BFC Siófok – Ajka 3:0 (vége) | Szigetszentmiklós – Mezőkövesd Zsóry FC 1:1 (vége) | Szeged 2011 – Sopron 0:0 (vége)
Soroksár – Aqvital FC Csákvár 1:4 (vége) | Cegléd – ZTE 0:2 (vége) | Kaposvári Rákóczi FC – Balmazújváros 0:0 (vége)
vége
Ceglédi VSE
0:2 (0:1)
ZTE FC
szombat 28.03.2015, 15:00 • CVSE Malomtó széli sporttelep, Cegléd • Merkantil Bank Liga
     
    Többet támadtak a hazaiak, de végül a helyzeteit jobban kihasználó, szerencsésebb vendég csapat viheti el a három pontot. (16:45:35)
     
    90+3
    Mérkőzés vége.
     
    90+2
    Daru indul a ceglédi kapu fel, de több méteres lesen kapta a labdát, így csak az időt tudja húzni próbálkozásával.
     
    90+1
    Vendég szöglet következik, lassan is végzik el, így jó eséllyel ezzel ki is alakult a végeredmény.
     
    90
    3 perc lesz a hosszabbítás
     
    90
    Csere a ZTE FC-nél/nál: lemegy Bailo, bejön Daru.
     
    89
    Koós megy el a jobb szélen, középre ad, de Majoros elől kivágják a labdát.
     
    86
    Ceglédi akció végén Szabó kerül helyzetbe, kapura fordul és lő is 17-ről. A hosszú alsót vette célba, de Szappanos még éppen elérte vetődve a labdát.
     
    84
    Hazai szöglet után Albert a földre kerül és lent is marad középen, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.
     
    82
    Szabó érkezik jó ütembe a zalai kapu elé, a labda is érkezik, de Szappanos előnyösebb helyzetben volt, nem is cifrázta, amerre állt arra bikázott bele a labdába.
     
    79
    Próbálkoznak a hazaiak, de nem igazán tudnak mit kezdeni a kapuja elé tömörülő vendég csapattal.
     
    76
    Oláh indítaná Koóst, de a két védő végül bedobásra tud menteni előle. A bedobást követően jó beadás érkezik jobbról, de a hosszún érkező Markó elől Szappanos le tudja húzni.
     
    75
    Csere a ZTE FC-nél/nál: lemegy Murai, bejön Bíró.
     
    74
    Hazai szöglet végén Szabó lő kapásból ballal, de lövése fölé száll.
     
    72
    Koncz remek ütemben ugratja ki Szabót, aki kapásból a kapus fölött a hálóba emel 17 méterről, de az asszisztens lest jelez és a gólt nem adja meg a játékvezető. Innen középről nem tűnt lesnek, méltatlankodnak is a hazai szurkolók.
     
    71
    Sokadszor dobta fel magát látványosan a tizenhatoson belül, mikor nem ért el egy labdát, a játékvezető pedig megelégelte mindezt.
     
    70
    Újabb ceglédi akció. Majoros lőtt kapásból, Szappanos csak belevetődni tudott, kipattant a labda, de a hazai támadók elől ki tudták vágni a védők.
     
    69
    Ismét hazai támadás. Koós ad középre, Markó érkezik, de Szappanos bravúrral szögletre üti a kapufa mellett a labdát.
     
    68
    A vendég bedobás után Szabó szerez labdát, de indítása hosszú Majorosnak.
     
    67
    Vendég akció, de balról a középre adott labda nagyon hosszú, így a másik oldalon beérik egy bedobással is végül.
     
    66
    Markó indulna meg egy hazai akcióval, de a felezőnél leterítik, így megakad a támadás.
     
    63
    Kíméletlenül rácsúszott a hazai tizenhatos vonalánál Oláh lábára. Esélye sem volt a labda megszerzésére, így jogosan villant a lap.
     
