Csoportkör sorsolás (vége)
esemény vége
Csoportkör sorsolás

csütörtök 19.06.2014, 20:00U19-es vízilabda Európa Bajnokság
     
    Az MLSZ 30 percen belül ígért pontos helyszíneket és kezdési időpontokat. A pontos menetrendet majd a facebook oldalunkon találják meg. Köszönöm a figyelmet tartsanak velünk, hisz ha velünk tartanak nem maradnak le semmiről. A július 19-én kezdődő Európa-bajnokságot is élőben követhetik, ha az onlajnok.com-ra kattintanak. (21:01:54)
     
    A csoportok mégegyszer:

    A csoport:
    Magyarország, Ausztria, Portugália, Izrael

    B csoport:
    Bulgária, Ukrajna, Németország, Szerbia
     
    A nyitó ceremónia a Szusza Ferenc Stadionban lesz július 19-én.
     
    A magyar válogatott ellenfelei Portugália, Ausztria és Izrael lesz az A csoportba.
     
    Ukrajna és Szerbia a B csoprtba kerül Németország és Bulgária mellé.
     
    Portugália a magyar válogatott mellé kerül az A csoportba.
     
    A nagy esélyes Németország a B csoprtba kerül.
     
    Magyarország mellé Ausztria kerül az A csoportba.
     
    Bulgária a B csoportba kerül.
     
    Mészöly Kálmánt szólítják a színpadra Jim Boyce mellé és hamarosan kezdetét veszi a sorsolás.
     
    Jelen pillanatban Jim Boyce, az UEFA utánpótlás és amatőr bizottságának elnöke köszönti a megjelenteket és sikeres és barátságos tornát kíván.
     
    Az alelnök úr köszöntője után, a helyszíneket, Győrt, Pápát, Felcsútot és Budapestet videó formájában.
     
    Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke köszönti Jim Boyce-t a UEFA utánpótlás tanácsának elnökét és a megjelenteket.
     
    Az Európa-bajnokság első 6 helyezettje (a két csoport első három helyezettje) kvalifikálja magát A 2015-ös U20-as világbajnokságra.
     
    53 válogatottból került ki ez a 7 együttes, aki a rendező Magyarország mellett részt vehet a tornán.
     
    A kvalifikációs sorozat legjobb pillanataiból videó összeállítást láthattak a jelenlévők.
     
    Kezdetét vette a sorsolás.
     
    Grosics Gyula tiszteletére egy perces néma gyászszünettel adóztak a jelenlévők.
     
    Pontosan 20:20 fogja kezdetét venni a sorsolás!
     
    Megérkezett Pintér Attia is, a felnőtt labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.
     
    A magyar U19-es válogatott győzedelmeskedett már Európa-bajnokságon. 30 évvel ezelőtt, 1984 június 3-án 0-0 rendes játékidő után büntetőkkel nyertünk Moszkvában a Szovjetúnió ellen! Reméljük idén a Szusza Ferenc Stadionban Mészöly Géza fiai emelhetik magasba az Európa-bajnoki serleget.
     
    Magyarország 1990-ben már rendezett U19-es Európa-bajnokságot, amelyen a Szovjetúnió győzedelmeskedett Portugália felett a döntőben.
     
    A csoprtmérkőzéseket július 19.-én, 22-én és 25-én rendezik. Az elődöntők július 28-án lesznek, míg a döntő július 31-én kerül megrendezésre. A csoprtmérkőzések Budapesten a Szusza Ferenc Stadionban, Győrben, Felcsúton és Pápán lesznek. Az egyik elődöntő és a döntő a Szusza Ferenc Stadionban kerül megrendezésre, míg a másik elődöntő Felcsúton lesz.
     
    Emlékeztetőül a nyolc résztvevő csapat: Magyarország, a címvédő Szerbia, Ukrajna, Bulgária, Izrael, Németország, Ausztria és Portugália.
     
    A nyolc csapatot két négyes csoportba sorsolják. A magyar válogatott automatikusan az A csoprtba kerül. Kiemelés nincs, az kihúzott csapatok az alábbi sorrendbe kerülnek a csoportokba: B1, A2, B2, A3, B3, A4, B4. A sorsolást Jim Boyce, az UEFA utánpótlás és amatőr tanácsának elnöke és Mészöly Kálmán, az Európa-bajnokság nagykövete fogja megtartani. Az ő segítőik lesznek a Lorentz Márton és Tóth László.
     
    Már alig több mint fél óra és kezdetét veszi a sorsolás. Egyre csak érkeznek a nevesebbnél nevesebb vendégek. Gellei Imrétől, Csányi Sándoron át az U19-es szövetségi kapitányig, Mészöly Géza is jelen van. A sorsolást két Puskás-akadémista kerettag Lorentz Márton és Tóth László segíti.
     
    Magyarország ad otthont az idei U19-es Európa-bajnokságnak. A július 19-31. között megrendezésre kerülő tornának négy város ad otthont. A 4 helyszín budapesti a Szusza Ferenc Stadion, felcsúti a Pancho Aréna, győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion. A magyar válogatott a csoportmérkőzéseit Budapesten és Felcsúton fogja játszani.

    Mészöly Géza 19 év alatti nemzeti együttese rendezőként automatikus résztvevő a 8 csapatos tornának. Ezen együttes minimum célja, hogy a harmadik helyen végezzen négy fős csoportjában, amivel indulási jogot szerezne a 2015-ös az Új-Zélandon megrendezésre kerülő U20-as labdarúgó-világbajnokságra.

    A magyar csapat mellett a címvédő Szerbia, Ausztria, Portugália, Bulgária, Ukrajna, Izrael és Németország kvalifikálta magát a tornára.

    A sorsolást a felcsúti Pancho Arénában, a Puskás Akadémia kollégiumának aulájában tartják. A sorsolásnál kiemelés nincs, csak az biztos, hogy a magyar válogatott az A csoportban kap helyet.

    A sorsolás 20:00 kezdődik, de előtte is tartsanak velünk, mert rengeteg érdekességet megtudhatnak a tornáról és a magyar válogatottról!
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. Az esemény 20:00 - kor kezdődik.

    Sándor Gergő