Indiai Nagydíj - Futam Sebastian Vettel (vége)
verseny vége
Indiai Nagydíj - Futam

Sebastian Vettel

vasárnap 27.10.2013, 10:30 • Buddh International Circuit, India, New Delhi • Formula 1
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A verseny 10:30 - kor kezdődik.
     
    Az utóbbi futamokon megközelíthetetlen Sebastian Vettel a tegnapi időmérőn is tarolt, majd 8 tizedet adva a második Rosbergnek nyerte meg az Indiai Nagydíj kvalifikációját. A két Mercedes érkezett be mögé a második és harmadik helyre, köszönhetően Mark Webber eltérő stratégiájának, az ausztrál ugyanis a közepes keverékű Pirelliken fogja megkezdeni a 60 körös futamot. Az ötödik helyen Massa, a hatodikon Räikkönen, a hetediken Hülkenberg, míg Alonsot csak a nyolcadik rajthelyen találjuk.
     
    Sebastian Vettel megállíthatatlan, és már csak pár óra választja el attól, hogy négyszeres világbajnoknak mondhassa magát. Ennyi, vagy ennél több bajnoki címet csak Alain Prost, Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher szerzett. Az időmérőn Vettel végig dominált, első helyen került a Q3-ba, ahol már első körében megfutotta a pole pozíciót érő 1:24.119-es kört a lágy abroncsokon. Csapattársa, az idény végén visszavonuló Mark Webber alatt is remekül mozgott az autó, de ő az eltérő gumistratégiának köszönhetően egy másodperc hátránnyal a negyedik helyre jött be. Ez természetesen a futamon kamatozhat majd, miután az előtte lévők mind, rövid első etapot kénytelenek futni a gyorsan kopó lágyakon, míg Webber nyugodtan hagyhatja a futam végére az opciós keveréken futott etapját, amikor az autó a legkönnyebb, a pálya pedig a legfelgumizottabb lesz. A Red Bulltól pedig egy újabb hengerlésre készülhetünk!
     
    A Red Bullok mögött a legjobb tempót a két Mercedes diktálta, a Red Bull mögötti ligában a stuttgartiak állnak az élen. Rosberg egész hétvégén gyorsabb volt valamivel Hamiltonnál, viszont a dolgát megnehezítheti, hogy a pálya poros feléről lesz kénytelen rajtolni. Emellett a Mercedesre jellemzően az egykörös tempó egész szezon során jobb volt a versenytempónál, így egy dobogós helyezés lehet a reális elvárás Rosbergtől, vagy Hamiltontól.
     
    A Ferrarinál sem fenékig tejfel az élet, a konstruktőri második helyért dúló hatalmas harcban fontos pontokba kerülhet Alonso tegnapi hibája a közepes keverékeken, amivel csak a nyolcadik helyre kvalifikált a spanyol. A csapat becsületét Massa mentette meg egy ötödik hellyel a lágy abroncsokon, megelőzve Räikkönent. A Ferrari tíz ponttal előzi meg a Mercedest, és huszonhárom egységgel a Lotust, az igazán nagy csata e között a három csapat között fog dúlni.
     
    Kimi Räikkönen végre egy problémamentes időmérőt tudhat maga mögött, ahol a hatodik helyet szerezte meg. Az eddigi versenyeire a rossz rajtpozíció nyomta rá a bélyegét, most viszont egy jó rajttal a közvetlen élmezőnyben találhatná magát, és a már-már legendásan jó versenytempójával mindkét Mercedest átugorhatná. Ehhez persze zökkenőmentes verseny és jó csapatmunka szükséges a kiállásoknál. Romain Grosjean a tegnapi edzés legnagyobb vesztese, már a Q1-ben elvérzett a francia, mivel a csapat eltaktikázta magát, és a közepes keverékeken hibázó Grosjean három tizeddel lemaradt a továbbjutó 16. pozícióról. A franciára így önhibáján kívül egy nehéz futam vár, a darálóból indulva.
     
