Orosháza FC – Bölcskei SE 1:2 (vége) | Putnok FC – Cigánd 2:2 (vége) | Győri ETO FC II. – Újbuda 4:0 (vége)
Csepel FC – Veszprém FC 2:0 (vége) | Nagyatádi FC – Futura-Mosonmagyaróvár 3:0 (vége) | Tiszaújváros – Kazincbarcikai SC 0:1 (vége)
vége
Nagyatádi FC
3:0 (1:0)
Futura-Mosonmagyaróvár
szombat 16.11.2013, 13:00 • 7500 Nagyatád, Mudin Imre Sportcentrum, Kiszely László utca 40. • NBIII - Nyugati csoport
     
    Üdvözöljük online oldalunkon. A mérkőzés 13:00 órakor kezdődik.
     
    Bár az OTP Bank Ligában bajnoki szünet lesz az előttünk álló hétvégén, az alsóbb osztályokban pattog a labda, így a nagyatádi Mudin Imre Sportcentrumban is, ahol a Nagyatádi FC a FUTURA Mosonmagyaróvár együttesét fogadja.

    A komoly(abb) terveket szövögető MTE 1904 eddigi teljesítménye egyelőre nincs teljes szinkronban a célkitűzésekkel, hiszen a kék-fehérek tizenhárom fordulót követően tizenhat ponttal – az eddig hat gólig jutó Smatovich Gábor vezérletével – a 11. helyen állomásoznak, három egységnyi hátrányban a nyolcadik pozícióban lévő NFC mögött. A mosonmagyaróváriak idegenben eddig meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtottak, hiszen két győzelem (Balatonfüredi FC 1-2; Diósdi TC-SELECT 0-1) mellett öt vereséget (Győri ETO FC II., Tököl VSK, Újbuda FC, Aqvital FC Csákvár, Veszprém FC) szenvedtek, s vendégként már több, mint egy hónapja, egészen pontosan október 13-a óta nyeretlenek. Ezzel a mutatóval akár párhuzamot is húzhatnánk, hiszen az érem másik oldalára pillantva megállapítható, hogy a dél-somogyiak hazai környezetben eddig hat találkozón egy győzelmet arattak (még október 5-én a Tököl VSK ellenében), s négy gól nélküli döntetlen mellett egy vereség teszi teljessé a mutatójukat, vagyis a statisztika alapján érdekes összecsapásra van kilátás.

    A szombaton ebédidőben kezdődő találkozót Szommer Attila vezeti, a Tolna megyei játékvezető segítői Kovács László és Illés Tamás lesznek.

    Szommer Attila neve nem lehet ismeretlen a házigazdák előtt, hiszen hasonló szerepkörben működött közre az október 19-én lejátszott Nagyatádi FC – Újbuda FC (0-2) találkozón, melyen a zöld-fehérek elszenvedték eddigi egyetlen vereségüket hazai pályán.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a Mudin Imre Sportcentrumból! Egy és negyedórával a kezdés előtt az időjárás Nagyatádon is a szebbik arcát mutatja, hiszen derült égbolt mellett 10-12 Celsius-fokot mérhetünk.
     
    A csapatok, illetve a játékvezetők már megérkeztek a helyszínre, ahol javában tartanak az előkészületek a hamarosan kezdődő találkozóra.
     
    12:30 előtt nem sokkal mindkét csapat megkezdte a bemelegítést.
     
    Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából 150 néző foglal helyet. A házigazdák fehér mezben, zöld nadrágban és fehér sportszárban szerepelnek a mai napon, míg a vendégek kék mezben, kék nadrágban és fekete sportszárban lépnek pályára. A hazaiak hálóőre, Gyenes András fekete dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Antal László szintén fekete felsőben véd.
     
    1
    Kiváló labdarúgóidőben elkezdőtt a találkozó, melyen a nagyatádiak indították kilencvenperces útjára a labdát.
     
    2
    GÓÓÓL!
    Alighogy megkezdődött a találkozó, már vezetnek is a házigazdák!

    Mixtai játszott Zmukic elé, akinek bal oldali beadására VUKAN NIKOLIC érkezett, és a jobb oldali ötös sarkáról a kapu közepébe továbbította a játékszert, 1-0!
     
