BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC 3:0 (vége) | Békéscsaba – Ajka 0:0 (vége) | Szigetszentmiklós – 0:2 (vége)
Szeged 2011 – Gyirmót 1:3 (vége) | Cegléd – Sopron 0:0 (vége) | Szolnok – Balmazújváros 0:1 (vége)
ZTE – Aqvital FC Csákvár 2:3 (vége)
vége
BFC Siófok
3:0 (3:0)
Kaposvári Rákóczi FC
szombat 11.04.2015, 16:30 • 8600 Siófok, Városi Stadion, Révész Géza utca 11. • Merkantil Bank Liga
     
    A megyei rangadó sokáig nem hozott említésre méltó eseményt. Az első 10-15 percben a Prukner-alakulat próbálta kontroll alá vonni a találkozót, majd a házigazdák fokozatosan vették az irányítás jogát. A siófoki erőfeszítések jutalma vezetőgól lett a 30. percben, melyet követően a sárga-kékek játéka felszabadultságról tanúskodott, míg a vendégek egyre idegesebbé váltak. Soós Imre tanítványai ezt kíméletlenül ki is használták, miután a 39. percben egy bombagóllal megduplázták előnyüket, majd az első félidő vége előtt nem sokkal Andorka Péter egy jogosnak tűnő büntetőből tette még megnyugtatóbbá a házigazdák előnyét.

    A második játékrész az elsőhöz hasonlóan kezdődött. E felvonás jelentős részében a siófoki térfelén zajlott a játék, ám a vendégek elvétve jutottak csak el tizenhatosig, míg a sárga-kékek kontráiban rendre ott volt a veszély. Ami a lényeget illeti: ebben a negyvenöt percben újabb gólt nem láthattunk, így a BFC Siófok 3-0-ra nyerte a megyei rangadót, s a balatoniak győzelme a látottak alapján teljesen megérdemelt.

    Köszönjük megtisztelő figyelmüket a siófoki Városi Stadionból! (18:22:35)
     
    90+2
    Véget ért a mérkőzés.
     
    90+2
    Egy perc maradt a BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC találkozóból.
     
    90+1
    Nagy János adta be a sokadik siófoki szögletet, amely semmilyen veszélyt nem jelentett a Rákóczi kapujára.
     
    90
    A találkozó végén kettő perc lesz a ráadás.
     
    88
    Faggyas Milán adott középre egy szabadrúgást a bal oldalról, ám az asszisztens Fejős Áront lesen állította meg.
     
    87
    Luka passzával Fejős Áron tört be a tizenhatoson belülre, majd ellőtte keresztbe kapu előtt a labdát.
     
    86
    Molnár Marcell kapott labdát a jobb oldalon, majd kissé kisodródva lőtt is, ám kilenc-tíz méteres próbálkozását Somodi Bence a mezőnybe bokszolta.
     
    85
    A házigazdák ultrái kedvenceik vezetőedzőjét, Soós Imrét éltetik, míg a kaposvári szurkolók csendben szemlélik az eseményeket.
     
    84
    A vendégek ugyan továbbra is próbálkoznak, de a tizenhatosnál tovább nemigen jutnak, s a siófoki ellenakciók azért hordoznak magunkban veszélyt.
     
    82
    Eseménymentesen peregnek a másodpercek, most már mindenki a lefújást várja.
     
    80
    Belül vagyunk az utolsó tíz percen, most már talán bátorság nélkül kijelenthető, hogy a nyitott kérdések eldőltek a megyei rangadót illetően.
     
    78
    Hanzl Máté buktatta sárga lapot érően a kaposvári kaputól 25 méterre Luka Dominicot.
     
    78
    Az utolsó siófoki csere alkalmával Ivancsics Gellért helyére Futó Zsombor érkezett.
     
    76
    Siófoki kontra után Molnár Marcell centerezett középre, az ötösön Papp Máté menetrendszerűen és üresen érkezett, ám nagy erővel az égbe lőtte a labdát.
     
    74
    Csordogálnak a percek, lassan belül leszünk az utolsó negyedórán.
     
    71
    Mi maradt ki! Ugyan döntően a Balaton-partiak térfelén zajlik a játék, ám egy labdaszerzést követően Hanzl Máté és Andorka Péter kontrázhatott kettő a kettőben. A házigazdák futballistái tisztára játszották magukat, ám Hanzl passza hosszú volt Andorka számára, így a játékszer végül Somodi Bence lábain ért célt.
     