    A szezon második felének meglepetéscsapata, és egyben az év közben legtöbbet fejlődő csapat a Sauber ismét egy remek kvalifikáción van túl Nico Hülkenberggel a volán mögött, aki a hetedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását. Hulk Monzától kezdve megtáltosodott, és folyamatosan a maximumot hozza ki az autóból, szállítva a jobbnál jobb eredményeket, amivel a csapat célba is vette a Force Indiát a csapatbajnokság hatodik helyén. Hátrányuk 17 pont, ennek ledolgozására azonban szükségük lesz Esteban Gutiérrezre is, akinek nem jött ki tegnap a lépés, csak egy mért kört tudott teljesíteni a Q2-ben, ahol ráadásul hibázott is, így csak a 16. lett. Ettől függetlenül a svájciaknak jó versenyük lehet Hülkenberggel Indiában, fő riválisuk a McLaren lehet.
     
    Az a McLaren, amely a hétvégén stabilan ott volt a top 10-ben, és mind Pérez, mind Button a közepes Pirelliken startolva stratégiai előnyre tehet szert a futam során. Button hátán viszi az egész csapatot, legutóbbi hét versenyén pontot szerzett, ennek köszönhetően a csapat gyakorlatilag zsebre teheti a konstruktőri bajnokság ötödik helyét, ami teljesen nagy csalódás az elvárások tükrében. Buttontól most is pontokra számítunk, míg Péreznek is kijöhet végre egy jó verseny, főleg ha kétes szituációkban féken tudja tartani agresszivitását.
     
    Az utóbbi futamokon nem túl szerencsés Toro Rosso, és főleg Daniel Ricciardo bízhat a pontokban, tegnap ugyanis pár századdal maradt csak le a Q3-ról, ráadásul Suzukában is top 10-es tempója volt a versenyen. Az ausztrál lélekben már a jövő évi Red Bullban ül, míg Jean-Éric Vergne-től a tizennegyedik pozícióból bravúr lenne a pontszerzés. A francia a szezon második felében kissé visszaesett Ricciardohoz képest, de az idei teljesítménye elég jó ahhoz, hogy jövőre is a kisbikáknál menjen. Az újonc orosz csapattárs, Danil Kvyat érkezésével pedig a csapat vezére lesz a következő idényben, ami mindenképpen jót tesz az önbizalmának.
     
    A Force India hazai versenyén is nehéz futamra számíthat, di Restáék a tavalyi keverékű gumik érkezése óta mélyrepülésben vannak, négy futam óta nem szereztek pontot, most a skót a tizenkettedik, míg Sutil a tizenharmadik helyről próbálkozhat ennek a negatív szériának a megszakításával. Ugyan di Resta szabadedzésen mutatott tempója bizakodásra adhat okot, mégis meglepetés lenne akár tőle, akár Sutiltól a pontszerzés. A pontszerzés, amire nagy szüksége lenne a csapatnak, ha meg akarják őrizni a konstruktőri hatodik helyüket a feljavuló Sauberrel szemben.
     
    A Williams tempója továbbra is csak arra jó, hogy a Caterhamek és a Marussiáknak kört adjanak, ezen kívül továbbra is el vannak maradva tempóban legközelebbi ellenfelüktől, a Force Indiáktól. Bottas 15. helye volt a legtöbb, amit kihozhatott a tegnapi időmérőből, ehhez viszont kellett a Lotus bakija Grosjeannal. A finn emellett adott hat tizedet csapattársának, aki már fél lábbal kint van a csapatból, a gyenge szereplésnek köszönhetően távozni akar, és a hírek szerint a Lotusnál van a legnagyobb esélye. Természetesen csak akkor, ha nem kerül bajba az állítólagos venezuelai támogatói pénzekkel kapcsolatos csalások miatt. Maldonado a 18. helyről rajtol.
     
    Egész hétvégén feltűnően közel voltak a kiscsapatok a középmezőnyhöz, és ez a tegnapi időmérőn csúcsosodott ki, amikor is Jules Bianchi kevesebb, mint két tized lemaradással Maldonadohoz képest a tizenkilencedik helyre kvalifikált. Neki és Max Chiltonnak is jó esélye van ahhoz, hogy körön belül végezzenek a középmezőny hátsó régiójához képest. Chilton az utolsó rajtkockából várhatja a startot.
     
    A Caterhamek az utóbbi versenyeken rendre megelőzték a Marussiákat, azonban a konstruktőri bajnokság 10. helyéhez ez még kevés, ugyanis ahhoz egy tizenharmadik helyre lenne szükségük Tony Fernandeséknek. Tegnap a Marussiákkal azonos tempót futó Caterhamek közül van der Garde végzett előrébb, ő a huszadik, míg Charles Pic a huszonegyedik helyről rajtolhat majd.
     
