2:1
6:3
3:6
6:2
> >
Nem sikerül a visszavágás Mitchellnek és ezúttal is legyőzi őt Fucsovics Wimbledonban.

Az első szettben, az első öt játékot az adogatók nyerték meg, 3:2-nél azonban Marci a a fogadójátékát megfordítva brékelni tudott és ezzel 4:2-es előnybe került. Végül ezt az előnyt végig megtartva, két magabiztos adogatójátékkal behúzta az első játszmát.

A második szettben érezhető volt, hogy Mitchell játéka feljavult. Végig benne volt, hogy Marcit sikerül lebrékelnie az ausztrálnak, ami 3:2-nél sikerült is. Ez a brékelőny ki is tartott a szett végéig, pedig 5:2-nél Fucsovics két szettlabdát is hárított, de a következő játékban kiszerválta az ausztrál.

A döntő szett remekül indult magyar szempontból, Marci 2:0-val nyitott. Azonban a következő két játékot elbukta, így a brékelőnyét is. Innentől viszont szoros játékok igen, de ausztrál megnyert játék már nem volt, így magabiztosan húzta be a harmadik játszmát Marci 6:2-re.

A következő körben a Basilashvili – Dustov párharc győztesével mérkőzik meg a főtáblára jutásért Fucsovics.

Tartsatok velünk akkor is!
2:0
6:3
6:3
> >
Valkusz kiválóan kezdte az összecsapást, semmire vette el Alessandro Bega adogatását és került brékelőnybe. Utána hosszú szünet következett, de Máté sikerrel végigvitte a brékelőnyét, 6:3-ra nyerve az első szettet.

A második játszmában is sikerült elvennie Bega szerváját, a végén pedig úgy kapcsolódtunk be, amikor már könnyedén kiszerválhatta a mérkőzést. Ismét esélyesebbnek számító ellenfelet győzött le a mindössze 16 esztendős Valkusz Máté és már negyeddöntős Olaszországban!

Valkusz Máté – Alessandro Bega: 2-0!
6:3, 6:3!
Köszönöm a figyelmet!
----
1:2
6:1
6:72
5:7
> >
Nehéz szavakat találni egy ilyen vereségre. Elgondolkodtató, hogy egy 16 esztendős játékos mentálisan erősebb, mint az ilyen szinten sokkal tapasztaltabb, három évvel idősebb Szlavikovics Szabina.

A magyar lány nagyon könnyedén húzta be az első játszmát, egyszer tudta hozni az adogatását az orosz játékos, nem is volt esélye többre.

A második szettben brékhátrányba került Szabina, onnan visszajött, de a rövidítésben nem tudott adogatópontot nyerni, így azt simán elbukta.

A döntő szettben először ő tudta hozni az adogatását, brékelőnybe került, szerválhatott az 5:3-ért, de az orosz ezután szinte minden fontos pontot megnyert, megérdemelten jut a negyeddöntőbe ezzel.