Nagyatádi FC – Tököl VSK 2:1 (vége) | Csepel FC – Dorog 1:1 (vége) | Tiszaújváros – Létavértes SC 0:2 (vége)
Futura-Mosonmagyaróvár – Budaörs 0:2 (vége)
vége
Nagyatádi FC
2:1 (1:0)
Tököl VSK
szombat 05.10.2013, 15:00 • 7500 Nagyatád, Mudin Imre Sportcentrum, Kiszely László u. 40. • NBIII - Nyugati csoport
     
    90+2'
    Véget ért a mérkőzés!

    Megtört a nagyatádi jég. Röviden így lehetne értékelni az egyébként küzdelmes, jó iramú találkozót, melyen a dél-somogyiak szezonbeli első hazai góljaikat szerezték, illetve első hazai győzelmüket zsebelték be – a látottak alapján megérdemelten. (16:47:50)
     
    90'
    Jobb oldalról beívelt szabadrúgásra Polgár Attila érkezett, aki mintegy 12 méterről félmagasan kis híján kilőtte a labdát a Mudin Imre Sportcentrumból...
     
    90'
    Két perc hosszabbítás.
     
    86'
    GÓÓÓL!
    Garai tekert középre a jobb oldalról, magas kísérlete átszállt a védők felett, így a labda DRAGAN ZMUKIC elé került, aki a pattanó játékszert 11 méterről nagy erővel a kapu közepébe bombázta, 2-1!
     
    83'
    Kovac Zoltán végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, nagyjából 20-22 méterre a tököli kaputól. Magas kísérlete nem sokkal tévesztett célt.
     
    81'
    Nyílt a mérkőzés, mindkét együttes bátran megy előre az újabb találatért, amely akár már a győzelmet is jelenthetné valamelyik csapat javára.
     
    78'
    Akácsos Szilárd húzta vissza Máruska Vitalijt, a nagyatádiak frissen beállt játékosa sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    76'
    TŰZIJÁTÉK A TÖKÖLI KAPU ELŐTT! Egy labdaszerzés után Kuckó ugratta Nikolicot, aki betört a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről leadott félmagas kísérletét Balázs Levente bravúrral ütötte a mezőnybe. A kipattanó Csongár elé került, aki félfordulattal 12 méterről kapura szúrta, kísérlete nem sokkal ment el a jobb felső sarok mellett!
     
    76'
    Utolsó nagyatádi csere: Vukan Nikolic helyett Dragan Zmukic a pályán.
     
    75'
    Második hazai változtatás: Szabó Szabolcs le – Akácsos Szilárd be.
     
    73'
    Ismét Kuckó adott be a jobb oldalról, középen Laczkó ígéretes helyzetben érkezett, azonban 13 méteres bal lábas kísérlete jócskán elkerülte a vendégek kapuját.
     
    72'
    Laczkó maradt lent a vendégek térfelén, rövid ideig állt a játék, de a hazaiak középpályása végül nem szorult ápolásra, és folytatni tudja.
     
    71'
    Az egyenlítő gól érezhetően jót tett a találkozónak, megélénkült az iram, mindkét csapat nyílt sisakkal megy előre a vezetőtalálatért.
     
    67'
    GÓÓÓL!
    Draxler – Máruska volt a labda útja a bal oldalon, utóbbi a tizenhatos sarkáról laposan középre adott. A játékszer elszállt a hazai védők mellett, így az üresen érkező LUNZITISA QUESON elé került, aki öt méterről a kapu közepébe továbbította a játékszert, 1-1!
     
    66'
    Kuckó kapott remek passzt a jobb oldalon, majd középre tekert, Laczkó Dávid az ötösön üresen érkezett, és gyönyörű mozdulattal a bal alsó sarokba fejelte a labdát – az akció szépséghibája, hogy mindezt a játékvezető szerint lesről tette.
     
    63'
    Az első nagyatádi csere: az aktívan futballozó Mixtai Szabolcs helyére Kuckó Márk érkezett.
     
    61'
    Lunzitisa játszott Paluska elé, aki egy igazítás után beadni szándékozott, ám a hazai védők lelopták a lábáról a játékszert.
     
    59'
    Draxler játszott Lunzitisa elé, aki meglódult a játékszerrel, ám a vendégek formás próbálkozását lesállás miatt megállították.
     
    57'
    A sarokrúgásból semmi veszély nem alakult ki, jöhetnek a tököliek.
     
    56'
    Garai szerzett labdát a vendégek térfelének közepén, majd egy igazítás után jó' 25 méterről kapura szúrta a játékszert, melyet a jobb alsó sarok elől Balázs mentett szögletre.
     
    51'
    Élénken kezdik a második játékrészt a felek, a hadrendet váltó tököliek bátran mennek előre, míg a nagyatádiak ígéretes kontrákat vezetnek. A látottak alapján bőven benne van a találkozóban a második gól.
     