    A rajtsorrend:

    1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
    2. Nico Rosberg (Mercedes)
    3. Lewis Hamilton (Mercedes)
    4. Mark Webber (Red Bull-Renault)
    5. Felipe Massa (Ferrari)
    6. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault)
    7. Nico Hülkenberg (Sauber-Ferrari)
    8. Fernando Alonso (Ferrari)
    9. Sergio Pérez (McLaren-Mercedes)
    10. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
    11. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari)
    12. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
    13. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
    14. Jean-Éric Vergne (Toro Rosso-Ferrari)
    15. Valtteri Bottas (Williams-Renault)
    16. Esteban Gutiérrez (Sauber-Ferrari)
    17. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
    18. Pastor Maldonado (Williams-Renault)
    19. Jules Bianchi (Marussia-Cosworth)
    20. Giedo van der Garde (Caterham-Renault)
    21. Charles Pic (Caterham-Renault)
    22. Max Chilton (Marussia-Cosworth)
     
    Tíz perc kezdésig! A pálya állapota továbbra is ideális, a levegő hőmérséklete 30°C, a pályáé 34°C, 2.3 m/s-os hátszél fúj a célegyenesben, a páratartalom 34%.
     
    A Pirelli számításai szerint a pálya javulásának köszönhetően megnőhetnek a lágy és a közepes keverékek élettartamai, az opciós keverék esetében 15 körnél húzták meg a határt, míg a közepesen akár 30-35 körös etapok is elképzelhetők. Legalábbis a Pirelli szerint.
     
    Két DRS zónát jelöltek ki a pályán, a célegyenes mellett a hosszú, több mint 1 kilométeres hátsó egyenesben adódik a legjobb lehetőség az előzésekre.
     
    Elindult a felvezető kör! Nagyjából két perc múlva elrajtol a mezőny.
     
    Mindenki felsorakozik a rajtrácsra, kigyulladnak a piros lámpák!
     
    A verseny elkezdődött.
     
    1/60
    Vettel jól jön el, Webber az aki sokat veszít, Massa a negyedik, Räikkönen 5.
     
    1/60
    Massa parádésan jött el, megelőzi a két Mercedest! Feljön a második helyre!
     
    2/60
    Vrttel, Massa, Rosberg, Hamilton, Hülkenberg, Räikkönen, Webber, Pérez, Ricciardo, Alonso az első tíz sorrendje!
     
    2/60
    Di Resta és Vergne rögtön az első kör végén kiállnak kereket cserélni, lágyról váltanak közepesre.
     
    2/60
    Vettel rögtön kijön kereket cserélni, ennyi volt a lágy keverékben!
     
    3/60
    Alonso a közepeseken jön ki, első szárnyat cseréltek, ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy Vettel négyszeres világbajnok!
     
    3/60
    Massa az élen, mögötte Rosberg, Hamilton, Hülkenberg és Räikkönen érkezik. Webber a közepeseken a hatodik.
     
    4/60
    Massa az élen diktálja a legjobb tempót, több, mint egy másodperccel megy el Rosbergéktől.
     
    5/60
    Van der Garde a rajt után találkozott Chiltonnal, a holland Caterhamjének eltört a felfüggesztése.
     
    6/60
    Hülkenberg jön ki kerékcserére a negyedik helyről, természetesen közepesek kerülnek fel Hulk autójára.
     
    6/60
    Van der Garde feladta a futamot.
     
    6/60
    Webber gyorsabb a lágy keverékes autóknál, most jön ki a stratégiai előny, el is megy Räikkönen mellett.
     
    7/60
    Massa, Rosberg, Hamilton, Webber, Räikkönen, Pérez, Ricciardo, Sutil, Grosjean, Maldonado a TOP 10! Button jött ki kereket cserélni, lágyat tesz vissza!
     
    7/60
    Pérez előzi Räikkönent, a közepes keveréken rajtolók most rengeteget nyernek!
     
    8/60
    Rosberg is bejön a boxba, megy fel a közepes.
     
    8/60
    Räikkönen is felteszi a közepeseket, elszúrják a kerékcseréjét, majd 3 másodpercet bukott ezzel.
     