    62
    Murai hangos kiáltással esik el, mikor a hazaiak bedobáshoz készülnek. Nem vette észre, hogy a közelében sincs senki, így elég nevetséges volt az alakítása.
     
    60
    Csere a Ceglédi VSE-nél/nál: lemegy Kovács, bejön Majoros.
     
    58
    A ZTE gólt szerzett!
    A szöglet után újabb szöglet a másik oldalról, középen megcsúsztatják, így jó a hosszún szabadon álló zalai játékosnak, aki rádől és telibe találja a felső lécet. A kipattanó labda FORGÁCS András mellkasára érkezik, ahonnan a hálóba kerül. 0:2
     
    56
    Bailo fejel bele a tizenhatos vonalán egy labdába védője mellett. Éppen csak bele tud csúsztatni, de így lesz jó az érkező társnak, aki 12 méterről lő, de Tóth ki tudja ütni a labdát szögletre.
     
    55
    Csere a Ceglédi VSE-nél/nál: lemegy Pantovic, bejön Szabó D..
     
    54
    Fodor ívelt a kapu elé hosszan egy labdát, de a csapattárs feje fölül Tóth kiütötte a labdát, így nem lett helyzet.
     
    51
    Oláh adott be jobbról, közben elcsúszva, de csapattársa a rövid kapufa előtt még bele tudott emelni a labdába, így maradt a hazaiaknál, akik a másik oldalról is középre adták a labdát, Oláh érkezett is a hosszún, de eltűnt a labda alól, így védője felszabadíthatott. A játékvezető nem látott szabálytalanságot.
     
    50
    Szakály ível fel a kapu elé egy szabadrúgást a hazai térfél közepéről, de labdája csemege Tóth kapusnak, aki könnyedén húzza magához a játékszert.
     
    49
    A vendégek is cserélnek egyet
     
    48
    Szinte egyből vissza is szerzik a labdát a hazaiak, akik szabadrúgást harcolnak ki jobbról, az oldalvonal mellől. Kovács teker középre, jól is érkeznek a társak, de Délczeg kifejeli előlük.
     
    47
    Ezúttal is a ceglédiek kezdenek támadóbb felfogásban, ami érthető is a hátrányuk tudatában. Szép akció végén Farkashoz kerül a szélre, de középre lőtt labdáját lefülelik a védők.
     
    46
    A szünetben cserélt a hazaiak mestere
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    Hajtós, sok küzdelmet, párharcot hozó első félidő után, bár a Cegléd irányította a játékot és több helyzetet is kidolgozott, a vendég zalaegerszegiek jobban használták ki lehetőségeiket, így a zalaiak vezetnek a szünetben.
    A hazaiaknál érezhető a sárga lapok miatt hiányzó Balog kiesése, Koós és Pantovic nehezen boldogul a két lényegesen nagyobb belső védő mellett.
     
    45+1
    Befejeződött az első félidő.
     
    45
    1 perc lesz a ráadás a szünetig
     
    43
    Mezőnyben birkóznak a csapatok, Pantovic lábáról még a cipőt is lerúgták, de a játékvezető csak akkor avatkozott közbe, mikor az oldalvonalon kirúgták a vendégek a labdát. Leküldte Pantovicot oldalra cipőt igazítani.
     
    41
    A gól az eredményen változtatott, a játék képén kevésbé. Továbbra is a hazaiak támadnak, a vendégek pedig kontrákra álltak vissza. Eddig a zalaiak taktikája jött be.
     
    38
    A ZTE gólt szerzett!
    DÉLCZEG Gergely kapott labdát a tizenhatoson belül, tolt egyet rajta jobbra, majd keresztbe a hosszú kapufa mellett a hálóba lőtt. 0:1
     
    37
    A vendégek is megzörgetik a kapufát szabadrúgásból. Ez se sokon múlt...
     
    36
    Délczeg próbál megtartani egy előreívelt labdát, Makrai próbálja szerelni, végül szabadrúgás következik 25 méterre a hazai kaputól.
     
