Nagyatádi FC – Újbuda 0:2 (vége) | Győri ETO FC II. – Aqvital FC Csákvár 1:0 (vége) | Orosháza FC – Rákosmente KSK 1:5 (vége)
Csepel FC – Budaörs 2:0 (vége) | Jászapáti VSE – Cigánd 0:4 (vége) | Tiszaújváros – FC Hatvan 0:0 (vége)
vége
Nagyatádi FC
0:2 (0:1)
Újbuda FC
szombat 19.10.2013, 14:30 • 7500 Nagyatád, Mudin Imre Sportcentrum, Kiszely László u. 40. • NBIII - Nyugati csoport
     
    A parázs hangulatú első játékrészt hasonló második követte. A hazaik mindent megtettek az egyenlítésért, ám az 54. percben ember, majd egy minutummal később kétgólos hátrányba kerültek. A szikrázó csata a folytatásban sem hagyott alább (ezt a kiszabott színes kártyák száma is hűen tükrözi), ám újabb gól már nem született, így a fővárosik mindhárom pontot elvitték a parkok, szobrok és fürdők városából.

    STATISZTIKAI ADATOK:
    Kapura lövés/fejes: 6-9
    A kaput eltalálta: 2-5
    Szöglet: 2-1
    Szabálytalanság: 26-25
    Les: 2-3

    Köszönjük, hogy figyeltek ránk! (16:32:01)
     
    90+2
    Véget ért a találkozó.
     
    91
    Laczkó Dávid ugrott rá páros lábbal derék magasságban Kovács Dávidra, amiért a nagyatádiak középpályása azonnal piros lapot kapott.
     
    90
    Két perc hosszabbítás.
     
    89
    Utolsó újbudai csere: Faragó Bálint érkezett Huszty Dániel helyére.
     
    86
    A hazaiak kapusa, Gyenes András is sárga lapot kapott, szintén reklamálásért.
     
    85
    Szabó Szabolcs reklamálásért kapta a mérkőzés ötödik nagyatádi sárga lapját.
     
    82
    Ihász Patrik szöktette hosszan Huszty Dánielt, aki a másik oldalon induló Kovács Dávid elé tálalt. A vendégek bal oldali középpályása megelőzte Mártont, majd hat méterről a kapu közepébe továbbította a játékszert, azonban lesállás miatt jöhet az NFC.
     
    80
    Gyors fővárosi kontra végén Pleszkán hosszan szöktette Kovács Dávidot, aki azonban csak az alapvonalon túl érte utol a játékszert – nagyatádi kirúgással folytatódhat a találkozót.
     
    78
    A labdát továbbra is valamivel többet birtokolják a tíz emberrel futballozó házigazdák, akik mindent megtesznek a szépítőgólért, avagy az egyenlítésért, de próbálkozásaikat egyelőre nem kísérte siker.
     
    75
    Mixtai bedobása után Szabó centerezett középre, ahol Zmukic érkezett, azonban az NFC támadójának 16 méteres fejese messze elkerülte a látogatók kapuját.
     
    73
    Az utóbbi percek csak a szabálytalanságokról és a pontrúgásokról szóltak, azonban egyikből sem alakult ki semmilyen veszély.
     
    69
    MI MARADT KI!
    Mixtai adott be egy szabadrúgást a jobb oldalról, a játékszer középen Laczkó elé került, aki 12 méterről kapura szúrta, de egy közbelépő védő lábárról a bal alsó sarok mellé vágódott, azonban szöglet helyett kirúgással folytatódik a találkozó.
     
    67
    Vukan Nikolic és Varga Dániel csapott össze egy párharc során, mindkét játékos lent maradt a gyepen, azonban néhány pillanat után mindketten folytatni tudják a játékot.
     
    65
    Az utóbbi percekben csak a mezőnyben jár a labda, alábbhagyott az iram.
     
    63
    A fővárosiak szemmel láthatóan megelégedtek a kétgólos előnnyel, foggal-körömmel lassítják a játékot, míg a nagyatádiak nem tudnak újítani.
     
    59
    Az utolsó hazai csere alkalmával Mixtai Szabolcs érkezett Garai Krisztián helyére.
     
    59
    Második zöld-fehér változtatás: Pákai Gergő helyett Horváth Milán a pályán.
     
    57
    Második újbudai csere: Kun Gábor le – Kollár Bence be.
     
    55
    Laczkó veszítette el a labdát az újbudai térfélen, majd a fővárosi kontra során Pleszkán – KOVÁCS DÁVID volt a játékszer útja; a vendégek bal oldali középpályása bejátszotta magát az ötös vonaláig, s négy méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 0-2!
     
    54
    Tíz emberrel az NFC!
    Akácsos Szilárd buktatta a felezővonalnál Kovács Dávidot, amiért a hazaiak védője megkapta második sárga lapját, majd a piros kártyát is.
     
    51
    Ismét Kovács Dávid végzett el egy szabadrúgást: a fővárosiak játékosa ezúttal 25 méterről vette célba a hazaiak kapuját, melyet a félmagas kísérlet centikkel került csak el!
     
