Szeged 2011 – Szigetszentmiklós 0:1 (vége) | Cegléd – Békéscsaba 0:3 (vége) | Soroksár – Szolnok 2:2 (vége)
BFC Siófok – Gyirmót 2:2 (vége) | Sopron – Balmazújváros 0:2 (vége) | ZTE – Kaposvári Rákóczi FC 2:1 (vége)
Mezőkövesd Zsóry FC – 1:2 (vége)
vége
Ceglédi VSE
0:3 (0:2)
Békéscsabai Előre 1912 SE
szombat 22.11.2014, 13:00 • CVSE Malomtó széli sporttelep, Cegléd • Merkantil Bank Liga
     
    Ezzel véget ért az őszi szezon a Cegléd és a Békéscsaba számára. A hazaiak már biztos, hogy 13. helyen telelnek, míg a vendégek a Vasas Mezőkövesd elleni rangadójának eredményétől függetlenül akár a tabella élén is zárhatnak. (14:44:41)
     
    90+2
    Mérkőzés vége.
     
    90
    2 perc lesz a hosszabbítás.
     
    89
    Csere a Békéscsabai Előre 1912 SE-nél/nál: lemegy Kertész, bejön Balázs.
     
    88
    Koós ad középre jobbról, de Kormos csak nézi, ahogy a labda átrepül a feje fölött, a nézők pedig sérelmezik, hogy fel sem ugrott.
     
    85
    Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Koncz (Ceglédi VSE). Sérelmezte, hogy a vendégek húzzák az időt, a játékvezető pedig felmutatta neki a sárgát.
     
    84
    Apró szabálytalanságokkal tördeli a játékot a Csaba, a hazaiak pedig nem tudják feltörni a visszazáró védelmet.
     
    82
    Csere a Békéscsabai Előre 1912 SE-nél/nál: lemegy Szilágyi, bejön Lőrinczy.
     
    81
    Teixeira harcolt ki szabadrúgást a szélen. A lövésre középre tett labdát Albert rúgta kapura, megpattant egy védőn és így lett jó Pósernek, mert pont az ölébe pörgött.
     
    79
    Csere a Békéscsabai Előre 1912 SE-nél/nál: lemegy Birtalan, bejön Berki.
     
    78
    A Békéscsaba gólt szerzett!
    Szala mellett megtolta a labdát BAGI ISTVÁN a jobb szélről befelé, majd kapura lőtt. Tóth kapus kivetődött és bele tudott ütni, de a labdához BAGI volt a legközelebb és a másik oldalra visszavetődő kapus alatt a hálóba passzolt. 0-3
     
    77
    A Békéscsaba őrzi előnyét, sokszor a kapuson kívül nyolc lila mezes is a saját tizenhatosán belül védekezik, de eredményesek, mert blokkolnak minden akciót.
     
    76
    Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Majoros (Ceglédi VSE).
     
    74
    Vattai szerez labdát az oldalvonalnál még a csabai térfélen, de Koós beadása nagyon rossz az akció végén, így nem lesz veszély.
     
    70
    Csere a Ceglédi VSE-nél/nál: lemegy Markó, bejön Kormos.
     
    69
    Majoros kapott egy labdát a szélen, megtolta befelé védője mellett majd 18 méterről lőtt. Póser reflexből bele tudott ütni, de utána ő sem tudta, hol a labda. Szerencséje is volt a vendég kapusnak, hogy végül nem a kapuba pörgött a játékszer.
     
    65
    Újabb ceglédi próbálkozás, már a tizenhatoson belül jártak Koósék, de a védelem blokkolni tudott és végül egy hazai lábról pattant ki a tömörülésben a labda.
     
    63
    Csere a Ceglédi VSE-nél/nál: lemegy Szabó, bejön Teixeira.
     
    61
    Majoros kap egy hosszú keresztlabdát, be is tudja adni, de Póser meg tudja szerezni a labdát.
     
    59
    A második szögletet már kifelé fejelik a védők, de a gyors kontrát nem sikerül végigvinniük.
     
    58
    Csabai próbálkozás a jobb szélen, de csak szögletig jutnak, ezúttal jól zár a hazai védelem. A szögletet is kifejelik újabb szögletre.
     