    8/60
    Räikkönen, Vergne és Buton vív hatalmasat a 16-18. helyen.
     
    9/60
    Massa és Hamilton is kiáll cserére, Webber vezet a közepeseken, mögötte Pérez, Ricciardo, Grosjean, Sutil. Vettel már a hatodik, egy boxkiállással.
     
    10/60
    A sorrend: Webber, Pérez, Ricciardo, Grosjean, Sutil, Vettel, Gutiérrez, Massa, Bottas, Rosberg, Hamilton, Hülkenberg, di Resta, Räikkönen Button, Vergne, Alonso, Chilton, Maldonado, Bianchi, Pic.
     
    11/60
    Alonso Vergne-nyel vív a tizenhatodik helyért, mindketten voltak már kint kerékcserén, egyaránt a közepes keveréken futnak.
     
    12/60
    Vettel már a negyedik, letudja Sutilt és Grosjeant is. A francia még mindig a lágy keveréken, amennyire csak lehet próbálja elhúzni ezt az etapot.
     
    12/60
    Webber előnye már több, mint hat másodperc Pérezzel szemben.
     
    12/60
    Räikkönen előzi di Restát a 13. helyért.
     
    13/60
    Gutiérrez rajtját vizsgálják, elképzelhető, hogy kiugrott a startnál.
     
    13/60
    Alonso nagyon hátul, csak a 16., és még vár rá egy lágy keverékes etap úgy, hogy a közepeseken rajtolt és már volt kint kerékcserén.
     
    13/60
    Vettel előzi Ricciardot, már a harmadik. Nagy tempót diktál a német, csak az élen Webber képes hasonlóra.
     
    14/60
    14 kört bírt a lágyakon Grosjean, már-már csodaszámba megy ez a teljesítmény, közepeseket kap, és Alonso mögé jön vissza a 15. helyre.
     
    15/60
    Webber továbbra is az élen, őt 7 másodpercre követi Pérez, majd Vettel, Ricciardo, Sutil, Gutiérrez, Massa, Rosberg, Bottas, Hamilton az első tíz sorrendje.
     
    15/60
    Guti áthajtásos büntetést kap kiugrásért. Ennek Massa örülhet, aki körök óta a mexikói mögött autózik a hetedik helyen.
     
    16/60
    Vettelé a leggyorsabb kör, 12 és fél másodperccel érkezik Webber mögött a harmadik helyen.
     
    17/60
    Vettel érkezik meg lassan Pérezre. Webber, Pérez, Ricciardo, Sutil és Bottas nem voltak kint kerékcserén, Gutiérrez közben letölti a büntetését.
     
    17/60
    Gutiérrez di Resta mögé érkezik vissza a boxutcaáthajtás után, a 13. helyre.
     
    18/60
    A 19. helyen Button stratégiailag a 14. helyezett Alonsoval van versenyben, ezt mondják is neki a rádión keresztül.
     
    18/60
    Pérez jól terelgeti a McLarent, közepes keverékes rajtjának köszönhetően a második helyen halad. Vettel másfél másodpercre közelíti meg a mexikóit.
     
    19/60
    Alonso a 13. helyre jön fel, Gutiérrezt előzi meg.
     
    20/60
    A sorrend: Webber, Pérez, Vettel, Ricciardo, Sutil, Massa, Rosberg, Hamilton, Bottas, Hülkenberg, Räikkönen, di Resta, Gutiérrez, Alonso, Grosjean, Vergne, Maldonado, Button, Chilton, Bianchi, Pic.
     
    20/60
    Gutiérrez ügyesen játszva a DRS zónával visszaelőzi Alonsot a 13. helyért.
     
    21/60
    Vettel utoléri Pérezt, a tempóelőny a német versenyzőnél, a második DRS zónában el is megy a McLaren mellett. Webber és Vettel az élen!
     
    21/60
    Webber, Pérez, Ricciardo, Sutil, Bottas, Gutiérrez és Chilton nem cserélt még kereket.
     
    22/60
    Alonso szépen cselezi ki Gutiérrezt, és szépen megy el a Sauber mellett.
     
    22/60
    Webber és Vettel között 11 másodperc a differencia.
     
    23/60
    A két Red Bull között konstatálódik a különbség, Pérez is ígéretesen jön a harmadik helyen, tizenhárom másodperccel követi őt Ricciardo a negyedik helyen.
     