    49
    Kezdenek megélénkülni a csapatok, ezáltal a hangulat is kezd ismét paprikássá válni.
     
    48
    Kovács Dávid végzett el egy szabadrúgást, középről, mintegy 35 méterről. Magas kísérletét Gyenes András magabiztosan húzta le.
     
    47
    Csendesen indul a második játékrész, a mezőnyben jár a labda.
     
    46
    A szünetben cseréltek a fővárosiak: Krómer Patrik helyett Lókai György a pályán.
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    Véget ért az első játékrész.

    STATISZTIKAI ADATOK AZ ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN:
    Kapura lövés/fejes: 3-3
    A kaput eltalálta: 1-1
    Szöglet: 2-0
    Szabálytalanság: 12-12
    Les: 2-1

    Rangadóhoz illő hevességgel telt az első játékrész, melynek 16. percében a fővárosaik egy erősen véleményes találattal jutottak előnyhöz. A folytatásban a házigazdák többet birtokolták a labdát a paprikás hangulatú mérkőzésen, melyen a dél-somogyiak előbb Márton révén fejeltek kapufát, majd Zmukic szintén fejjel bevette Balogh hálóját, azonban a két eset szépséghibája, hogy a játékvezetők szerint lesről történtek, így a szünetben a vendégek 1-0-ra vezetnek.
     
    45+2
    Akácsos Szilárd lépett rá Krómer sarkára, amiért a nagyatádiak csereként beállt védője is sárga lapot kapott.
     
    45+2
    Kun Gábor tekert középre egy szabadrúgást a bal oldalról, azonban Gyenes megelőzte a berobbanó újbudai támadókat, így hazai kirúgással folytatódhat a találkozó.
     
    45
    Kettő perc ráadás az első felvonás végén.
     
    44
    Megnyugodtak a kedélyek, a labdát azonban továbbra is a dél-somogyiak birtokolják többet.
     
    43
    Folytatódik a találkozó, Balogh Ferenc közel négyperces ápolás után visszaállt a gólvonal elé.
     
    42
    Most már lassan három perccel áll a játék, ugyanis a lesgóllal kapcsolatos szituációban megsérült a vendégek kapusa, akit azóta is az ötösnél ápolnak...
     
    39
    Az eset után a hevesen reklamáló Dragan Zmukic sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    38
    Pákai ívelt középre egy szabadrúgást a bal oldalról, Dragan Zmukic védőit megelőzve hét méterről a kapu közepébe továbbította fejjel a játékszert – azonban a találat les miatt érvénytelen!
     
    35
    Garai cselezte be magát a tizenhatoson belülre, keresztbe lőtt labdájára Vukan Nikolic érkezett, aki a játékszerbe ugyan még "belepöcintett", de nem tudta irányítani, így kirúgással jöhetnek a fővárosiak.
     
    34
    Kun Gábor végzett el egy szögletet a bal oldalról, félmagas kísérletét Akácsos fejelte a mezőnybe.
     
    32
    A kezdeti oda-odapakolás után most már igen paprikás a hangulat, kemény csatákat láthatunk.
     
    31
    Vukan Nikolic és Varga Dániel akadt össze egy párharc során, a szurkolók azonnal sárga lapot reklamáltak, azonban Szommer Attila egyelőre még szóban fegyelmez.
     
    28
    Pákai tekert be egy szabadrúgást a bal oldalról, középen üresen érkezett Szabó Szabolcs, a hazaiak védője fejjel Mártonhoz továbbított, aki hat méterről kapura bólintotta a játékszert, amely a bal oldali kapufára vágódott – miközben az akciót lesen megállították.
     
    25
    A felek továbbra is oda-odapakolnak egymásnak, a szabálytalansági mutató az első fél óra végéhez közeledve 6-6.
     
    23
    Krómer próbálkozott egy hosszú előreíveléssel, azonban Gyenes jobb helyzetét kihasználva összeszedte a játékszert a beinduló Vörös elől.
     
    22
    Kovac Zoltan jobb oldali szöglete után a játékszert Petrók csúsztatta fejjel középre, ahol Vörös megelőzte az érkező Vukan Nikolicot, így jöhetnek a vendégek.
     
    19
    A gólt követően megélénkültek a házigazdák, akik az utóbbi percekben többet birtokolták a labdát, melyet a vendégek térfelén járatnak, de a tizenhatosnál tovább nem jutnak az újbudai kapuhoz.
     
    17
    Az gólt megelőző esettel kapcsolatban Petrók Viktor hevesen reklamált, amiért sárga lap lett a hazai védő jutalma.
     
    16
    GÓÓÓL!
    Vezetnek a vendégek, méghozzá egy igen véleményes találattal! Krómer Patrik kézzel sodorta maga elé a labdát a jobb oldalon, majd Vörös Dávid elé játszott, aki 14 méterről a jobb alsót vette célba, de Gyenes nagy bravúrral a mezőnybe ütötte a játékszert. A kipattanóra KOVÁCS DÁVID érkezett, aki senkitől sem zavartatva, tíz méterről a kapu közepébe továbbította a játékszert, 0-1!
     
