BFC Siófok – Szolnok 0:4 (vége) | Szeged 2011 – Kaposvári Rákóczi FC 1:1 (vége) | Soroksár – Ajka 2:1 (vége)
Cegléd – Balmazújváros 0:4 (vége) | Sopron – Mezőkövesd Zsóry FC 1:0 (vége) | ZTE – 1:3 (vége)
Békéscsaba – Szigetszentmiklós 1:0 (vége)
vége
Ceglédi VSE
0:4 (0:2)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
szombat 09.05.2015, 17:30 • CVSE Malomtó széli sporttelep, Cegléd • Merkantil Bank Liga
Prematch odds
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 17:30 - kor kezdődik.
     
    Igazi élet-halál csata várható a két jelenleg kieső helyen álló csapat mérkőzésén Cegléden, ahol a hazaiak és a vendég Balmazújváros is menekülnének az utolsó helyekről.
    Tavasszal mindkét csapatnál edzőt váltottak és a balmaziak múlt héten legyőzve a Soroksárt, két pontra közelítették meg a hazaiakat. Készülnek is a mérkőzésre, hiszen egy győzelemmel meg is előznék a ceglédieket a tabellán.
    Persze ehhez a múlt heti Vasas mérkőzés előtt a hazai csapatot átvevő Kecskeméti Józsefnek is lesz néhány szava. A ceglédi edző is tisztában van vele, hogy hátralévő két hazai meccsük mindennél fontosabb, hiszen két alsóházi csapatot fogadnak (Balmaz, Kaposvár). Ahogy fogalmazott: "Egy ilyen helyzetben lévő csapatnak, mint a miénk minden meccs fontos, de a következő aztán tényleg extra fontos. A legnagyobb vetélytársunk érkezik hozzánk, akik ellen ha tudunk nyerni, akkor komolyat tudunk előre lépni. Persze még akkor sem dőlhetünk még hátra, mert legalább hét pont kell a bennmaradáshoz. A Vasas ellen akart a csapat, de itthon tűzzel kell menni, tűzzel kell akarni és tüzes szemeket akarok látni az öltözőben és kint a pályán."
    Mindent összevetve komoly tétje van ennek a mérkőzésnek, kérdés, hogy ez a tét miként nyomja majd bélyegét a találkozóra: görcsössé válnak a csapatok, nem mernek kockáztatni, vagy nyílt sisakos dupla vagy semmi játékot felvállalva, helyzetekben gazdag mérkőzés lesz az alsóházi rangadó.
     
    A csapatok már a pályán melegítenek, bő félóra múlva pedig kezdetét veszi a mérkőzés. A vendég Balmazújváros mindent megpróbál a bentmaradás érdekében, még az utolsó pillanatban leigazolták Farkas II Balázst, aki a mai mérkőzést a kispadon kezdi majd.
     
    A játékosok visszatértek az öltözőbe, felveszik a mezeket és hamarosan érkeznek. Mindkét oldalon és a szurkolókon is érezhető a feszültség, hiszen komoly tétje van ennek a mai mérkőzésnek.
     
    A csapatok kifutottak a pályára
     
    1
    A mérkőzés elkezdődött.
     
    1
    A hazai csapat indította útjára a labdát, de első akciójukkal csak a balmaziak tizenhatosáig jutottak, ott útjukat állta a védőfal.
     
    2
    A vendégek első próbálkozása még a tizenhatosig sem ér el, blokkolnak a ceglédi védők.
     
    3
    Kormost ugratta ki Balog, a hazai támadó középre adott, de az asszisztens jelzése alapján a labda már kint volt
     
    4
    A sokkal határozottabban, támadóbban kezdő Cegléd vezet gyors támadást, Kormos adja Balognak, aki a kifutó kapus mellett elpasszol a mellette érkező Markóhoz, akit a mögötte érkező védő az ötös vonalán még mielőtt labdához érne földre visz. A játékvezető szerint azonban nem volt szabálytalanság és nincs tizenegyes. (innen a lelátóról egyértelműen az volt)
     
    6
    Az első öt percben egyértelműen a kék mezes hazai csapat dominálja a játékot
     
    7
    Dóczi újabb balmazi akciót állít meg egy szabályos becsúszással, még a felezőnél. A narancs mezes vendégeknél nem sok ideig van a labda
     
    9
    Majoros szerez labdát még a vendégek térfelén, majd Dóczihoz passzol, aki 23-ról ellövi. Radosevic kezéből kipördül, de második szándékból meg tudja fogni a labdát.
     
    11
    Továbbra is vérszegényen próbálkozgat a Balmaz, a ceglédiek sokkal agresszívebben játszanak és támadják le őket.
     
    13
    Gyakorlatilag először jutottak el a hazai tizenhatoson belülre a vendégek, de a védők egyből bedobásra mentettek, majd a bedobást követően egyből meg is szerezték a labdát.
     