    4
    A mezőnyben zajlik a játék, a felek megegyező arányban birtokolják a labdát.
     
    5
    Smatovich játszott Molnár Tibor elé, aki a tizenhatos bal oldali sarkáról lövésre szánta el magát, ám kísérlete messze elkerülte a nagyatádiak kapuját.
     
    6
    A vendégeket láthatóan megfogta a váratlan korai gól, a dél-somogyiak próbálják irányításuk alá vonni a találkozót.
     
    7
    Egy hosszú felívelés után Smatovich lövése "jött" le Petrók Viktor lábáról, a kipattanót a bal oldalon Molnár Tibor szedte össze, ám beadását Gyenes magabiztosan húzta le.
     
    9
    ÓRIÁSI EGYENLÍTÉSI LEHETŐSÉG MARADT KI!
    Egy bal oldali beadást követően Molnár Tibor elé került a labda, aki Petrók szorításában átemelte a kifutó Gyenes fölött, ám a bal oldali kapufáról Smatovich elé került: a vendégek támadója elől azonban a házigazdák kapusa felszedte a játékszert!
     
    11
    Horváth Ádám gondolt egyet, s szánta el lövésre magát a nagyatádi kaputól mintegy 25 méterrel. Félmagas kísérletét a zöld-fehérek portása magabiztosan ragadt magához.
     
    13
    Smatovich adott középre a bal oldalról, kísérlete remekül szállt középre, ám Mixtai jó ütemben érkezve bedobásra mentett.
     
    15
    Darázs ívelt fel egy szabadrúgást a felezővonaltól, ám középütt Petrók emelkedett a legmagasabbra, s a mezőnybe fejelte a labdát.
     
    17
    Az utóbbi percekben átvette a kezdeményezést a vendéggárda, amely jóval többet birtokolja a labdát, s a lövések számát tekintve 4-1-re vezetnek is a mosonmagyaróváriak.
     
    18
    Zmukic játszott a jobb oldalon meginduló Horváth Milán elé, aki egyből középre adott, ahol Vukan Nikolic remek ütemben érkezett, ám a nagyatádiak támadója három méterről a jobb oldali kapufára fejelte a játékszert!
     
    19
    Márton András talpalta le a kezdőkörben Horváth Rudolfot, amiért a házigazdák játékosa sárga lapos figyelmeztetéseben részesült.
     
    22
    Csongár Péter ívelte be a mérkőzés első szögletét a bal oldalról, ám középen Domanyik emelkedett a legmagasabbra, s a mezőnybe fejelte a játékszert.
     
    24
    A Nagyatádi FC a szezon eddigi részében hat hazai mérkőzésén két gólt lőtt, míg ezzel szemben három találatot kapott, tehát e két mutatóból kiindulva nem számíthatunk gólgazdag találkozóra a mai délutánon.
     
    26
    Az első mosonmagyaróvári sarokrúgás után Petrók Viktor magabiztosan fejelte ki a játékszert, így ez a vendéglehetőség is odalett.
     
    28
    A két együttes az utóbbi percekben ismét a mezőnyben dédelgeti a labdát, így van időnk leírni, hogy a FUTURA Mosonmagyaróvár a legutóbbi fordulóban hazai pályán 2-1-re legyőzte az addig veretlen Sportbusz Csepel FC együttesét, amely 25 (!) veretlenül megvívott mérkőzés után kapott ki.
     
    29
    EMBERHÁTRÁNYBAN A VENDÉGEK!

    Nagy Ádám buktatta utolsó emberként Vukan Nikolicot, aki Dragan Zmukic remek labdájával lépett ki. Az eset után Szommer Attila azonnal kiállította a mosonmagyaróváriak védőjét.
     
    30
    A megítélt harminc méteres szabadrúgást Szabó Szabolcs végezte el, ám kísérlete messze elkerülte a látogatók kapuját.
     
    33
    Bár a vendégek próbálnak felocsúdni a történtek után, a nagyatádiak átvették az irányítás jogát.
     
    35
    Darázs Péter adott középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, ám Dekanics Márk megelőzte a Lajta-partiak támadóit, s a mezőnybe küldte a játékszert.
     