    15
    Márton András buktatta a félpályán Vörös Dávidot, amiért a zöld-fehérek védője sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    13
    Laczkó fordult le védőjéről a bal oldalon, majd középre centerezett, a beadást Balogh Ferenc öklözte ki. A kipattanót Pákai szedte össze, aki sarokkal rosszul készítette le a játékszert Zmukicnak, így jöhetnek a vendégek.
     
    12
    A pár perccel ezelőtt megsérült Dekanics Mártk nem tudja folytatni a találkozót, helyére Akácsos Szilárd érkezett.
     
    8
    Pleszkán – Kovac párharc során az újbudaiak játékosa alaposan odapakolt a házigazdák játékosának, aki azonban folytatni tudja a mérkőzést. Szembetűnő, hogy a fővárosiak eddig igen durva, erőszakos futballal rukkoltak elő.
     
    7
    Pleszkán – Dekanics párharc végén utóbbi került a földre. Áll a játék, ugyanis a nagyatádiak védője ápolásra szorul.
     
    5
    Unalmas mezőnyjátékkal telnek a percek, a labdabirtoklási arány nagyjából megegyező.
     
    3
    Szabó Szabolcs ívelte fel a játékszert, azonban kísérlete túl hosszúra sikeredett, így a látogatók kapusa hozhatja játékba a labdát.
     
    2
    A középkezdést követően a házigazdák elveszítették labdát, melyet azóta a vendégek járatnak a mezőnyben.
     
    1
    Elkezdőtt a találkozó, a dél-somogyiak indították kilencvenperces útjára a labdát.
     
    Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából most már 150 ember foglal helyet. A házigazdák tiszta zöldben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek kék-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Gyenes András fekete dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Balogh Ferenc piros felsőben véd.
     
    Fél órával a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. A lelátókra pillantva meg kell állapítani, hogy a széksorok erőteljesen foghíjasak, de bízunk benne, hogy a csapatok szép számú közönség előtt vívják majd meg a tizedik forduló egyik rangadóját.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a Mudin Imre Sportcentrumból! Egy és negyedórával a kezdés előtt Nagyatádon derült, felhőtlen égbolt mellett 18-19 Celsius-fokot mérhetünk, a pálya talajára aligha lesz majd panasz, ugyanis kiválóan előkészített játéktér várja a feleket, akik az öltözők mélyén már készülnek a 14:30-kor induló találkozóra.
     
    Szombat délután ismét rangadót láthatnak a Mudin Imre Sportcentrumba kilátogató érdeklődök: a kilenc forduló után 3-3-3-s mérleggel rendelkező, 12 ponttal kilencedik helyen álló Nagyatádi FC az eddig szintén tizenkét egységet összegyűjtő, négy győzelemmel és öt vereséggel jelenleg hetedik pozícióban lévő Újbuda FC gárdáját fogadja.

    Talán kockázat nélkül kijelenthető, hogy az elmúlt forduló egyik negatív meglepetését az NFC szolgáltatta, hiszen, mint ismert, a zöld-fehérek 4-0-s vereséget szenvedtek a Dorogi FC otthonában, ahol Papp Zoltán legénységének gyakorlatilag semmi sem sikerült. Ugyanezt a fővárosiak is elmondhatják magukról, ugyanis az ÚFC hazai környezetben előzetesen szintén rangadónak ígérkező összecsapáson 3-0-ra maradt alul a Sportbusz Csepel FC gárdájával szemben.

    A találkozó tehát szombat délután 14:30-kor veszi majd kezdetét, a bíróküldés értelmében a mérkőzést Szommer Attila vezeti. A 39 esztendős Tolna megyei sípmester segítői Verbászi Patrik Bence és Varga Gábor lesznek.
     
    Üdvözöljük online oldalunkon!

    Vörös Sándor

    Gólok: 16. Kovács, 55. Kovács

    Lapok:   15. Márton (NFC), 17. Petrók (NFC), 39. Zmukic (NFC), 45+2. Akácsos (NFC), 85. Szabó (NFC), 86. Gyenes (NFC)   54. Akácsos (NFC)   91. Laczkó (NFC)


    Nagyatádi FC: Gyenes A. – Szabó Sz., Petrók, Dekanics, (Akácsos – 12.p.), Kovac Z. – Garai, (Mixtai – 59.p.), Pákai, (Horváth M. – 59.p.), Márton A., Laczkó – Zmukic, V. Nikolic
    Cserék: Vörös (cserekapus), Akácsos, Fábián T., Horváth M., Kovács P., Kuckó, Mixtai

    Újbuda FC: Balogh F. – Ihász, Khiesz, Laki, Huszty, (Faragó – 89.p.) – Varga D., Kun G., (Kollár – 57.p.) – Krómer, (Lókai – 46.p.), Vörös D., Kovács D. – Pleszkán
    Cserék: Petrovics (cserekapus), Bruckner, Faragó B., Kollár, Lókai, Németh A., Székely

    Játékvezetők: Szommer Attila (Verbászi Patrik Bence, Varga Gábor)

    Nézőszám: 150