    49'
    Érdekes jelenetek: egy nagyatádi beadásba ért bele kézzel a tizenhatoson belül Guba Tibor, ám a jogosnak tűnő büntető helyett jöhetnek a tököliek.
     
    47'
    A szünetben hadrendet váltottak a Pest megyeiek, akik az első félidőben látott 4-2-3-1-s formációhoz képest a második játékrészben már 4-4-2-s szisztémában futballoznak.
     
    46'
    A szünetben cseréltek a tököliek: Takács László helyére Máruska Vitalij érkezett.
     
    46'
    Elkezdődött a második félidő.
     
    Hosszabbítás nélkül véget ért az első játékrész.

    STATISZTIKAI ADATOK AZ ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN:
    Kapura lövés/fejes: 5-4
    A kaput eltalálta: 3-3
    Szöglet: 2-0
    Szabálytalanság: 14-6
    Les: 1-1
     
    45'
    Unalmasan szőtt tököli támadás végén Győri gondolt egyet, s mintegy 19 méterről laposan kapura szúrta a labdát, Gyenesnek nem okozott gondot.
     
    44'
    A félidő véghajrájára úgymond "megnyugodtak a kedélyek", egyszerű mezőnyjátékkal csordogáltak az utóbbi percek, lehetőségek nélkül.
     
    40'
    Szabadrúgáshoz jutottak a tököliek, nagyjából 30-32 méterre a házigazdák kapujától. A pontrúgást ismét Riedl József végezte el, félmagas kísérletére Paluska robbant be, de Gyenes az ötösön belül ezúttal is magabiztosan kaparintotta meg a játékszert.
     
    38'
    A csapatok továbbra is oda-odaszúrnak egymásnak, a középpályán sok taktikai faultot láthatunk. Szabálytalanságok tekintetében 13-5-re "vezetnek" a dél-somogyiak.
     
    37'
    Kovac Zoltán csúszott rá Lunzitisa Quesonra, sokan sárga lapnak érőnek látták a szituációt, azonban Pillók Ádám játékvezető még egyszer, utoljára szóban figyelmeztette a nagyatádiak játékosát.
     
    34'
    Formásan alakuló nagyatádi támadást állított meg a játékvezető lesen, hogy valóban az volt-e, arról a sajtóhelyről nézve nem foglalnánk állást, mindenesetre a házigazdák két játékosa, Laczkó Dávid és Vukan Nikolic összeszólalkozott az eset kapcsán.
     
    32'
    A kezdeti megilletődöttség után bátran próbálnak előre menni a tököliek, de a házigazdák védelme ezúttal is remekül teszi a dolgát, és csírájában elfojtja a vendégek terveit.
     
    29'
    A felezővonalnál egy párharc során Nagy Norbert maradt lent, az esés nevéhez méltóan nagy hanggal járt, de a vendégek középpályása végül nem szorult ápolásra.
     
    26'
    Ismét a mezőnyben gyűrik egymást a felek, valamivel többet birtokolják a labdát a zöld-fehérek, de másról nem tudunk beszámolni.
     
    23'
    A megítélt szabadrúgást Mixtai végezte el, léc alá tartó labdáját Balázs Levente bravúrral tolta fölé! A látottak alapján kijelenthető, erősen érik az újabb atádi gól.
     
    23'
    Laczkót buktatták kissé balról, 18 méterre a látogatók kapujától. Ígéretes pontrúgással jöhetnek a dél-somogyiak!
     
    20'
    Éledeznek a vendégek, akik mezőnyben egyenrangú ellenféllé váltak, de tököli lehetőségekről nem tudunk beszámolni.
     
    18'
    Riedl végzett el egy szabadrúgást a nagyatádi térfél közepéről, ám magas beadását Gyenes könnyűszerrel húzta le. Tulajdonképpen az első tököli kísérlet volt, amikor a hazaiak kapusának játékba kellett avatkoznia.
     
    17'
    Formás hazai támadás végén a hosszú idő után kezdőcsapatba kerülő Mixtai tekert középre a jobb oldalról, Vukan Nikolic egy védővel a nyakán érkezett, ám kis híján így is gólt szerzett: hat méteres kísérlete alig kerülte el a jobb felső sarkot.
     
    16'
    Az iramra nem lehet panaszunk, ugyanakkor mindenképpen megjegyzendő, hogy mindkét oldalon sok hiba tarkítja a játékot.
     
    14'
    Összességében nézve a mezőnyben zajlanak az események, a mérkőzést rengeteg apró fault tarkítja: szabálytalanságok tekintetében 6-2-re "vezetnek" a házigazdák.
     
    13'
    A mérkőzés első szögletét Csongár adta be a jobb oldalról, de kísérlete hosszúra sikeredett, ugyanis Takács biztosan tisztázott a berobbanó támadók elől.
     
