USA – Lettország 5:6 (vége) | Kanada – Dánia 6:1 (vége) | Finnország – Fehéroroszország 2:0 (vége)
Svédország – Franciaország 2:1 (vége)
vége
Kanada
6:1 (1:1, 1:0,4:0)
Dánia
csütörtök 15.05.2014, 15:45 • Chizhovka Arena • A csoportos Világbajnokság
Prematch odds
     
    50:24
    Kanada gólt szerzett!

    Emberelőnyben lövi újabb gólját az észak-amerikai gárda! CODY HODGSON a torna első játékosa, aki mesterhármast ér el! A kanadai játékos Galbraith kapujának bal sarkánál ólálkodott és ha már ott járt, gólt ütött.

    Gólpassz: Jason Garrison és Nazem Kadri
     
    48:35
    Kanada gólt szerzett!

    Végleg eldönti a találkozót a kanadai együttes! A kapu előtt ólálkodó JONATHAN HUBERDEAU kétszer is próbálkozhatott, másodszorra már begyömöszöli a dán kapuba a korongot.

    Gólpassz: Morgan Rielly és Ryan Ellis
     
    43:08
    Kanada gólt szerzett!

    Emberhátrányban növelik előnyüket a juharlevelesek! Kettő az egy elleni létszámfölényt dolgoztak ki az amerikaiak. Turris MATT READ elé tálalt, aki kapásból tüzel, a korong pedig utat talál Galbraith kapujába.

    Gólpassz: Kyle Turris és Tyler Myers
     
    41:15
    Kanada gólt szerzett!

    Kétgólosra növelik előnyüket az észak-amerikaiak. Chimera bal oldalon korcsolyázott el, majd lőtt fonákkal kapura, lövésébe még Turris tette bele az ütőjét, azonban Galbraith védeni tudott. A dán kapusról kipattanó korong MATT READ elé került, aki kíméletlenül kapuba bombázza a játékszert!

    Gólpassz: Kyle Turris és Jason Chimera
     
    25:03
    Kanada gólt szerzett!

    CODY HODGSON csap le egy pontatlan dán átadásra, majd megiramodik az európaiak kapuja felé. Ezt követően egy életerős löketet ereszt meg. Amikor már úgy tűnik, hogy a lövést védi a dán kapus, de a korong utat talált a kapujába.

    Assziszt nélküli találat.
     
    09:06
    Dánia gólt szerzett!

    Létszámfölényes helyzetben támadhattak az európaiak. Madsen korcsolyázott el a bal oldalon, aki NICKLAS JENSEN elé tálalt, ő pedig köszönte szépen, egy magabiztos lövéssel bevette Scrivens kapuját.

    Gólpassz: Morten Madsen és Kim Staal
     
    05:24
    Kanada gólt szerzett!

    Hamar vezetést szereznek a juharlevelesek! CODY HODGSON szélvész gyorsan korcsolyázott el a bal oldalon, majd egy jól eltalált lövéssel beveszi Galbraith kapuját.

    Gólpassz: Nazem Kadri és Ryan Ellis

    Tinta Sándor

    Gólok és gólpasszok: 6. Hodgson (KAdri, Ellis), 26. Hodgson, 42. Read (Turris, Chimera), 44. Raed (Turris, Myers), 49. Huberdeau (Rielly, Ellis), 51. Hodgson (Garrison, Kadri) – 10. N. Jensen (Madsen, Staal)


    Kanada: Scrivens (Reimer) – Bieksa, Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele
    Dánia: Galbraith (Nielsen) – Larsen, Lassen, Lauridsen, Kristensen, Bruggisser, Jesper B. Jensen, Lauridsen – Green, M. Poulsen, Christensen – N. Jensen, Staal, Madsen – Hansen, Spelling, Boekder – Storm, Bjorkstrand, A. Poulsen – Jesper Jensen

    Játékvezetők: Dremejl (SLO), Šindler (CZE) – Puolakka (FIN), Raming (RUS)

    Nézőszám: 7085