    70
    Húsz perc van hátra a találkozó rendes játékidejéből.
     
    68
    Eseménytelenül csordogálnak a percek, az utóbbi időszakban egy siófoki és egy kaposvári kirúgást láthattunk, miközben jobbára a mezőnyben zajlik a játék.
     
    67
    Időközben Luka Dominic visszatért a pályára.
     
    67
    Második cserelehetőségét is kihasználja Soós Imre: a bombagólt szerző Peszmeg Viktor hagyta el a pályát, s a helyére Hanl Máté érkezett.
     
    65
    Luka Dominic ápolása miatt áll a játék, a vendégek játékosa saját kapujától mintegy 25 méterre maradt lent egy párharcot követően.
     
    62
    Jobbára a siófokiak térfelén zajlik a játék, azonban a BFC védelme stabilan működik, a vendégek elvétve jutnak csak el a tizenhatos környékéig.
     
    61
    Alig több, mint fél perc alatt három szögletet is elvégezhettek a zöld-fehérek, ám különösebb veszély egyikből sem alakult ki.
     
    59
    Reklamálnak a kaposváriak, ugyanis az ötös vonalánál Luka Dominic esett el Csató Martin szorításában, ám a játékvezető sípja néma maradt.
     
    59
    Cserélnek a házigazdák is, igaz, Soós Imre először a mérkőzésen: Gárdos András helyére Molnár Marcell érkezett.
     
    58
    Itt az utolsó kaposvári csere: Rajczi Péter le – Olasz Dénes be.
     
    55
    Egy blokkolt vendéglövést követő siófoki támadás végén Peszmeg Viktor határozta el magát lövésre, s jó' 30 méterről vette célba Somodi ketrecét. Kísérlete jócskán fölé szállt.
     
    55
    A második félidő hasonlóan indul, mint a első: a felek jobbára a középpályán gyűrik egymást.
     
    53
    A megítélt szabadrúgást Ivancsics Gellért nagy erővel, félmagasan kapura is küldte, löketét Somodi Bence védeni tudta.
     
    52
    A kaposvári térfél felénél Rajczi Péter buktatta Mogyorósi Józsefet. Megmozdulása igen bátor volt annak ismeretében, hogy már van egy sárga lapja.
     
    51
    Valamivel aktívabban kezdi a második felvonást a kaposvári gárda, azonban a próbálkozásaikon a reménytelenség fedezhető fel.
     
    49
    A csereként beállt Fejős Áron játszotta magát tisztára, majd 13 méterről lapos lövéssel vette célba a siófokiak kapuját, Tajti Norbert "szemmel verte" a labdát.
     
    47
    Faggyas Milán adott középre egy szögletet a jobb oldalról, próbálkozása nem tartogatott sok veszélyt, a siófoki védők könnyedén tisztáztak.
     
    46
    Házi Bence próbálta játékba hozni a tizenhatoson belülre betörő Rajczi – Faggyas duót, ám Tajti Norbert mindkettejüket megelőzte, s magához ragadta a labdát.
     
    46
    A szünetben Prukner László ismét változtatott csapata összetételén: Hampuk Ádám helyére Király Vitalij érkezett.
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    A csapatok érkeznek a folytatásra, nem sokára kezdetét veszi a második negyvenöt perc.
     
    A megyei rangadó sokáig nem hozott említésre méltó eseményt. Az első 10-15 percben a Prukner-alakulat próbálta kontroll alá vonni a találkozót, majd a házigazdák fokozatosan vették az irányítás jogát. A siófoki erőfeszítések jutalma vezetőgól lett a 30. percben, melyet követően a sárga-kékek játéka felszabadultságról tanúskodott, míg a vendégek egyre idegesebbé váltak. Soós Imre tanítványai ezt kíméletlenül ki is használták, miután a 39. percben egy bombagóllal megduplázták előnyüket, majd az első félidő vége előtt nem sokkal Andorka Péter egy jogosnak tűnő büntetőből tette még megnyugtatóbbá a házigazdák előnyét.

    Rövid pihenő után jövünk a második félidővel. Tartsanak velünk a továbbiakban is!
     
    45+1
    Befejeződött az első félidő.
     