    24/60
    Massa és Rosberg csatáznak a hatodik helyért, Massa visszaelőzi a DRS zóna után a németet.
     
    25/60
    Räikkönen támadja Hülkenberget a tizedik helyért.
     
    25/60
    Hülkenberg és Räikkönen közben már elment Valtteri Bottas mellett, így a csata a kilencedik helyért folyik.
     
    26/60
    Vettel újabb leggyorsabb kört jegyez, Webber és közte 10.802 másodperc a távolság.
     
    27/60
    Vettel lopja a tizedeket Webberhez képest, jobb helyzetben a német.
     
    27/60
    Közben Massa tartja a két Mercedest a hatodik helyen haladva, Rosberg támadja a brazilt.
     
    28/60
    Rosberg jön ki kerékcserére, elévágással próbálkozik a Mercedes. Ezzel a közepes szettel Rosberg már végig fog menni. A 13. helyre jön vissza.
     
    29/60
    Webber kijön kereket cserélni, ráadásul a lágy keveréket kapja az ausztrál, így Vettel az élen, Webber a másodikra jön vissza, mivel Pérez is a boxban, szintén opciós keveréket kap a mexikói.
     
    29/60
    Pérez Massa és Hamilton mögé érkezik vissza a hetedik helyre.
     
    30/60
    Gutiérrez védekezett szabályellenesen Grosjeannal szemben, egynél többször változtatott irányt, ezt vizsgálja a versenyfelügyelőség.
     
    30/60
    Pérez előzi Hamiltont a lágy keveréken, ezzel a hatodik.
     
    30/60
    Hatalmas taktikai harc az élmezőnyben, Webber és Pérez lágy gumis etapja kulcsfontosságú lesz ezekben a körökben.
     
    31/60
    Massa, Hamilton és Alonso is kereket cserél, Massáék közepeseket kapnak, Alonso lágyat.
     
    32/60
    Vettel áll ki utolsó kerékcseréjére az élről, gyors munka a boxban, Webber elmegy mellette, visszajön a második helyre.
     
    32/60
    Webber, Vettel, Ricciardo, Sutil, és Pérez a TOP 5 sorrendje.
     
    32/60
    Pérez előzi Sutilt a negyedik helyért. Ricciardo és Sutil még mindig kiállás nélkül a közepes keveréken.
     
    33/60
    Button és Alonso csatáznak nagyot a 13. helyért.
     
    33/60
    Webber néhány kör után kijön ismét a boxban, a harmadik helyre jön vissza, ezzel letudta a kiállásait. Vettel vezet, Ricciardo, Webber, Pérez, Sutil, Hülkenberg, Räikkönen követi.
     
    34/60
    Pérez és Ricciardo is a boxban, a mexikói közepeseket kap, amivel már végigmegy.
     
    34/60
    Hülkenberg is kiáll kerékcserére, a 11. helyre jön vissza, előtte Pérez és Ricciardo.
     
    35/60
    Hamilton elmegy Pérez mellett, majd Ricciardot támadja a nyolcadik helyért.
     
    35/60
    Sutil még mindig kiállás nélkül, Ricciardo a lágyakat kapta, így pár kör után ő is érkezhet az elsődleges keverékekért.
     
    36/60
    A sorrend: Vettel, Webber, Sutil, Räikkönen, Rosberg, Grosjean, Massa, Ricciardo, Hamilton, Pérez, Hülkenberg, Maldonado, Alonso, di Resta, Bottas, Gutiérrez, Vergne, Button, Chilton, Bianchi, Pic.
     
    36/60
    Sutilnak, Ricciardonak és várhatóan a két Lotusnak kell még kereket cserélni az első tíz pilóta közül.
     
    37/60
    Räikkönen előzi meg Adrian Sutilt, feljön a harmadik helyre a finn!
     
    37/60
    Alonso újabb kiálláson, ez már a harmadik neki, várhatóan az utolsó. A 16. helyre jön vissza.
     
    38/60
    Ricciardo még mindig fut a lágy keverékeken, Massa mögött a nyolcadik helyen halad.
     
    38/60
    Charles Pic áll ki a boxba az utolsó helyről, és feladja a futamot. Technikai próbléma a Caterhamnél.
     