    55
    Makrai passzol fel középen egy labdát, de mindhárom csapattársa elengedi és a másikra vár.
     
    53
    Szala-Markó akció végén utóbbi centerez Koósnak, aki maga elé pörgeti a labdát, de két védővel a nyakában nem tud kapura fordulni, felszabadítanak előle.
     
    51
    A hazaiak sokkal intenzívebben kezdték a második játékrészt a vendégek pedig húzzák az időt. Egy saját térfélen elvégzendő bedobásnál figyelmezteti is őket a játékvezető.
     
    49
    Az eddigi legjobb hazai szöglet, amit Vattai el is tudott fejelni, de a fejes fölé ment.
     
    48
    Markó lőtt kapura jó 30 méterről, de életerős lökete a rövid kapufáról kifelé pattant, és szögletre tudtak menteni a vendégek.
     
    47
    Birtalan játszotta el a nagy halált a jobb szélen, majd meglepődött, hogy nem kapott érte semmit.
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    45
    Befejeződött az 1. félidő.
     
    44
    Újabb ceglédi akció, Szala középre is teszi, ezúttal laposan, de Póser kivetődve megszerzi a labdát.
     
    42
    Majoros indulna el a szélen, de védője beáll elé és kiengedi a labdát az alapvonalon.
     
    40
    Állt a játék, mert egy csabai játékos ápolást kér a felező környékén, de már jobban van
     
    36
    Több mint félóra játék után, bár született két gól, a játékvezető a főszereplő, akinek össze-vissza ítéleteihez nem tudnak alkalmazkodni a csapatok és egyre feszültebb a hangulat a pályán.
     
    34
    A vendégek kontrát kezdenének, támadójuk nekiszalad az előtte álló Albertnek a felezőnél, a spori pedig nemcsak lefújja, lapot is ad.
     
    33
    A játékoskijáró előtt nagyon csúnyán leterítette Konczot, amiért villant a jogos sárga.
     
    31
    Szabó István úgy érzi, minél előbb változtatnia kell, így becseréli a sérülés után visszatérő, korábban Békéscsabán is játszó Majorost.
     
    30
    Ismét a játékvezető ítéletét vonják kétségbe a hazai szurkolók. Albert állt be a támadó elé, aki hangos héé kiáltással jelezte nemtetszését, és szabadrúgást kapott érte.
     
    27
    Szala ment e a szélen, középre ívelt, érkezett is Markó, de Juhász ki tudja fejelni előle.
     
    26
    Szala vállalkozott lövésre nagyjából 30 méterről, de nem talált kaput.
     
    23
    Ceglédi akció végén Szabót rántották le 17 méterre a csabai kaputól, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A hazai nézők meg is találták a játékvezetőt, aki a másik irányba a test-test elleni ütközésekre is előszeretettel ad szabadrúgást szerintük.
     
    21
    A hazai szöglet ezúttal jobban sikerül, de a hosszú oldalon bedobásra mentenek a vendégek. A bedobás után Koncz íveli a kapu elé a labdát, de ki tudják fejelni a csabai védők.
     
    20
    Koós ver meg két embert is a szélen, középre adott labdáját Szabó nem éri el, a védők pedig végül szögletre mentenek.
     
    17
    A csabaiak visszább álltak, próbálnak kontrázni, a Cegléd pedig fut az eredmény után, de még nem tudták feltörni a lila védelmet.
     
    14
    A Békéscsaba gólt szerzett!
    Ezúttal Király a gólpasszt vállalta magára, kihasználva, hogy a hazai védelem csak nézte, hogy a bal szélen üresen kapja a labdát, majd középre adott és a hosszún SZILÁGYI PÉTER várta a labdát, majd 4 méterről a kapuba passzolt, hiába vetődött Tóth kapus. 0-2
     
    12
    A gól után megélénkült a játék
     
    9
    A Békéscsaba gólt szerzett!
    Jobboldali csabai akció végén a beadásnál nem tisztáztak a hazai védők, a labda továbbpattant, a hosszú saroknál üresen álló KIRÁLY PATRIK pedig 4 méterről a kapuba passzolta a labdát. 0-1
     
    8
    A hazai sarokrúgás teljesen veszélytelen.
     
    7
    Koós kapott jónak tűnő labdát a tizenhatos sarkánál, de védője elzárta az útját, csak az alapvonal felé tudott indulni, így szögletet harcolnak ki a hazaiak.
     
