Finnország – USA 2:3 (1:2 szétlövés után) | Svájc – Svédország 1:5 (vége)
vége
Svájc
1:5 (1:2, 0:0, 0:3)
Svédország
vasárnap 19.05.2013, 20:30A csoportos Világbajnokság
     
    56:39
    Svédország gólt szerzett!
    Gólszerző H.SEDIN. Háromgólos hátrányban és emberelőnyben megpróbálkoztak a svájciak a kapuslehozatallal, de HENRIK SEDIN megszerezte a korongot és az üres kapuba lőtte! Emberhátrányos és egyben üres kapus góllal már 5-1 Svédország javára. Világbajnokok lesznek a hazaiak!
     
    55:39
    Svédország gólt szerzett!
    Gólszerző L.ERICSSON. Assziszt: H.Sedin. Megadták a gólt a játékvezetők, végül LOUI ERICSSON lett a gólszerző, Henrik Sedin a gólpasszos! Minden eldőlt – 4-1 Svédország javára.
     
    47:13
    Svédország gólt szerzett!
    Gólszerző HJALMARSSON Már kettővel vezetnek a döntőben a svédek! Landeskog egy nagy svájci védelmi hiba után lőhetett kapura, Gerberről lejött a korong és SIMON HJALMARSSON a kapuba lőtte! 3-1 a svédek javára!
     
    11:38
    Svédország gólt szerzett!
    Gólszerző H.SEDIN. Már a svédek vezetnek! HENRIK SEDIN lövi be Loui Ericsson átadásából a korongot Gerber kapujába, kihasználva az emberelőnyt! 2-1 Svédország javára!
     
    8:42
    Svédország gólt szerzett!
    Gólszerző GUSTAFSSON. Egyenlítettek a svédek, Danielsson csinált helyet GUSTAFSSONNAK aki biztosan lőtt a kapuba! 1-1.
     
    5:15
    Svájc gólt szerzett!
    Gólszerző JOSI. Ez már nagyon érett! ROMAN JOSI egyedül vitte be a korongot, senki nem tudta szerelni és a hosszú sarokba lőtt! Egyéni akciós gól! 1-0-ra vezet teljesen megérdemelten Svájc!

    Juhász Attila

    Gólok és gólpasszok: 6. Josi – 9. Gustafsson, 12. H.Sedin (L.Ericsson, D.Sedin), 48. Hjalmarsson (Landeskog), 56. L.Ericsson (H.Sedin), 57. H.Sedin


    Svájc: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger, Niederreiter, Pluss, Moser – Blum, von Gunten, Ambuhl, Suri, Gardner – Diaz, Josi, Cunti, Bodenmann, Hollestein – Blindenbacher, Furrer,Trachsler, Bieber, Walker. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
    Svédország: Enroth (Markström) – Kronwall, Tallinder, Lundqvist, Axelsson, Thornberg – Granberg, Fransson, Hjalmarsson, Pettersson, Persson – Gustafsson, Falth, L.Ericsson, D.Sedin, H.Sedin – Lindberg, Jarnkrok, J.Ericsson, Danielsson, Landeskog. Szövetségi kapitány: Par Marts

    Játékvezetők: Jerabek(cseh), Olenyin(orosz) (vezetőbírók) Degyiulija(fehérorosz), Wilmot(kanadai) (vonalbírók)

    Nézőszám: 14000