    34
    A szabadrúgást Farkas lőtte kapura. Nem volt erős a lövés, de nagyon jól helyezte a sorfal fölött a rövid fölső sarokra, viszont a felső lécről lepattant a labda az ötös vonalára, végül pedig kivágták a vendégek.
     
    33
    Kontratámadás végén Dóczi tört volna be a tizenhatoson belülre lendületből, de Szakály felrúgta 17 méterre a kaputól.
     
    32
    Zalaegerszegi szabadrúgás jobbról, jól is tekerték középre, de végül mindenki feje fölött elszáll a labda így hazai kirúgás következik.
     
    31
    Simonfalvi adott be jobbról, Délczeg fejelt 13 méterről, de Tóth kapus kényelmesen fogta meg az erőtlen és nem is jól helyezett labdát.
     
    29
    Makrai váltott ritmust és indult meg előre, majd hajszál pontosan ívelt Koós elé, aki megtartotta a labdát, de mikor már két védő zárta körbe, elvesztette a játékszert.
     
    26
    Olyannyira kijöttek, hogy szöglethez jutottak. Az élesen középre tekert labdára többen is jól érkeztek, de végül felszabadítottak a hazai védők.
     
    25
    Az első 20 percet követően az elmúlt percekben kicsit kijjebb jöttek a zalaiak a szorításból.
     
    24
    Dóczi egy rövid ápolás után folytatni tudja. Egy kicsit mintha megszédült volna, de már jól van.
     
    23
    Koós kap jó labdát a vendég térfél közepén, Pantovichoz passzol, majd egy nem a legjobban megjátszott labdát becsúszva ment meg Dóczi, akire ráesik ellenfele. Marad a hazaiaknál a labda, de mivel Dóczi lent marad, megállítja a játékot a játékvezető.
     
    20
    Újabb ceglédi lehetőség. Koós kapott balról laposan egy labdát a tizenhatoson belül. Két védő szorításában sarokkal próbálta meg lövésre lekészíteni az érkező társnak, de a védők előnyösebb helyzetben voltak és kivágták a labdát.
     
    19
    Az első vendég helyzetecske, de a középre ívelt labdába fejelő Délczeg lesen volt.
     
    18
    Újabb hazai akció, jobbról érkezik is a labda élesen középre, de a védők és a kapus előnyösebb helyzetben, mint a középen érkezők, végül Szappanos szabadít fel előrevágva a labdát.
     
    16
    Pantovic indult meg a jobb szélen, két emberen is áthámozta magát, de végül nem értették meg egymást csapattársával, ő az alapvonal felé passzolt, a társ viszont befelé indult el, így egerszegi kirúgás következik.
     
    13
    Bár az utóbbi percekben helyzet egyik oldalon sem volt, komoly párharcok vannak a mezőnyben. Éppen Pantovic futotta le védőjét egy reménytelennek tűnő labda után, így azonban még bent tudta tartani, vissza is tette Kovácsnak, de a beadást már blokkolták a védők.
     
    11
    Most is szinte egyből visszaszerzik a labdát a hazaiak. Farkas előzi meg Bailot, aki akasztja a hazai védőt, így nem tudnak támadást indítani.
     
    9
    Továbbra is nagyon harcosan játszik a Cegléd, de eddig csak mezőnyfölényt tudtak kialakítani.
     
    8
    Kovács iramodott meg a bal szélen, megverte védőjét és élesen középre adott, ahol érkezett Koós, aki csúszva még elérte a labdát, de a rövid sarok mellett hagyta el a labda a játékteret. Nem sokon múlt...
     
    7
    A bedobás után a hazaiak szerzik meg a labdát, Koós indulna a kontrával, de még a saját térfelén akasztják, így oda a kontra.
     
    6
    Vendég akció végén Tóth kapus jön ki jobbra és mivel közel van a tizenhatos széle, becsúszva szerel, zalai bedobás következik.
     