    6
    Egy felezővonaltól a ceglédi kapu elé ívelt szabadrúgással próbálkoztak a lilák, de Tóth kapus magabiztosan jött ki és húzta le a labdát.
     
    5
    Az elején egyik csapat sem akar kapkodni, inkább hátul, biztosan tartva a labdát próbálnak építkezni, így többségében a felezővonal környékén zajlik a játék.
     
    3
    Vattai indította Koóst egy hosszan felívelt labdával, de a védő el tudta fejelni, és bár középre fejelte ki a labdát, az érkező Szabó elől tisztázni tudott a kedvezőbb helyzetben álló vendég játékos.
     
    1
    A vendégek indították útjára a labdát, de rögtön ceglédi kirúgással folytatódik a mérkőzés, mert hosszú volt a csabaiak első indítása.
     
    1
    A mérkőzés elkezdődött.
     
    A pályán a két csapat. A hazaiak piros-fehér-pirosban, a vendégek lilában.
     
    A csapatok lassan befejezik a melegítést, és elkezdődik az év utolsó tétmérkőzése Cegléden. A hűvös idő és a korai kezdés ellenére a nézők is gyülekeznek, reméljük, hajtós, színvonalas mérkőzést nézhetünk majd végig.
     
    Az utolsó idei forduló következik, ahol a Cegléd abból a szempontból már nyugodtan fogadhatja a Békéscsabát, hogy kieső helyen már semmiképpen sem zárhatja az őszt. Ezt köszönhetik többek között annak a stabilitásnak, hogy a vereségek számát tekintve a 4. helyen álló Békéscsabát is megelőzik. A győzelmek számában azonban nem állnak túl jól a hazaiak, ezért van az, hogy éppen csak a kieső helyek előtt a 13. helyen találhatók a tabellán.
    A pest megyei alakulat többször is megnyertnek tűnő mérkőzésen szerzett egy-egy pontot a három helyett, így kérdés, hogy ez a nyugalom, amit a kiesés rémének távolodása hoz, segít e nekik felzárkózni a szoros középmezőnyhöz, amit egy győzelemmel megtehetnének.
    Persze ehhez a Békéscsabának is lesz néhány szava. A viharsarki együttes a felemás szezonkezdet (hazai győzelmek, idegenbeli vereségek) után kiegyensúlyozott győzelmi szériát produkált, amivel már csak 2 ponttal van elmaradva a listavezetővel szemben, és egy győzelemmel a dobogón telelhetnének.
    A statisztikák alapján a két csapat többnyire gólzáporos mérkőzést vív, gyakoriak a 6 vagy annál is több gólt hozó meccsek, bár az alaposan lehűlő idő, és a viszonylag felázott talaj ebbe beleszólhat. Az biztos, hogy motivációs gondokkal egyik oldalon sem lehet számolni, így a küzdelmes mérkőzés mindenképpen borítékolható.
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 13:00 - kor kezdődik..

    Péter Ádori

    Gólok: 9. Király, 14. Szilágyi, 78. Bagi

    Lapok:   34. Albert (CVSE), 76. Majoros (CVSE), 85. Koncz (CVSE) – 33. Borbély (BCS)


    Ceglédi VSE: Tóth – Vattai, Albert, Makrai, Szala – Markó, Dóczi, Koncz, Farkas – Szabó, Koós
    Cserék: Kovács, Oláh, Kormos, Majoros, Burics, Elek, Teixeira

    Békéscsabai Előre 1912 SE: Póser – Balogh M., Koszó, Balog Zs., Juhász – Király, Borbély, Bagi, Birtalan – Kertész, Szilágyi
    Cserék: Czuczi, Tölgyesi, Balázs, Lőrinczy, Balogh M., Viczián, Berki

    Játékvezetők: Botló, Vígh-Tarsonyi, Máyer (Zierkelbach)