    39/60
    Sutil elképesztő etapot fut a közepeseken, még mindig kiállás nélkül jön a negyedik helyen. Közben Ricciardonak is felrakják az utolsó etapra szánt közepes keveréket. A tizennegyedik helyre jön vissza.
     
    40/60
    Mark Webber félreáll a Red Bullal!!!
     
    40/60
    A rádión a sebességváltót mondták Webbernek a kiállás okának, a második helyről adja fel a versenyt az ausztrál.
     
    41/60
    Mark Webbernek nincs szerencséje, újabb technikai hiba miatt ad fel futamot, elveszítve ezzel egy újabb, biztos dobogós helyet.
     
    42/60
    A sorrend: Vettel, Räikkönen, Sutil, Rosberg, Grosjean, Massa, Hamilton, Pérez, Hülkenberg, di Resta az első tíz helyen.
     
    42/60
    Sutilt megelőzi Rosberget, majd 42 kör után Sutil a boxba hajt. Lágy abroncsokat kap a Force Indiától, 18 kör kérdéses ezeken a keverékeken, a futam elején Grosjean 14 körre volt képes velük.
     
    43/60
    A visszajátszott rádióbeszélgetésből hallhattuk, hogy a generátor hibásodott meg Webber autójában.
     
    44/60
    Räikkönen minél jobban próbálja elnyújtani ezt a középső etapot, lehet megcsinálja egy kiállással?
     
    44/60
    Sutil a kilencedik helyre érkezett vissza a kiállás után.
     
    44/60
    Vettel, Räikkönen, Rosberg, Grosjean, Massa, Hamilton, Pérez, Hülkenberg, Sutil, di Resta, Bottas, Gutiérrez, Ricciardo, Alonso, Maldonado, Button, Vergne, Chilton, Bianchi a sorrend.
     
    45/60
    Webber mosolygós arccal sétál vissza a paddockba, lélekben már kint van a Formula 1-ből.
     
    46/60
    Gutiérrez előzi Bottast a tizenegyedik helyért.
     
    46/60
    Sutil tempója visszaesett, di Resta megelőzi, ezzel a tizedik, és Gutiérrez jön fel rá.
     
    47/60
    Vettel vezet, Räikkönen továbbra is a második, a tempója még mindig jó a Lotusszal!
     
    47/60
    Alonso érkezik meg Ricciardora a 14. helyen haladva.
     
    48/60
    Egy ötfős boly állt össze Sutil, Gutiérrez, Bottas, Ricciardo és Alonso részvételével. A tét a tizedik hely.
     
    48/60
    Räikkönen fülére mondják, hogy tartalékoljon az üzemanyaggal, újabb körre megy el a finn!
     
    48/60
    Gutiérrez áll ki kereket cserélni a tizenegyedik helyről, lágy keverékeket kap a mexikói az utolsó etapjára.
     
    49/60
    Ricciardo és Alonso előzi meg Bottast. A finn ezzel visszaesik a 13. helyre.
     
    49/60
    Räikkönen és Rosberg között a távolság négy és fél másodperc, 11 kört kell még kibírnia a gumiknak Räikkönennél, ha nem jön ki cserére.
     
    50/60
    Vettel 25 másodperccel vezet Räikkönen előtt, Rosberg a harmadik helyen hoz egy leggyorsabb kört, és jön fel a Lotusra. Grosjean a negyedik, Massa 5.
     
    50/60
    Hamilton, Pérez, Hülkenberg, di Resta, Sutil érkezik még pontszerző helyen.
     
    51/60
    Alonso és Ricciardo csatázik a 11. pozícióért, közben Bottas jön ki a kötelező lágy keverékes etapra a 13. helyről.
     
    51/60
    Sutil kezd visszalassulni a tizedik helyen, Ricciardoék érkeznek meg rá Alonsoval.
     
    52/60
    Rosberg egy másodpercre közelíti meg Räikkönent, nagy a Mercedes tempóelőnye!
     
    52/60
    Räikkönent támadja Rosberg!
     
    52/60
    Rosberg könnyedén megy el a DRS zónában a Lotus mellett, ezzel a második helyre jön fel.
     
    53/60
    A sorrend: Vettel, Rosberg, Räikkönen, Grosjean, Massa, Hamilton, Pérez, Hülkenberg, di Resta, Sutil, Ricciardo, Alonso, Maldonado, Button, Vergne, Gutiérrez, Bottas, Chilton, Bianchi.
     
