Rosberg (GER)
verseny vége
> >
A mai, száraz tesztnapon is a Mercedes hengerelt, ahogy az várható volt. Nico Rosberg több, mint nyolc tizedet vert a Ferrarit vezető Gutierrezre. Szoros eredményt ért még el a harmadik helyezett Valtteri Bottas a Williamsszel, aki körei többségét délelőtt tette meg.

Ezen a napon is a Toro Rosso tette meg a legtöbb kört. Tegnap Max Verstappen, ma pedig Wittmann (158 körig jutott, óriási szám). Bottason kívül mindenki 100 kör fölé jutott. Még Fernando Alonso is, McLaren Hondájával 104 tesztkört tett meg a második tesztnapon, ami igen jó jel a megbízhatóságot tekintve. Talán valamit végre eltalált a Honda. Főként az új első szárnyat tesztelte egyébként Alonso, de a szezon eleji teszteken 30-40 körös átlagot hozott a McLaren, ez a 104 kör talán a fény az alagút végén.

Ez volt az utolsó szezon-közbeni teszt a Forma 1-ben, legközelebb már csak a jövő évadra való felkészülés során találkozhatunk a pilótákkal versenyhétvégén kívüli tesztnapon. Jövő hétvégén azonban Brit Nagydíj, azt is élőben közvetítjük, tartsanak akkor is velünk!

Köszönöm figyelmüket!
----