esemény vége
Bajnokok Ligája-sorsolás - Elődöntők

REAL - BAYERN / ATLÉTICO - CHELSEA

péntek 11.04.2014, 12:00 • Nyon • Sorsolás
     
    Köszönjük figyelmüket, a sorsolásnak vége. (12:44:36)
     
    12:43
    A döntő pályaválasztójának sorsolása következik, vagy az Atlético, vagy a Chelsea lesz a pályaválasztó a lisszaboni döntőben.
     
    12:43
    Madridban két egymást követő napon két BL-elődöntőt rendeznek tehát.
     
    12:36
    A másik elődöntőn az ATLÉTICO lesz a pályaválasztó, a CHELSEA lesz a vendég az első meccsen!
     
    12:35
    REAL MADRID – BAYERN az egyik elődöntő!
     
    12:35
    Az ellenfelük a BAYERN!!!!
     
    12:34
    Az első kihúzott a REAL MADRID! Pályaválasztók lesznek az első meccsen
     
    12:33
    Az elődöntők időpontjai: Április 22-23 és 29-30.
     
    12:30
    Luis Figo az Atlético Madridot emeli ki a négy csapat közül, ők az egyetlen veretlen alakulat a mezőnyben és nagyszerű játékot mutattak a Barcelona elleni két mérkőzésen.
     
    12:29
    A négy elődöntőbe jutott csapat bemutatása zajlik képekben.
     
    12:27
    Luis Figo jön a pulpitusra, aki jó néhány elődöntőt játszott karrierje során, most adminisztratív szerepe lesz, a lisszaboni döntő nagyköveteként a sorslásban segédkezik Infantinónak.
     
    12:26
    (Az EL-sorsolás közben megtörtént Sevilla – Valencia és Benfica – Juventus a párosítás.)
     
    12:06
    Ciro Fererrát köszöntik most, aki az EL-döntő torinói döntőjének a nagykövete és segítségére lesz a főtitkárnak a sorsolás folyamán.
     
    12:04
    A BL négy elődöntőse összesen 15 alkalommal hódította el a trófeát, illetve annak "jogelődjét", mint elmondtuk már az Atlético nincs közöttük, az egyetlen eddigi döntőjét 1973-ban elbukta.
     
    12:00
    Gianni Infantino főtitkára köszönti a jelenlévőket.
     
    11:58
    Hamarosan kezdődik a sorsolás, amiről tudni kell, hogy nyílt lesz, tehát nincsen kiemelés, bármelyik csapat bármelyikkel találkozhat, és most kisorsolják azt is, hogy melyik elődöntő győztese lesz a lisszaboni döntő pályaválasztója.
     
    Elérkeztünk a Bajnokok Ligája 2013-14-es idényének utolsó sorsolásához. Már csak négy csapat maradt, ők izgulhatnak a ma délben Nyonban kezdődő sorsoláson.

    A résztvevők:

    Atlético Madrid (spanyol)
    Bayern München (német)
    Chelsea (angol)
    Real Madrid (spanyol)

    A Chelsea kisebb, az Atlético nagyobb meglepetésre jutott az elődöntőbe, előbbi az első negyeddöntőjében játszó PSG ellen fordított 1:3-ról, utóbbi viszont a zsinórban hat elődöntőben szereplő Barcelonát verte 1:0-ra az idegenben elért döntetlen után.

    Az Atlético Madrid még sohasem jutott el eddig a legrangosabb sorozatban, a másik három csapat viszont már nyert is BL-t, a Bayern jelenleg a címvédő, előtte a Chelsea volt a győztes, éppen a münchenieket elszomorítva a két évvel ezelőtt a döntőben, és hol máshol? Münchenben...

    A Real Madrid réges-rég hódította el a trófeát utoljára, amely már nagyon hiányzik a blancók gyűjteményéből. 2002 bizony még a mostani "segédedző", Zinedine Zidane korszaka volt a Realnál, Zizou akkor emlékezetes gólt lőtt Galsgow-ban és emlékezetes teljesítményt nyújtott az akkor még zöldfülűnek számító Iker Casillas is, aki most a bajnokságban ugyan nem, de a BL-ben megfelel Carlo Ancelotti kényes ízlésének.

    Érdekes, hogy mindhárom korábbi győztes játszott "házi" döntőt a BL-ben, a Real megverte a Valenciát 2000-ben, a Chelsea kikapott a Manchester Unitedtól 2008-ban, míg a Bayern tavaly legyőzte a Dortmundot.

    Házi döntő most is lehet, de csak akkor, ha nem sorsolják össze a két madridi alakulatot ma. Ha összehozza őket a sors, akkor először lehet a BL-ben "városi" elődöntő, és ismerve enne a párharcnak a történetét, biztosan sokan várnak erre. Az esélyek alapján talán a két spanyol csapat is inkább játszana egymással, mint a Bayern ellen, 12:10-kor már pontosan tudjuk, milyen párosításokra készülhetünk.
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. Az esemény 12:00 - kor kezdődik.

    Tóth Gábor