    54/60
    Elfogytak Räikkönen gumijai, Grosjean két másodpercet ad neki körönként.
     
    54/60
    Hülkenberg áll ki kereket cserélni a 8. helyről, lágyakat kap az utolsó 6 körre. Érdekes döntés a Saubertől.
     
    55/60
    Hulk a 13. helyre esik vissza.
     
    56/60
    Pérez támadhatja Hamiltont a hatodik helyért az utolsó 5 körben. Räikkönen visszalassult, rossz döntést hozott a Lotus, amikor az 1 kiállást választották.
     
    56/60
    Hülkenberg feladja a futamot.
     
    57/60
    Grosjean támadja Räikkönent, nem tud még elmenni mellette, összeért a két Lotus!
     
    57/60
    Räikkönen két pozíciót veszít, Grosjean és Massa is elmegy mellette, ezzel az 5.
     
    58/60
    Grosjean a 17 helyről jön fel a harmadikra, szenzációs teljesítmény a franciától, mögötte viszont érkezik Massa a negyedik helyen!
     
    58/60
    Pérez támadja Hamiltont, aki megérkezik Räikkönenre. Az 5. helyért folyik a csata.
     
    59/60
    Sergio Pérez! A második DRS zónára tartalékolt, és egyszerre megy el Räikkönen és Hamilton mellett. Ezzel az ő veszi át az ötödik helyet!
     
    59/60
    Grosjeanról pedig leszakad Massa a negyedik helyen.
     
    60/60
    Vettel az utolsó kört kezdi meg! Räikkönennek ki kell jönnie kereket cserélni, annyira elfogytak a közepesek.
     
    60/60
    Rosberg érkezik a második helyen, Grosjean a harmadikon, Massa a negyediken. Őt követi Pérez, Hamilton, Räikkönen, di Resta, Sutil és Ricciardo a pontszerző helyeken.
     
    Verseny vége.
     
    Sebastian Vettel megnyeri az Indiai Nagydíjat, ezzel pedig hivatalosan is négyszeres világbajnok!!!
     
    Rosberg és Grosjean érkezik még a dobogón, Rosberg megtartotta a rajtpozícióját Webber kiállásának köszönhetően, Grosjean pedig hatalmas versenyt futva, 14 helyet javítva a harmadik.
     
    Ritkán látható pillanat! A közönség őrjöng, amikor Vettel a célegyenesben megforgatja a Red Bullt! Gumifüstöléssel ünnepli a világbajnoki címet. Szenzációs pillanat!
     
    Végre láthatunk egy kis showt a futam végén, ezért le a kalappal Sebastian Vettel előtt, aki ezt már négyszeres világbajnokként teszi.
     
    A szabályok értelmében akár még ki is zárhatják Vettelt ezért a bemutatóért, de ettől függetlenül is világbajnok. Ez azonban hatalmas szégyen lenne az FIA részéről.
     
    A futam végén még Kimi Räikkönen futotta meg a leggyorsabb kört, ezzel nincs mesterhármas Vetteltől.
     
    A végeredmény:

    1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 60 kör
    2. Nico Rosberg (Mercedes) +29.8
    3. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +39.8
    4. Felipe Massa (Ferrari) +41.6
    5. Sergio Pérez (McLaren-Mercedes) +43.8
    6. Lewis Hamilton (Mercedes) +52.4
    7. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +67.9
    8. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +72.8
    9. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +74.7
    10. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +76.2
    11. Fernando Alonso (Ferrari) +78.2
    12. Pastor Maldonado (Williams-Renault) +78.9
    13. Jean-Éric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) +1 kör
    14. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1 kör
    15. Esteban Gutiérrez (Sauber-Ferrari) +1 kör
    16. Valtteri Bottas (Williams-Renault) +1 kör
    17. Max Chilton (Marussia-Cosworth) +2 kör
    18. Jules Bianchi (Marussia-Cosworth) +2 kör
    19. Nico Hülkenberg (Sauber-Ferrari) +6 kör
    Ret. Mark Webber (Red Bull-Renault) +21 kör
    Ret. Charles Pic (Caterham-Renault) +25 kör
    Ret. Giedo van der Garde (Caterham-Renault) +59 kör (12:24:36)

    Ákos Pallag