    45+1
    Egy perc hosszabbítás lesz az első félidő végén.
     
    45
    A Siófok gólt szerzett!

    A megítélt büntetőt ANDORKA PÉTER végezte el, s a balra mozduló Somodi Bence mellett nagy erővel a kapu közepébe lőtte a labdát.
     
    44
    Papp Máté tört be a tizenhatoson belülre, ahol Házi Bence buktatta. A kaposváriak védője sárga lapot, míg a siófokiak tizenegyest kaptak.
     
    40
    Prukner László már ki is használta első cserelehetőségét: Kiss Máté helyére Fejős Áron érkezett.
     
    39
    A Siófok gólt szerzett!

    Bombagóllal duplázta meg előnyét a hazai csapat! A tizenhatos jobb oldali sarkánál Nagy János tette vissza PESZMEG VIKTOR elé a labdát, aki 20 méterről gondolt egyet, s senkitől sem zavartatva kapura tekerte. A játékszert mintha zsinóron húzták volna, s a levegőben úszó Somodi Bence mellett a jobb felső sarokban kötött ki, 2-0!
     
    38
    A vendégek a bekapott gól után egyre idegesebbnek tűnnek, míg a siófokiak játékán a felszabadultság érzékelhető.
     
    36
    Papp Máté szabálytalanságát követően Faggyas Milán tekert középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, majdnem a tizenhatossal egy vonalban. A játékszert Tajti Norbert magabiztosan ragadta magához, majd a kapust megrúgó Rajczi Péter sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    33
    A gól jót tett a mérkőzésnek, s érezhetően megélénkült mindkét csapat.
     
    30
    A hazaiak vezetőgólja után Petrók Viktor kapott sárga lapot reklamálásért.
     
    30
    A Siófok gólt szerzett!

    Kaposvári szabadrúgás után jutott vezetéshez a házigazda! Az előző esetet követő vendégpontrúgás elhalt a siófoki védők lábán, majd Ivancsics indításával ANDORKA PÉTER lépett ki Vermes és Petrók közöttt, s 10 méterről, nagy erővel a kapu közepébe lőtte a játékszert, 1-0!
     
    29
    Andorka Péter buktatta a felezővonalnál sárga lapot érően Nagy Krisztiánt.
     
    27
    Ezt a lehetőséget leszámítva sok minden nem történt, s nem is történik a pályán, azonban annyi szembetűnő, hogy egyre inkább a vendégek térfelén zajlik a játék.
     
    25
    Ivancsics Gellért tekert középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen Peszmeg Viktor egy védővel a nyakán érkezett, ám így is lövőhelyzetet teremtett magának. A siófokiak középpályása nyolc méterről nem sokkal küldte a bal felső sarok mellé a játékszert.
     
    23
    Az utóbbi percekben jobbára a kaposváriak térfelén zajlik a játék, a házigazdák próbálják megragadni az irányítás jogát.
     
    21
    A sarokrúgásból ezúttal sem alakult ki semmi veszély, maximum annyit jegyezhetünk meg, hogy Mogyorósi József és Petrók Viktor összefejelt, mindketten lent maradtak, de kis idő után folytatni tudták a játékot.
     
    20
    Ivancsics Gellért végzett el egy szabadrúgást a vendégkaputól 20-21 méterre. Félmagas löketére senki nem érkezett, ám így is eljutott a kapuig, s a nappal szemben védő Somodi Bence szögletre tenyerelte a labdát.
     
    18
    A túloldalon Gárdos adhatott be szögletet a bal oldalról, jól érkező labdájára többen is berobbantak, ám végül Petrók Viktor és Vermes Krisztián együttes erővel felszabadította a veszélytől a kaposváriak kapuját.
     
    17
    Faggyas Milán passza után Rajczi Péter gondolt egyet, s mintegy 20 méterről kapura tette a játékszert, nem túl erős próbálkozását Tajti szögletre ütötte. A sarokrúgásból semmilyen veszély nem alakult ki.
     
    15
    Hampuk Ádám hozta játékba Luka Dominicot, aki nem jutott át Papp Mátén, pedig ígéretes akciónak indult.
     
    13
    Eddig nem kényeztettek el bennünket a csapatok, akik továbbra is a mezőnyben gyűrik egymást.
     
    11
    Ivancsics – Gárdos volt a labda útja, utóbbi jobb oldalról érkező beadására középen Andorka Péter érkezett is, ám Vermes Krisztián megelőzte a balatoniak támadóját, s a mezőnyben küldte a játékszert.
     