    37
    A két tizenhatos között zajlik a játék, de a dél-somogyiak birtokolják többet a labdát.
     
    39
    Formás hazai támadás végén Csongár ugratta ki Nikolicot, ám labdája hosszúnak bizonyult, így Antal László kirúgással folytatódik a találkozó.
     
    41
    Vukan Nikolic ugratta ki Horváth Milánt, akit azonban lesen állt, jöhetnek a látogatók.
     
    43
    Márton András szorításában tűnt el a tizenhatos vonalánál Simon András. Mi a sajtóhelyről nem ítélnénk meg a szituációt, mindenesetre a nagyatádiak védője piros lapot kapott.
     
    44
    A szabadrúgást Darázs Péter végezte el, bal alsóba tartó labdáját Gyenes bravúrral ragadta magához!
     
    45
    Hosszan felívelt mosonmagyaróvári szabadrúgást követően játékszer nagyszerűen szállt középre, ám Dekanics Márk mindenkinél gyorsabbnak bizonyult, s a gólvonal előtt a mezőnybe vágta!
     
    45
    Egy perc hosszabbítás.
     
    45+1
    Véget ért az első felvonás.
     
    Eseménydús felvonáson vagyunk túl, melynek elején rögtön vezetéshez jutottak a házigazdák. A folytatásban jobbára a vendégek kezdeményeztek többet, ám a 29. percben emberhátrányba is kerültek.

    A játékrész hajrájában már a nagyatádiak birtokolták többet a játékszert, s próbálkoztak többet, ám újabb gól nem, csak újabb piros lap született, miután a játékvezető a 43. percben Márton Andrást is kiállította.

    STATISZTIKAI ADATOK AZ ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN:
    Kapura lövés/fejes: 4-6
    A kaput eltalálta: 3-3
    Szöglet: 1-2
    Szabálytalanság: 11-9
    Les: 1-3

    Maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk a második félidővel!
     
    A FUTURA Mosonmagyaróvár a pontvadászat mögöttünk hagyott részében hét összecsapáson szerepelt idegenben, mely találkozókon összesen öt gólt lőttek Smatovich Gábor, akik ezzel szemben tíz találatot kaptak.
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    46
    A szünetben cseréltek a vendégek: Simon András helyett Nyitrai Ádám a pályán.
     
    47
    Hazai lövéssel indul a második játékrész: Vukan Nikolic kapott labdát a vendégek tizenhatosának jobb oldalán, ám kísérletét Antal László biztosan fogta.
     
    48
    Molnár Tibor húzott el a jobb oldalon, majd középre tekert, ahol Dekanics Márk mindenkit megelőzve, mellel vette át a labdát.
     
    52
    Ismételten a két tizenhatos között zajlik a játék, bár tíz a tíz ellen is a nagyatádiak tűnnek határozottabbnak.
     
    54
    A legutóbbi bejegyezés után annyi változás történt, hogy csak a házigazdák térfelén zajlik a játék.
     
    55
    GÓÓÓL! MÁR KETTŐ A HAZAIAK ELŐNYE!

    Egy gyors kontra végén Csongár Péter ugratta ki Vukan Nikolicot, aki egy védővel a nyakán kapura iramodott, majd néhány méter labdavezetés után középre passzolt. A senkitől sem zavartatva érkező HORVÁTH MILÁN lövése ugyan először Antal kezén csattant, ám onnan a bal felső sarokban kötött ki, 2-0!
     
    58
    A második hazai gól után minden ott folytatódik, ahol abbamaradt, vagyis csak a házigazdák térfelén jár a labda.
     
    61
    Horváth Rudolf cselezte be magát három nagyatádi védő között a tizenhatosig, ám félmagas kísérlete Dekanics Márkról szögletre pattant.
     
    62
    A sarokrúgás veszélytelennek bizonyult.
     
    64
    Molnár Tibor ugratta ki a remek labdával Smatovich Gábort, aki azonban lesen volt.
     
    65
    Második mosonmagyaróvári csere: Darázs Péter le – Hajós Krisztián be.
     
    67
    ELDŐLNI LÁTSZIK A MÉRKŐZÉS, MÁR HÁROMMAL VEZET AZ NFC!

    Dragan Zmukic indította a jobb oldalon kilépő Horváth Milánt, aki eltolta a játékszert Antal László mellett, majd az üres kapu közepébe továbbította, 3-0!
     
