandurii (román), Ludogorec (bolgár), Sahtyor Karagandi (kazah)

    Ez még csak 46 csapat a 48-ból, mivel az AZ Alkmaar – Atrimitosz mérkőzés tegnap félbeszakadt, és az esetleges továbbjutó beleszólhat a kiemelés kérdésébe, ahogy az APOEL is, amely a török csapatok kizárása miatt került a tegnapi kiesése ellenére is a főtáblára.

    A csillaggal jelölt csapatok tehát egy "kalappal" lejjebb csúszhatnak a kiemelésben.

    Természetesen ennél a sorsolásnál is szempont, hogy azonos nemzetbeliek ne kerüljenek egy csoportba, ennek figyelembe vételével zajlik a sorsolás.
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. Az esemény 12:45 - kor kezdődik.