    10
    Túl vagyunk az első tíz percen. Lényeges dolgok ezidáig nem történtek, azonban az eltelt időben aktívabbak voltak a vendégek, a Prukner-alakulat próbálja kontroll alá vonni a találkozót.
     
    9
    Siófoki szabálytalanságot követően Hadaró Valentin végezhetett el egy szabadrúgást a hazai kaputól mintegy 24 méterre. Félmagas kísérlete elakadt a sorfalban.
     
    8
    Az elmúlt percekben egyetlen kósza kaposvári lövést jegyezhettünk volna fel, ám a kísérlet inkább tartozott a "hazaadás" kategóriájába.
     
    6
    Sok újdonsággal nem szolgálhatunk, a csapatok továbbra is középpályán járatják a labdát.
     
    4
    Mint a siófoki, mind a kaposvári "B"-közép képviselteti magát a megyei rangadón, ám eddig kétségkívül a házigazdák tábora aktívabb és hangosabb.
     
    3
    Az első percek mondhatni, az ismerkedés jegyében telnek, a középpályán zajlik a játék.
     
    1
    Faggyas Milán indította remek labdával Rajczi Pétert, aki rögtön ígéretes helyzetben léphetett volna ki, ám Polényi Gábor gyorsabb volt, s szerelni tudta a tizenhatos előterében.
     
    1
    Elkezdőtt a találkozó, a Kaposvári Rákóczi FC indította kilencvenperces útjára a labdát.
     
    Érkeznek a csapatok, a lelátókon jelenleg nagyjából 900-1000 néző foglal helyet. A házigazdák tiszta kékben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek fehér mezben, zöld nadrágban és fehér sportszárban lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Tajti Norbert fekete dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Somodi Bence szürke-fekete szerelésben véd.
     
    A tavaszi tabella egyébként érdekes képet mutat, ugyanis a siófokiak e tekintetben a második helyen állnak; a sárga-kékeknél csak a Vasas FC szerzett több pontot. A Rákóczi ugyanakkor a legutóbbi hét mérkőzést figyelembe véve két döntetlennel és öt vereséggel rendelkezik, ráadásul Rajczi Péterék mindösszesen négy gólt szereztek tavasszal.
     
    A "Somogyi El Clásicót" a bíróküldés értelmében Nazsa Tamás vezeti. A 28 esztendős, Hajdú-Bihar megyéből érkező sípmester segítői Takács Gábor, Tőkés Róbert lesznek, míg a tartalék játékvezető feladatait Horváth Tibor látja el.
     
    Kicsivel több, mint félórával a kezdősípszót megelőzően mindkét együttes megkezdte a bemelegítést. A siófokiak keretében nincs hiányzó, így Soós Imre a legerősebb összeállításban küldheti pályára az övéit. Ezzel szemben a látogatók felkészülését sérülések nehezítették, s ami biztos, hogy az Albert Ádám, Kovács Olivér, Lakatos Gergő-hármas sárga és piros lapok miatt nem léphet pályára.
     
    Az előző gondolatmenetet továbbvezetve lejegyezhető, hogy a Rákóczi legutóbb 2009. április 25-én nyert Siófokon bajnoki mérkőzést, akkor még az élvonalban 5-2-re diadalmaskodtak a zöld-fehérek. A felek a Révész Géza utcai Stadionban 2013. november 20-a óta nem vívtak tétre menő találkozót, bár az imént említett napon lejátszott Ligakupa-összecsapást a zöld-fehérek 7-1-re abszolválták.
     
    Amíg a csapatok az öltözők mélyén hangolnak, addig kihasználnánk az alkalmat, hogy leírjuk: a ma délutáni riválisok a múltban rendre gólgazdag mérkőzéseket vívtak egymással, nem volt ez másként az őszi szezonban sem, amikor a BFC Siófok 3-1-re nyert Kaposváron. Érdekesség, hogy a balatoniak hazai környezetben 2014. november 8-a óta nem veszítettek bajnokit, míg a kaposváriak idegenben 2015. október 25-e óta nem gyűjtöttek három pontot.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból! Háromnegyed órával a kezdés előtt a Balaton partján gyengén felhős égbolt mellett 19-20 Celsius-fokot mérhetünk, vagyis igazi labdarúgóidő párosul a megyei rangadóhoz.
     