    5
    Újabb előreívelt labda a ceglédieknél, ezúttal Koós startolt rá, de Szappanos most előnyösebb helyzetben érkezett és el tudta rúgni a labdát.
     
    4
    Koncz remekül ugratja ki csapattársát, Pantovic már jó 25 méterre volt a zalaiak kapujától, de nem tudta megcsinálni a cselt a kifutó Szappanos mellett, a vendégek kapusa elrúgta előle a labdát. Talán, ha emelni próbál...
     
    3
    Harcosan kezd a hazai csapat, szinte egyből visszaszerzik az elvesztett labdákat.
     
    2
    A jobbról középre adott hazai szabadrúgást kifejelik a védők, majd próbálnak kontrát indítani, de nagyon hosszú volt az indítás, így ceglédi kirúgás következik.
     
    1
    Visszaszerezték a labdát a ceglédiek, Koós iramodott volna meg a jobb szélen, de védője felrúgta.
     
    1
    A hazaiak kezdték a játékot. Az első keresztlabda pontatlan volt Koncztól.
     
    1
    A mérkőzés elkezdődött.
     
    A csapatok a pályán. A hazaiak kékben, a vendégek fehérben játszanak majd
     
    A csapatok már a melegítés vége felé járnak, hamarosan indul a találkozó
     
    Izgalmas mérkőzésre számíthatnak a Malomtó széli Sporttelepre kilátogatók, hiszen az elmúlt hetekben a hazai csapat magára talált. Előbb a Soroksárt győzték le idegenben, majd legutóbb a Siófokot hazai pályán.
    Mivel szeretnék elkerülni a kiesést, így az újabb hazai mérkőzésen is pontot, pontokat szereznének. Ezt fogalmazta meg Szabó István vezetőedző is: "...most van két győzelmünk. Abban bízom, hogy a lelkes szurkolótáborunk előtt újra tudunk nyerni és akkor már tényleg sorozatról beszélhetnénk. Most még egyszer köszönöm szurkolóinknak, hogy ilyen sokáig kitartanak a csapat mellett! A csapat keményen dolgozik, nagyon szeretnénk begyűjteni a három pontot. Sajnos Balog Marci nem játszhat öt sárga lapos eltiltás miatt, de biztos vagyok benne, hogy aki a helyén játszik, maximálisan fog küzdeni és játszani."

    A vendégek múlt héten hazai pályán szintén legyőzték a Soroksárt, ezzel jelenleg 26 pontjukkal a 8. helyen állnak a tabellán. Egy újabb győzelemmel felzárkózhatnak a középmezőny elejéhez, így szinte biztos támadó jelleggel lépnek majd fel.

    A hazai csapat is bizonyára mindent megtesz a három pontért, amivel egyrészt 3 pontnyira közelíthetné meg a zalaiakat, másrészt felzárkózhatna a középmezőnyhöz és tovább távolodhatna a kieső zónától.

    Ősszel a ZTE örülhetett, akik Vittman és Babati góljaival otthon tudták tartani a három pontot.
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 15:00 - kor kezdődik.

    Péter Ádori

    Gólok: 38. Délczeg, 58. Forgács

    Lapok:   33. Szakály (ZTE), 63. Szegleti (ZTE), 71. Bailo (ZTE)


    Ceglédi VSE: Tóth – Oláh, Albert, Makrai, Farkas I. – Koós, Vattai, Dóczi, Koncz, Kovács D. – Pantovic
    Cserék: Kovács A., Urbán, Markó, Szabó D., Pesti, Majoros, Kormos

    ZTE FC: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Fodor – Bedi, Szakály – Bailo, Murai, Horváth – Délczeg
    Cserék: Czirjék, Szegleti, Vittman, Szőllősi, Daru, Bíró, Farkas N.

    Játékvezetők: Lovas, Horváth, Szilágyi (Berger)