    12'
    Az utóbbi percekben sem változott a játék képe, lényegesen többet kezdeményeznek a hazaiak, a vendégek alighogy áttudják lépni a felezővonalat.
     
    8'
    A vezetőgól után is aktívabbak a dél-somogyiak, a vendégeket érezhetően megzavarta a korán bekapott találat.
     
    4'
    GÓÓÓL!
    Remek nagyatádi támadás végén a hazai beadást ugyan a vendégek védői tisztázták, a kipattanót Csongár szedte össze, és a jobb oldalról középre kanyarított. Az ötös sarkán LACZKÓ DÁVID senkitől sem zavartatva érkezett, és laposan Balázs mellett a kapu jobb oldalába továbbította a játékszert, 1-0!
     
    3'
    Ahogy az várható volt, az első percek az ismerkedés jegyében telnek, az első három minutumban mindösszesen két szabálytalanságot, és egy lesállást jegyezhettünk fel.
     
    1'
    Elkezdőtt a találkozó, a házigazdák indították kilencvenperces útjára a labdát.
     
    Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából száz ember foglal helyet. A házigazdák tiszta zöldben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek narancssárga mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Gyenes András fekete dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Balázs Levente szintén fekete felsőben véd.
     
    Fél órával a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. A lelátók még erőteljesen foghíjasak, de bízunk benne, hogy a csapatok szép számú közönség előtt futballozhatnak majd.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a nagyatádi Mudin Imre Sportcentrumból, ahová a hazaiak, illetve a játékvezetői stáb már megérkezett, de a vendég tököliekre még várunk. Egy és negyedórával a kezdés előtt Nagyatádon borult égbolt mellett 14-15 Celsius-fokot mérhetünk, a pálya talajára aligha lesz majd panasz, ugyanis kiválóan előkészített játéktér várja a feleket.
     
    Két, szinte megegyező mérleggel rendelkező csapat találkozik szombat délután a nagyatádi Mudin Imre Sportcentrumban, ahol a házigazda, jelenleg tizedik helyen, 2-3-2-s mutatóval álló zöld-fehérek a 3-2-2-s mércével hatodik pozícióban állomásozó Tököl VSK együttesét fogadják.

    Az elmúlt hétvégéig mindkét együttes augusztus 24-e óta veretlen volt, azonban mint ismert, az NFC 2-1-re alulmaradt a bajnoki címre törő BKV Előre SC vendégeként, míg a tököliek hazai környezetben 1-1-re végeztek a Sportbusz Csepel FC együttesével. A Pest megyeiekkel kapcsolatban megállapítható, hogy az első két fordulóban elszenvedett súlyos vereségek (Tököl VSK – Újbuda FC 0-3 és Budaörsi SC – Tököl VSK 4-0) után magukra találtak Futó Tamás tanítványai, akik az azóta eltelt időszakban öt mérkőzésen három győzelmet (Diósdi TC, FUTURA Mosonmagyaróvár, Veszprém FC) és két döntetlent (Körmendi FC, Sportbusz Csepel FC) értek el, hét lőtt és két kapott gól mellett.

    Ezzel szemben a dél-somogyiaknak hazai pályán eddig nem jött ki a lépés, hiszen Papp Zoltán csapata a Mudin Imre Sportcentrumban lejátszott három mérkőzésen (Sportbusz Csepel FC, Balatonfüredi FC, Győri ETO FC II.) egyaránt gól nélküli döntetlent ért el, vagyis az NFC a megszerezhető kilenc pontból mindösszesen három egységet tartott otthon.

    Mindent figyelembe véve előzetesen remek mérkőzésre van kilátás, tartsanak velünk! A találkozót Pillók Ádám vezeti, a balatonkenesei sípmester segítői Mohos Mátyás Tamás és Keszthelyi Tamás lesznek.
     
    Üdvözöljük online oldalunkon! A mérkőzés 15:00 órakor kezdődik.

    Vörös Sándor

    Gólok: 4. Laczkó, 86. Zmukic – 67. Lunzitisa

    Lapok:   78. Akácsos (NFC)


    Nagyatádi FC: Gyenes A. – Szabó Sz., (Akácsos – 75.p.), Dekanics, Petrók, Kovac – Márton A., Garai – Mixtai, (Kuckó – 63.p.), Csongár, Laczkó D. – V. Nikolic, (Zmukic – 76.p.)
    Cserék: Vörös (cserekapus), Akácsos, Fábián T., Horváth M., Kuckó, Pákai, Zmukic

    Tököl VSK: Balázs L. – Riedl, Polgár, Guba, Takács L., (Máruska – 46.p.) – Győri, Váradi – Lunzitisa, Draxler, Nagy N. – Paluska
    Cserék: Baranyai S. (cserekapus), Hamar, Joszkin, Máruska, Radnics, Vető

    Játékvezetők: Pillók Ádám (Mohos Mátyás Tamás, Keszthelyi Tamás)

    Nézőszám: 100