Magyarország – Ausztria 3:2 (vége)
vége
Magyarország
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Ausztria
péntek 10.04.2015, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapest • Felkészülési mérkőzés
Prematch odds
     
    Szerda után újabb remek győzelmet arat a magyar férfi jégkorong-válogatott! Ezúttal nincs meg az üres kapus gól a végén, így 3-2-re győzünk, de ez semmit nem von le a mieink érdemeiből! Két napon belül kétszer tudjuk legyőzni az A-csoportos sógorokat, a győzelem értékét pedig növeli, hogy hazai közönség előtt sikerült megörvendeztetni a telt házat és remek hangulatot varázsoló drukkerhadat. A remek első játékrészt követően a második harmad haloványabb játéka után sem rogyott meg a magyar csapat, és nyugodtan, taktikusan lehozta a harmadik harmadot, egyet megőrizve kétgólos előnyéből.

    A magyar csapat legjobbjának Frank Banhamet, az osztrákok legjobb játékosának Martin Schumnigot választották. A magyar játékosok megérdemelten hallgathatják lelkes és hálás közönségükkel együtt a Himnuszt!

    Folytatás vasárnap Szlovénia ellen, itt a Tüskecsarnokban. Tartsanak akkor is velünk! (21:07:17)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:50
    Megkezdik a visszaszámlálást a szurkolók!
     
    59:43
    Kóger lövi el a saját kék vonaláról az üres kapura a megszerzett korongot, de kevéssel ez is mellé megy, így újabb tilos. A magyar B-közép még jobban rákezd az ünneplésre.
     
    59:20
    Az osztrákok lehozták a kapust, Orbán emeli rá a saját harmadából a korongot a vendégek kapujára, de mellé megy, így tilos felszabadítás.
     
    58:55
    Wukowits játssza el a kapu mögött, hogy a kilépő Bálizs felborítja, de a játékvezetők nem fújnak.
     
    58:38
    Óriási tumultus a magyar kapu előtt, esnek-kelnek a játékosok, Lebler kapura húzza, Bálizs mamutja a korong útját állja, majd többen ráesnek a magyar kapusra, de megvan a korong! Buli a hazai harmadból.
     
    58:00
    Két perc választja el a magyar válogatottat az újabb nagy sikertől, lassan talpon a Tüskecsarnok közönsége!
     
    57:00
    Kóger tör az osztrák kapu felé, majd két védő szorításában lő, mellé.
     
    55:40
    Helyzet az osztrákok előtt, de a magyar bekkek jól zártak, a centerezés után nem jutottak lövéshez a kapunk előterében a vendégtámadók.
     
    55:16
    Vendég időkérés.
     
    55:15
    Herburger hibázik nagyot, még nem lépett be cseréről a kispadról, de benyúlt a játéktérre az ütőjével az érkező korongért. A játékvezetők hosszasan konzultálnak egymással és a játékosokkal, de végül nincs kiállítás.
     
    53:30
    Lebler villámgyorsan húz a kapunk felé, de kibillen az egyensúlyából, nem tud lőni.
     
    53:05
    Sarauer középen villámgyorsan kígyózik be az osztrák harmadba, majd távolról lő, Starkbaum lehúzza.
     
    52:56
    Bálizs tenyerel rá az előretett korongra, a csapatok a magyar harmadban állnak fel bulihoz.
     
    52:10
    Mindkét csapat kiegészül.
     
    52:00
    Herburger-Lebler összjáték után utóbbi egy szép csel után kerül ziccerbe, de a remekül helyezkedő Bálizsba lövi a korongot. Nagy helyzet volt!
     
    51:30
    Szirányi marad le centikkel a jobb oldali centerezésről.
     
    51:10
    Bálizs tol ki mammuttal egy távoli lövést.

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 10. Bartalis (Pozsgai, Hári), 11. Banham (Sofron, Sarauer), 38. Kóger (Sofron, Banham) – 23. Ganahl (Herburger, Lebler), 48. Schumnig (Geier, Hundertpfund)


    Magyarország: Bálizs (Hetényi) – Reiter A., Orbán, Hári J., Bartalis, Kovács Cs. – Varga A-, Mestyán, Sofron, Sarauer, Kóger – Szirányi B-, Metcalfe, Magosi B., Benk, Nagy K. – Gröschl, Berta, Sebők, Erdély, Banham – Pozsgai, Azari.Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
    Ausztria: Starkbaum (Swette) – Lembacher, Lindner, Lebler, Ganahl, Herburger – Hundertpfund, Schumnig, Wukovits, Petrik, Woger – Mitterdorfer, Kirschlager, Geier, Richter, Huber – Reinthaler, Bachler, Cirtek, Nageler, Spannring – Fechtig. Megbízott szövetségi kapitány: Dieter Kalt

    Játékvezetők: Haszonits Miklós, Babic Vladimir – Pálkövi Botond, Németh Márton

    Nézőszám: 2498