UPC Vienna Capitals – Fehérvár AV19 2:1 (hosszabbítás vége)
hosszabbítás vége
spusu Vienna Capitals
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Fehérvár AV19
péntek 13.03.2015, 19:30 • Albert Schultz Eishalle • EBEL
Prematch odds
     
    Amennyire jól bírta három harmadon át az iramot a Fehérvár, olyan hamar eldőlt a találkozó a hosszabbításban – sajnos a Vienna mutatta be az első pontos, jó lövést, és ez ebben a játékhelyzetben éppen elegendő a sikerhez. Ez a hosszabbítás varázsa, amelynek ezúttal sajnos a Fehérvár látta kárát.

    Ennek pedig hosszú távon is hatása lehet a párharcra, ugyanis a Capitals 0-2-ről egyenlített a meccseket tekintve, és ezzel igazán lendületbe jöhet. De nem szabad csüggedni, összeszorított foggal tovább kell dolgozni, ugyanis a pályaelőny még mindig a Volán oldalán áll: ha otthon kiharcolják a győzelmeket, megnyerik a párharcot! Nincs még vége, folytatás jövő hétfőn, a székesfehérvári Ördögkatlanban, az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban!

    Köszönjük kitartó figyelmüket, viszontlátásra! (22:16:50)
     
    Mérkőzés vége.
     
    61:59
    A Capitals gólt szerzett!


    Fájóan gyorsan eldől a meccs: a fehérvári kapu mögött kevcergetnek a hazaiak, majd PETER kapja a korongot, aki a harmad közepéről, jobbról kapásból Engstrand kapujába bombázza a győztes gólt.
     
    61:10
    Ahogy az ilyenkor lenni szokott, 4 a 4 ellen a jégen a felek, és 20 percenként kezdődik egy újabb periódus, egészen az egyik fél meccsdöntő góljáig.
     
    60:19
    Engstrandé a ráadás első védése.
     
    60:01
    A hosszabbítás elkezdődött.
     
    Óriási izgalmak közepette telt el a záró harmad is, vérbeli playoff-hokit láthatott a bécsi közönség. Kemény, fizikai párharc, kevés kockázat – ennek pedig hosszabbítás lett az eredménye. Ez pedig első gólig, azaz hirtelen halálig tart. Nincs tehát vége az izgalmaknak...
     
    60:00
    Befejeződött a harmadik harmad.
     
    58:40
    Ellentámadás, Engstrand véd hatalmasat.
     
    58:30
    Óriási tüzijáték Zaba kapuja előtt, előbb Wehrs tüzel távolról, majd Sarauer közelről, de a bécsi védelem a helyén. Utána Fischer és Sarauer akaszkodnak össze.
     
    57:58
    Kóger lő közelről szép játék végén Magosi lekészítéséből, Zaba nagyot véd.
     
    56:20
    Végre ezen a meccsen a Vienna is a jégkoronggal van elfoglalva a ketrecharc helyett, igazi, izgalmas, a végletekig kiélezett playoff-találkozót láthat a közönség...
     
    55:05
    Egy hosszú indítást lefülelni lép korcsolyázik ki a kapujából Engstrand messzire, a hajmeresztő jelenet végén sikerül bárddal kiemelnie a korongot...
     
    54:30
    Egy pillanatra megállt a játék, a bécsi szurkolók aprópénzzel dobálták a játékvezetőket. Ritka jelenet jégkorong-mérkőzésen...
     
    53:05
    A korong ugyan Engstrand lábai között a kapuba jutott, de nem adták meg a játékvezetők a Capitals gólját, ugyanis már korábban lefújták az akciót. Óriási reklamálás mind a kispadon, mind a lelátón. Ezt megúszta a Fehérvár, szabályos gólnak tűnt...
     
    52:56
    Úgy fest, gólt lőtt a Bécs, de áll a játék, a bírók a kispadokkal tárgyalnak.
     
    52:55
    Fizikálisan, taktikailag és technikailag is felveszi a kesztyűt a Fehérvár, de ezúttal nem tud a Capitals fölé kerekedni egyelőre. Továbbra is hihetetlenül feszült és izgalmas a meccs.
     
    52:50
    Hazai tilos felszabadítás, buli a bécsi kapu elől.
     
    51:30
    Rotter kap nagyot, le kell mennie a jégről.

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 14. MacArthur (Ferland, Iberer), 62. Peter (Nödl, Rotter) – 9. Sikorcin (Magosi, Orbán)


    spusu Vienna Capitals: Zaba (Kickert) – Iberer, Carson, Ferland (C), MacArthur, Foucault – Fraser, Lakos, Magowan, Watkins (A), Fischer – Klimbacher (A), Peter, Nödl, Bois, Rotter – Hackl, Puschnik, Großlercher, Schiechl, Hartl.
    Fehérvár AV19: Engstrand (Rajna) – Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer (A), Banham (C) – Ejdepalm, Varga, Kovács Cs. (A), Bartalis, Marino – Orbán, Boivin, Benk, Sikorcin, Magosi – Tokaji, Hetényi P., Németh A., Erdély, Vincze P.

    Játékvezetők: Daniel GAMPER, Shane WARSCHAW (Matjaz HRIBAR, Ulrich PARDATSCHER)