    68
    Mosonmagyaróvári támadás végén Horváth Rudolf gondolt egyet, s mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát. Remekül tekeredő kísérlete a jobb oldali kapufán csattant!
     
    69
    Cserélnek a házigazdák: a két gólt szerző Horváth Milán helyére Garai Krisztián érkezett.
     
    72
    Domanyik Szilárd buktatta sárga lapot érően a felezővonalnál Csongár Pétert.
     
    73
    Utolsó vendégcsere: Horváth Ádám helyett Kovács Ákos szerepel a továbbiakban.
     
    75
    Változatlanul a házigazdák térfelén jár a labda, a nagyatádiak érthetően átadják a területet a mosonmagyaróváriaknak.
     
    79
    Cserél az NFC: Csongár Péter le – Kovács Patrik be.
     
    80
    Belül vagyunk az utolsó tíz percen.
     
    82
    Hajós Krisztián cselezte túl magát a hazaiak tizenhatosának előterében, ez a mosonmagyaróvári lehetőség is elhalt.
     
    84
    Jobb oldali beadást követően Dekanics Márk szorításában Horváth Rudolf ugyan hat méterről a jobb felső sarokba fejelte a labdát, ám a gól érvénytelen, ugyanis az asszisztens szerint kint volt már a játékszer a beívelést megelőzően.
     
    85
    Itt a mérkőzés utolsó változtatása: Vukan Nikolic helyett Pákai Gergő a pályán.
     
    87
    Kizárólagosan a nagyatádiak térfelén zajlik a játék, ám a vendégek nem tudnak komoly(abb) helyzetet kialakítani.
     
    89
    Eseménytelenül csordogálnak a véghajrá percei. A hazaiak már nem erőltetik a támadásokat, míg a vendégek kezdenek beletörődni sorsukba.
     
    90
    Egy perc ráadás a végén.
     
    90+1
    Véget ért a mérkőzés.
     
    Bár a második felvonás jelentős részében a nagyatádiak térfelén pattogott a labda, a házigazdák két remek, s okos kontra végén ismét bevették a vendégek kapuját, ezzel a 2013/2014-s szezon legnagyobb különbségű győzelmét aratták a Mudin Imre Sportcentrumban.

    ÖSSZEGZÉS:
    Kapura lövés/fejes: 8-11
    A kaput eltalálta: 4-4
    Szöglet: 2-4
    Szabálytalanság: 18-15
    Les: 1-4

    Köszönjük, hogy figyeltek ránk! (14:52:05)

    Vörös Sándor

    Gólok: 2. Nikolic, 55. Horváth M., 67. Horváth M.

    Lapok:   19. Márton A. (NFC) – 72. Domanyik (FMM)   43. Márton A. (NFC) – 29. Nagy Á. (FMM)


    Nagyatádi FC: Gyenes A. – Szabó Sz., Dekanics, Petrók, Mixtai – Márton A., Fábián T. – Horváth M., (Garai – 69.p.), Csongár, (Kovács P. – 79.p.), Zmukic – V. Nikolic, (Pákai – 85.p.)

    Kispad: Vörös (cserekapus), Akácsos, Fábián P., Garai, Kovács P., Kuckó, Pákai

    Vezetőedző: Papp Zoltán

    Futura-Mosonmagyaróvár: Antal L. – Kálmán A., Domanyik, Nagy Á., Gubicza – Horváth Á., (Kovács Á. – 73.p.), Darázs, (Hajós – 65.p.), Horváth R., Simon A., (Nyitrai – 46.p.) – Smatovich, Molnár T.

    Kispad: Bálint Á. (cserekapus), Hajós, Kovács Á., Nyitrai, Pallósi, Szénási

    Vezetőedző: Schafranek Ádám

    Játékvezetők: Szommer Attila (Kovács László, Illés Tamás)

    Nézőszám: 150