    15
    Ceglédi bedobás után Majoros fordul jobbról a kapu felé és középre emel, de Papp kifejeli a labdát az érkező Balog és Kormos elől.
     
    19
    Mijatovic löki fel a labdát mellette már eltoló Markót a hazai kispad előtt, ezzel megállítja a támadni induló hazai csapatot.
     
    20
    Majoros csap be egymás után két embert a szélen és indulna középre, de a második védő még a tizenhatos vonala előtt akasztja, így oldalszabadrúgás következik
     
    21
    A szabadrúgás középre érkezik a tömörülés közepébe, pattog a lábak között az ötös vonalán, egy pillanatra még meg is áll, végül egy védő kivágja a játékszert a felezőig szinte.
     
    22
    A félidő felénél eddig a hazai szurkolók lehetnek elégedettek, a ceglédi játékosok nagyon felszívták magukat, nem ismernek elveszett labdát.
     
    23
    Újabb hazai támadás, Balog már a büntetőterületen belül továbbítja a labdát Dóczinak, aki tol egyet rajta, de lövését az utolsó pillanatban blokkolni tudja egy védő és szögletre ment.
     
    25
    A Balmazújváros gólt szerzett!
    Jobbról középre adott labdára lesgyanús helyzetből érkezett BOKROS Tibor és a 14 méterről a jobba alsó sarokba lőtt. Gyakorlatilag első lehetőségét kihasználta az eddig csak védekező csapat.
     
    27
    Továbbra is támad a Cegléd, Balog fejel az ötösről egy beadás után, de Radosevic védeni tudott.
     
    29
    Majoros fut el a szélen, középre ad, Balog lő, de az ötösön egy védő mellel blokkolni tudta a lövést.
     
    30
    Mijatovic kap labdát a hazai térfélen, tol rajta párat, majd úgy dönt, hogy 20 méterről jobbról kapura lő, de legalább 10 méterrel mellé és jóval fölé és céloz.
     
    31
    Ismét egy hazai támadás, a szurkolók már éppen felugranának, hogy nagy helyzet, de a támadó az asszisztens szerint lesen kapta a labdát az utolsó átadásnál.
     
    34
    Kormosnak pakoltak oda egy nagyot a vendég térfél közepén, de ezzel elérték a céljukat a narancssárga mezesek, mert megállították a veszélyesen induló hazai akciót
     
    36
    Vajda vállalkozott lövésre, de nagyon gyenge kísérlet volt
     
    37
    Ceglédi akció végén a tizenegyes pontnál jobb híján a labda elé vetődve blokkolnak a védők, de ha nem is könnyedén, végül sikerrel
     
    38
    Majoros is lövésre vállalkozott a balmazi kapunál, labdája néhány centivel a felső léc fölött hagyta el a játékteret.
     
    39
    A vendégek védője a lövést követően talán már időhúzó jelleggel begörcsöl és megállítja kicsit a játékot. A játékvezető megnézi, de addigra feláll és jelzi, hogy rendben van.
     
    41
    Mijatovic egy középre érkező labda alatt homorít egyet Makrai mellett kiabálva, a játékvezető ezúttal az akció mögül jó 20 méterről nézve tizenegyest ítél és sárgát ad.
     
    42
    A Balmazújváros gólt szerzett!
    MIJATOVIC Mario áll a labda mögé és higgadtan értékesíti a büntetőt
     
    45
    Kormos teker középre egy szabadrúgást balról. Az élesen kapu felé tartó labdát az érkező Balog nem éri el, Radosevic pedig ki tudja öklözni
     
    45
    1 perc lesz a hosszabbítás
     
    45+1
    Befejeződött az első félidő.
     
    A hazaiakat megbüntette a futball törvénye az első játékrészben. Sok helyzetet dolgoztak ki, amik kimaradtak, az ellenfél pedig szinte helyzet nélkül szerzett vezetést, majd egy büntetőből megduplázták előnyüket. eddig az ő taktikájuk működik, védekeznek foggal körömmel, apró szabálytalanságokkal tördelik a játékot, és azt a 45 perc alatt adódó 2-3 helyzetüket próbálják értékesíteni.
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    47
    A vendégek kezdték a félidőt. Ha eddig nem törték össze magukat, hogy támadjanak, vélhetően a kétgólos előny birtokában még ennyire sem fognak kitámadni.
     
    48
    A hazaiak továbbra is próbálkoznak. Jobbról érkezik egy beadás, de a balmazi védők szögletre mentenek.
     
    48
    A sarokrúgást Radosevic magabiztosan húzza le az ötösön belül.
     
    49
    Kíméletlenül felrúgja Markót a ceglédi térfél közepén
     
    50
    A Balmazújváros gólt szerzett!
    Markót húzzák vissza a felezőnél, a játékvezető előnyszabályt ad, de a labda a balmaziakhoz került. Nem fújta vissza, köszönték szépen a lehetőséget, kontrát indítottak, a középre adott labdához Makrai rosszul ért hozzá, Farkas István próbált még menteni, de ő is csak belepiszkálni tudott és a labda a kapuba került.
     
    54
    Kinyílik a hazai csapat, a vendégek kontráznak, Mijatovic érkezik a hosszú oldalon egy labdára, de 16 méterről a kapu mellé lő
     
    56
    Kettős cserével próbál frissíteni a támadójátékon Kecskeméti József a hazaiaknál
     
    57
    Csere a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-nél/nál: lemegy Pavlicic, bejön Kónya.
     
    59
    Ceglédi akció, Kovács D. kapja a labdát, tol egyet rajta, majd comb magasságban kap egy rúgást, amivel leterítik 18 méterre a kapu előtt. Szabadrúgás jár érte, de lap nem
     
    60
    A szabadrúgást a hosszúról próbálják kapura fejelni a ceglédiek, de felszabadítanak a védők
     
    61
    A szegény embert az ág is húzza, mondhatják a hazai szurkolók. Kormos kap labdát a balmazi kapuval szemben 9-10 méterre a kaputól, de labdája elakad a kapusban. A kipattanót egyből visszaemelik, de a felső léc tetején pattan egyet a labda, majd kimegy a kapu mögé.
     
    63
    Ismét Kormos kap labdát, kapura fordul, lő, de az asszisztens emeli a zászlót...
     
    67
    Továbbra is próbálkozik a hazai csapat, de egyre kevesebb az átütőerő a ceglédi akciókban. Talán kezdenek beletörődni, hogy ma képtelenek gólt lőni.
     
    68
    A vendégek tartják az előnyüket. Jelenleg már csak egyetlen narancssárga mezes játékos van a saját tizenhatosukon kívül.
     
    72
    Meddő fölényben a hazaiak. passzolgatnak körbe, de nem találnak fogást a betömörülő vendégeken
     
    74
    Kezd fáradni is a Cegléd, a Balmazújváros pedig nem erőlteti a támadást.
     
    76
    Csere a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-nél/nál: lemegy Vajda, bejön Farkas II. B..
     
    78
    Csere a Ceglédi VSE-nél/nál: lemegy Dóczi, bejön Vattai.
     
    81
    A Balmazújváros gólt szerzett!
    Minden mindegy alapon kitámad a hazai csapat, labdát veszítenek, amit megkontráznak a vendégek. VACHTLER Csaba érkezik a hosszú oldalon és élesen a rövid fölső sarokba lő.
     
    83
    Szóváltásba került a két játékos, mindketten besárgulnak
     
    84
    Teljesen feleslegesen lépett oda egy vendég védőnek a balmaziak alapvonalánál
     
    85
    Csere a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-nél/nál: lemegy Vachtler, bejön Tóth L..
     
    86
    Koós próbál még sprintelni és bent tartani egy labdát, de az alapvonalon már kimegy a játékszer, mire középre tudja adni.
     
    88
    Nagy izgalmak már nem maradtak a hajrára, lassan mindkét csapat a végső sípszót várja
     
    90
    2 perc lesz a hosszabbítás
     
    90+1
    A hazaiak még becsületből próbálkoznak. kiharcolnak egy szögletet, de ez sem okoz már veszélyt a balmaziak kapuja előtt.
     
    90+2
    Mérkőzés vége.
     
    Hiába támadott a Cegléd és dolgozta ki a helyzeteket, azok kimaradtak, a vendégek pedig gólokat szereztek, némelyiket szinte a semmiből. A hazaiak mellől Fortuna nagyon elpártolt, így a három utolsó mérkőzésen már nehéz dolguk lesz nagyon. (19:16:19)

    Péter Ádori

    Gólok: 25. Bokros, 42. Mijatovic (bünt.), 50. Farkas I. (öngól), 81. Vachtler

    Lapok:   41. Makrai (CVSE), 83. Kormos (CVSE), 84. Farkas I. (CVSE) – 49. Pavlicic (BAL), 83. Kiss (BAL)


    Ceglédi VSE: Kovács A. – Albert, Makrai, Farkas I., Pesti – Markó, Dóczi, Koncz, Majoros – Balog, Kormos
    Cserék: Tóth Z., Vattai, Koós, Szabó, Kovács D., Laczkó, Nagy

    Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Radosevic – Bokros, Papp, Kiss, Németh – Batarelo, Sigér – Vachtler, Pavlicic, Vajda – Mijatovic
    Cserék: Szalma, Farkas II. B., Popovic, Pintér, Tóth L., Batizi-Pócsi, Kónya

    Játékvezetők: Böcskei, Pápai, Szvetnyik (Frakas)

    Nézőszám: 500