Kanada – Ausztria 10:1 (vége) | Norvégia – Fehéroroszország 2:3 (vége) | Lettország – Franciaország 2:3 (1:3 szétlövés után)
USA – Szlovákia 5:4 (hosszabbítás vége) | Csehország – Svájc 2:1 (2:1 szétlövés után) | Finnország – Oroszország 3:2 (1:0 szétlövés után)
vége
Kanada
10:1 (4:0, 2:0, 4:1)
Ausztria
kedd 12.05.2015, 12:15 • O2 Aréna, Prága • A csoportos Világbajnokság • A csoport
Prematch odds
     
    59:56
    Eberle ziccer a bal oldalról indulva, nem lesz közte tíz!
    Matt DUCHENE - 10:1

     
    54:42
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Szellősebbé válik a fehér mezesek védekezése, Mackinnon hagyja ott a pakkot MATT DUCHENE számára, az első lövés kijön Swettéről, a másodikat fonákkal teszi a rövid felsőbe a kanadai játékos! 10-1!

    Gólpassz: Nathan Mackinnon.
     
    52:06
    Kettő az egyben ugranak ki a kanadaiak, a kapuvas menti meg Swettét!
     
    49:38
    Óriási passz után Savard fonákkal húz kapura, Swette nagyot véd!
     
    47:02
    Emberelőnyben a kanadai csapat! Schumnig (AUT) kep kettő percet bottal akasztásért!
    Brayden SCHENN - 9:1

     
    46:08
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Lendületben a kanadaiak, BRAYDEN SCHENN a bedobó kör mellől, takarásból, parádésan lövi ki a bal felsőt! 9-1! Ezt a találatot egyébként már Rene Swette kapta, ugyanis 8-1 után kapust cseréltek a fehér mezesek!

    Gólpassz: Matt Duchene.
    Jason SPEZZA - 8:1

     
    43:06
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Te jó ég, mi történik! Kettő az egyben ugranak ki a juharlevelesek, JASON SPEZZA keresztpassza elakad a passzsávot lezáró bekk botjában, onnan a jégen lévő kesztyűjére pattan, onnan pedig a rövid alsóba csúszik a korong! 8-1!

    Gólpassz: Brayden Schenn és Jake Muzzin.
    Nathan MACKINNON - 7:1

     
    42:52
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Hamar visszaáll a hat gólos különbség! NATHAN MACKINNON rögtön az újrakezdés után szép cselt követően túljár Starkbaum eszén! 7-1!

    Gólpassz: Jake Muzzin.
    Dominique HEINRICH - 6:1

     
    42:43
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Összejön a szépítés az osztrákoknak! DOMINIQUE HEINRICH korcsolyázik el a jobb oldalon, majd a palánk mellől tüzel, Smith lepkése és a sisakja között zúdul a pakk a rövid felsőbe! 6-1!

    Gólpassz: Rafael Rotter.
    Jordan EBERLE - 6:0

     
    35:51
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Közte hat! JORDAN EBERLE van jó helyen, ugyanis remek passzt kap Burnstől, Starkbaum hiába vetődik előre, Eberle elhúzza előle a korongot, és fonákkal az üres kapuba passzol! 6-0!

    Gólpassz: Brent Burns.
     
    34:45
    Közel a szépítéshez a fehér mezesek, Smith véd a mamuttal, majd a hátára borul, végül nem sikerül betuszkolni a pakkot a kapuba!
     
    31:48
    Couturier próbálkozik fonákkal, közelről, Starkbaum benyeli a korongot!
     
    28:29
    Jöhet az első emberelőny a meccsen: Rotter (AUT) megy ki kettő percre bottal akasztásért!
    Jason SPEZZA - 5:0

     
    21:57
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Nem kellett sokat várni az ötödik találatra! Duchene tör előre a jobb oldalon a palánk mellett, szépen játszik középre, bent érkezik JASON SPEZZA, aki egészen közelről üt a kapuba! Hundertpfund maradt le róla egyébként! 5-0!

    Gólpassz: Matt Duchene és Patrick Wiercioch.
     
    16:27
    Szépítési lehetőség az osztrákok előtt, de Smith kivédi a ziccert!
    Aaron EKBLAD - 4:0

     
    14:09
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! És itt van a negyedik! Az előző védés után kontráznak a piros mezesek, AARON EKBLAD pedig nem egyszerűséggel, rendezetlen védelem ellen kihasználja a lehetőséget! 4-0!

    Gólpassz: Jordan Eberle.
    Taylor HALL - 3:0

     
    11:16
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Csak úgy potyognak a találatok! Burns lő a kék elől a korong lekezelését követően, középen nagyszerűen teszi bele a pakk útjába az ütőjét TYLER HALL, a játékszer így védhetetlenl vágódik a hálóba! 3-0!

    Gólpassz: Brent Burns.
    Matt DUCHENE - 2:0

     
    09:08
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Növelik előnyüket az észak-amerikaiak! Muzzin tüzel távolról, ezt fogja Starkbaum, ám a kipattanó MATT DUCHENE elé kerül, aki háttal a kapunak, kissé kiszorított helyzetből fonákkal ismétel, a jégen hason fekvő osztrák kapus a mamuttal még beleér, de onnan a hálóba vágódik a pakk! 2-0!

    Gólpassz: Jason Spezza és Jake Muzzin.
    Tyson BARRIE - 1:0

     
    06:03
    Kanada gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Vezet az esélyesebb kanadai csapat! O'Reilly kerül lövőhelyzetbe, aki inkább passzol, így száz százalékos helyzetbe hozza TYSON BARRIE-t, akinek nincs nehéz dolga, az üres kapuba passzol! 1-0!

    Gólpassz: Ryan O'Reilly és Claude Giroux.

    Nagy Zalán

    Gólok és gólpasszok: 7. Barrie (O'Reilly, Giroux), 10. Duchene (Spezza, Muzzin), 12. Hall (Burns), 15. Ekblad (Eberle), 22. Spezza (Duchene, Wiercioch), 36. Eberle (Burns), 43. Mackinnon (Muzzin), 44. Spezza (Schenn, Muzzin), 47. Schenn (Duchene), 55. Duchene (Mackinnon) – 43. Heinrich (Rotter)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis, Burns, Muzzin, Barrie, Ekblad, Savard, Wiercioch – Hall, Couturier, Eberle – O´Reilly, Giroux, Seguin – MacKinnon, Duchene, Spezza – Ennis, Eakin, Toffoli – B. Schenn
    Ausztria: Starkbaum (Swette) – Heinrich, Pallestrang, Iberer, Schumnig, Altmann, Mühlstein, Mitterdorfer – Lebler, M. Raffl, Herburger – T. Raffl, Komarek, Latusa – Geier, Hundertpfund, Rotter – Cijan, Fischer, Petrik – Ganahl