    Megyei és tulajdonképpen ezzel együtt kiesési rangadót rendeznek ma délután fél öttől a Révész Géza utcai Stadionban, ahol a Merkantil Bank NBII 23. fordulójában a BFC Siófok a Kaposvári Rákóczi FC-t fogadja. A házigazda balatoniak 24 ponttal jelenleg a tabella tizedik helyén állnak, míg a kaposváriak 18 egységgel az utolsó előtti pozíciót foglalják el.

    Talán nem kell részleteznünk, hogy a sportban vannak olyan párharcok, amelyek a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül rangadónak számítanak. Az előttünk álló találkozó is e kategóriába tartozik, hiszen a Siófok – Kaposvár, vagy éppen a Kaposvár – Siófok párosítás osztálytól és helyezésektől függetlenül mindig derbi, így nem meglepő, hogy megyei médiában néhol már "Somogyi El Clásico" elnevezést kapott a szombati délutáni összecsapás.

    A két együttes néhány évvel ezelőtt még az első osztályban vívott parázscsatákat egymással, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán. " – Sajnos idáig jutottunk, hogy kiesési rangadóról kell beszélni, bár a Siófok tavasszal elég szépen gyűjtögeti a pontokat. Próbáljuk átadni azért a fiataloknak azt, hogy miről is szól egy ilyen rangadó – nyilatkozta a KaposPontnak a zöld-fehérek rutinos védője, Petrók Viktor. Való igaz, hogy a Balaton-partiak várhatják kedvezőbb helyzetben a megyei derbit, hiszen a siófokiak valósággal kivirágoztak tavaszra, ezt támasztja az elmúlt hét fordulóban begyűjtött tizenhárom pontjuk. Ezzel szemben a Rákóczi tavasszal még nyeretlen, két döntetlen mellett öt vereséget számlál a Prukner-alakulat.

    Ami pedig az összesítést illeti: a sárga-kékek 5-9-8-s mutatóval állnak a tizedik helyen, míg a kaposváriak 4-6-12-s mérleggel találhatók a tizenötödik pozícióban. Az a bizonyos papírforma ezúttal tehát a BFC Siófok mellett szól, s a házigazdák érthetően optimistán várják a soros megmérettetést. " – Hazai pályán mindenképpen szeretnénk megnyerni a mérkőzést és folytatni azt a sorozatot, amiben benne vagyunk. Ugyanúgy készültünk, mint eddig valamennyi találkozóra, nagyon bízom benne, hogy a kilátogató nézők egy jó mérkőzést fognak látni és itthon tudjuk tartani a három pontot – mondta a balatoniak vezetőedzője, Soós Imre.

    Hogy mire megy egymással a bajnokság tizedikje a tizenötödikkel szemben? Szombat délután kiderül.
     
    Üdvözöljük online oldalunkon. A mérkőzés 16:30-kor kezdődik.

    Vörös Sándor

    Gólok: 30. Andorka, 39. Peszmeg, 45. Andorka (bünt.)

    Lapok:   29. Andorka (SIO), 78. Hanzl (SIO) – 30. Petrók (KAP), 36. Rajczi (KAP), 44. Házi (KAP)


    BFC Siófok: Tajti – Nagy J., Mogyorósi, Csató, Polényi – Horváth A., Peszmeg (Hanzl – 67.p.) – Gárdos (Molnár M. – 59.p.), Ivancsics (Futó – 78.p.), Papp M. – Andorka
    Cserék: Ambrusics (kapus), Erdei, Futó Zs., Fülöp N., Hanzl, Molnár M., Nagy T.

    Vezetőedző: Soós Imre

    Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Kiss M. (Fejős – 40.p.), Vermes, Petrók, Házi – Nagy K. – Hampuk (Király – 46.p.), Luka, Hadaró – Rajczi (Olasz – 58.p.), Faggyas
    Cserék: Bozsó (kapus), Balogh B., Fejős, Király, Kozics, Olasz

    Szakmai igazgató: Prukner László

    Játékvezetők: Nazsa Tamás (Takács Gábor, Tőkés Róbert)

    Nézőszám: 1000