DVTK Jegesmedvék – Nové Zámky 1:0 (vége)
vége
DVTK Jegesmedvék Miškovec
1:0 (-:-, -:-, -:-)
HC MIKRON Nové Zámky
vasárnap 08.03.2015, 18:00MOL Liga
     
    Az Érsekújvár lemondta a vasárnapi mérkőzést, fáradtságra hivatkozva nem vállalja az utazást.

    “Elmarad a ma, azaz 2015. március 8-án este 18.00-ra kiírt Miskolci Jegesmedvék–HC Nové Zámky mérkőzés, a MOL Liga döntőjének első összecsapása, mivel a HC Nové Zámky nem vállalja az utazást – áll a MOL Liga közleményében. – A győzelem így automatikusan a Miskolci Jegesmedvékhez kerül. A finálé a Miskolci Jegesmedvék 1-0-s vezetésével folytatódik majd szerda este, a második mérkőzéssel. (13:39:00)
     
    Vasárnap, nőnapon megkezdődik a MOL Liga 2014-2015-ös kiírásának fináléja, a Miskolc fogadja az Érsekújvár csapatát az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc első felvonásaként.

    Az alapszakasz győztese, a friss magyar bajnok fogadja tehát a Liga címvédőjét, elsőként tekintsünk vissza idei csatáikra. Mindhárom Érsekújváron lejátszott meccsük hosszabbítással ért véget (hazai szemszögből 3-4, 5-6, 3-4 – az első és a harmadik találkozót büntetőkkel nyerte a Miskolc), de ami számunkra fontosabb, az a miskolci három randevú.

    Először október 26-án látogatott az Acélvárosba a címvédő és rögtön egy rendkívül emlékezetes ütközetnek lehetett szemtanúja a közönség, 0-2-ről és 3-4-ről is fordítottak a Jegesmedvék és végül 7-5-re diadalmaskodtak, elsősorban az alapszakasz pontkirálya, Keegan Dansereau remeklésének és mesterhármasának köszönhetően.
    http://archive.onlajnok.com/match/index/id/125714

    December 28-án vendégeskedett másodszor Miskolcon az Újvár, ekkor 5-2-re nyertek a hazaiak, Metcalfe remekelt, két gól mellett két assziszt került a neve mellé.
    http://archive.onlajnok.com/match/index/date/2014-12-28/id/132521

    Egy hétre rá játszották harmadik miskolci meccsüket, s ismét a sárga-feketék örülhettek a sima, 5-1-es győzelemnek, Becze Tihamérral a főszerepben, aki gólja mellé három asszisztott gyűjtött be.
    http://archive.onlajnok.com/match/index/date/2015-01-04/id/132935

    Látható tehát, hogy hatból hat meccset húzott be a szezonban a Miskolc, de ez az, amiből ha messzemenő következtetéseket vonnak le Majoross Gergely fiai, akkor nagy pofonba szaladhatnak bele. Az edző mentalitását ismerve ilyen problémái aligha lesznek persze Bálizséknak, akik valószínűleg minden eddiginél kiélezettebben készülnek a fináléra.

    Bizonyára ugyanilyen kiélezetten készül az Érsekújvár is, ám ők nem koncentrálhatnak minden idegszálukkal a vasárnapi MOL Liga döntőre, hiszen még a szlovák harmadosztály fináléjában is érdekeltek a napokban. Uramék az MHK Humenné ellen szerdán kezdték meg a két győzelemig tartó döntőt és hazai pályán nyertek is 6-3-ra. Szombaton (tehát a miskolci vizit előtt egy nappal) viszont Homonnára látogatnak és bár biztosan lesz egy bizonyos fokú rotáció, nem biztos, hogy kipihenten érkezik a keret Miskolcra. Ha viszont nyernek, akkor egy nagy sikerrel a hátuk mögött, felvillanyozva utazhatnak Borsodba, azzal a tudattal, hogy immár csak a címvédésre kell "gyúrniuk".

    Minden szempontból érdekes találkozó vár tehát azokra, akik velünk tartanak vasárnap este és élőben követik a MOL Liga döntőjének első csatáját, kövessenek minket vasárnap 18 órától, nem fogják megbánni!
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 18:00 - kor kezdődik.

    Dénes Szarka

    Gólok és gólpasszok:


    DVTK Jegesmedvék Miškovec:
    HC MIKRON Nové Zámky: