Liverpool F.C. – Cardiff City FC 3:1 (vége) | Crystal Palace – Newcastle United 0:3 (vége) | Fulham FC – Manchester City 2:4 (vége)
Manchester United – West Ham United 3:1 (vége) | Stoke City – Aston Villa FC 2:1 (vége) | Sunderland AFC – Norwich 0:0 (vége)
West Bromwich Albion – Hull City 1:1 (vége)
vége
Crystal Palace
0:3 (0:2)
Newcastle United
szombat 21.12.2013, 16:00 • Selhurst Park, London • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    Itt a vége, egy nagyszerű győzelmet szerzett egy jól játszó Crystal Palace ellen a Newcastle. A második félidőben mindent megtett a szépítésért a hazai csapat, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Ben Arfa beállásával, pedig újra veszélyes lett a vendég támadósor és ez góllal is megmutatkozott. Mind két együttes maradt a helyén, ugyanis a United előtt állok mind nyertek, míg a londoniak mögöttiek kikaptak vagy döntetlent játszottak. A mai mérkőzések után tehát, a Newcastle a hatodik helyen áll, míg a Palace a 18-on.
    Köszönöm a figyelmüket! (17:55:21)
     
    Mérkőzés vége.
     
    90+4
    A vendégek tartogatják a labdát, lehet haza is viszik.
     
    90+2
    A jobboldalról a tizenhatos vonalával egybeesve rúghat szabadon Puncheon, a hosszún Wardot keresi, aki tud is fejelni, de csak a kapu fölé sikerül bólintania.
     
    90+1
    Négy percet hosszabbít a játékvezető.
     
    90
    Ben Arfa nagyon ügyesen játszik, élvezet nézni a játékát.
     
    89
    Mind két csapat már csak a három sípszót várja.
     
    88
    Sissokonak játszottak középre egy labdát a tizenhatoson belülre, Gabbidon rúgta most ki szögletre, nagyon odafigyelt nehogy öngólt rúgjon megint.
     
    86
    A Newcastle gólt szerzett!


    Ben Arfa állt oda és magabiztosan lőtt be a kapu bal oldalába. Speroni ugyan bele ért, de erős volt a löket, így esélye nem volt kiütni. 0-3 megvan a győzelem a északiaknak.
     
    85
    Büntető! Ameobi harcolta ki, lefordult Gabbidonról, keresztezni Parr érkezett, de a csatár megtolta a labdát, így a csereként beállt védő, csak a lábád találhatta el.
     
    85
    Nem tudnak Ben Arfával mit kezdeni a hazai védők. Most a bal oldalon cselezte magát tisztára és lőtte keresztbe a labdát, Ameobi lemaradt róla.
     
    83
    Elveszettte a fejét Chamakh, Coloccini rúgta már el a labdát, és úgy csúszott rá a marokkói hátulról, jogos a sárga lap!
     
    80
    A sarok rúgás nem nem okoz veszélyt a hazai kapunál.
     
    80
    Újra Ben Arfa veszélyeztet becselezte megint magát a tizenhatosra, annak is a bal oldalára, majd lőtt 11 méterről, de Speroni a jobb alsóból szögletre tudja ütni! Jó csere volt, ez nem is kérdés!
     
    79
    egy ből helyzetbe is kerül a francia, Ben Arfa jobb oldalról tört be a tizenhatosra, majd estében még továbbtudja tenni a 16-os vonalán álló Gouffrannak, aki kilövi a jobb kapufát! Óriási helyzet volt.
     
    79
    Újabb csere, látszólag fájdalmas arccal hagyja el a játékteret az első gól szerzője Cabaye, lehet megsérült, Ben Arfa jön be a helyére..
     
    77
    Sissoko ugratta ki Cabaye-t, aki egy-az-egyben mehetett Speronira, de nem tudta ellőni a hazaiak hálóőre mellett, nagy bravúrt mutatott be.
     
    76
    A Palace kihasználja utolsó cseréjét is, Jerome helyére jön Gayle.
     
    75
    A Newcatle első cseréje Ameobi, aki Remy-t váltja. Remy nem nagyon vétette magát észre az egész találkozón, de főleg a második félidőben.
     
    74
    Tioté elkésve csúszott rá Parra, de a játékvezető továbbot int. Pedig ez lett volna a második sárgája, ezt most elnézte a játékvezető.
     
    73
    Kicsit megszürkült a meccs, nem csak az eső miatt, ami megállás nélkül esik, hanem a csapatok sem tudtak helyzeteket kialakítani.
     
    70
    Cabaye a tizenhatos bal sarkánál bolondította meg Mariappát, majd tekerte kapura laposan jobbal, alig fél méterrel kerülte el a kaput. A hosszút nézte ki a vendégek középpályása.
     
    69
    A második félidőben egyszer se tudtak megindulni a vendégek szélsői. Nagyon jól zár a londoniak védelme.
     
    68
    Bal oldalra emelte be Puncheon, Jedinak fejelte be ott középre, Jerome az ötösön állt teljesen egyedül és kapásból vágta jó egy méterrel a kapu fölé ballal! Egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Crystal Palace!
     
    67
    Puncheon áll a labda mögé középről harminc méterre a kaputól.
     
    66
    Coloccini érkezett nyújtott lábbal Chamakh térdére, villan a sárga azonnal!
     
    64
    A mérkőzés első sárga lapját Tioté kapja, Ward bal bokáját taposta meg, rossz ütemben érkezett.
     
    63
    Bolasie a jobb szélen kavargatott, majd a mögötte elfutó Mariappának tette le a labdát, aki egyből betekerte az sarokból, középen Chamakh fejelte le emberét, de a kapu jobb oldala mellett megy mellé a bólintás.
     
    62
    Parr fizikai erejét kihasználva semlegesíti a a vendégek jobb oldalát.
     
    61
    Krul passzolt rosszul, majdnem Jerome-t hozta játékba, Coloccini időben kitudta vágni a tizenhatosról a labdát, így nem alakulhatott ki veszélyes szituáció.
     
    60
    Hiába próbált rögtön ellenfelének ugrani a Palace, hamar visszaverte a támadást a Newcastle.
     
    59
    Williamson bal szemöldökénél vérzik. El kell hagynia a pályát. Nem láttam kivel ütközhetett.
     
    57
    Kijött a nyomás alól a vendég gárda.
     
    56
    Cabaye kapura küldte, a jobb alsót célozta, Speroni vetődve öklözte ki, Williamson próbált ismételni fejjel a bal oldalról tíz méterről, de jócskán elfejelte a bal oldali kapufa mellett.
     
    55
    Sissokot buktatta Delaney középen harminc méterre a kaputól, jó helyzet lehet Cabaye-nak.
     
    52
    Most a Newcastle nem tudja a labdát megtartani huzamosabb ideig.
     
    51
    Próbál gyorsan szépíteni a londoni együttes, középről lőtt Jerome 16 méterről, de Williamson ismét jó helyen volt és blokkolni tudott.
     
    50
    A csere után Parr feladata lesz a Sissoko – Debuchy kettős megállítása.
     
    49
    A második félidő is úgy kezdődik, ahogy az első, ívelgetéssel.
     
    46
    Még egy csere történt a félidőben, Bannan hagyja el a pályát, Bolasie folytatja a továbbiakban.
     
    46
    Nem csak én vettem észre a bal hátvéd gyengélkedését, hanem a Palace edzője is, Parr érkezik a gyengén játszó Moxey helyett.
     
    46
    A Crystal Palace hozta a labdát.
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    Jobban kezdett a hazai gárda, de mégis a vezetést Sissoko szenzációs jobb oldali munkájának köszönhetően, Cabaye szerezte meg. Ezután még egyenlíthettek is volna londoniak, de Krul nagy bravúrral hárította Jerome lövését. Azt kell hogy mondjam, a második gólnál látszólag a padlóra kerültek a vendéglátók, így nem lesz könnyű dolga a Palace szakvezetőjének felrázni a csapatát. Tartsanak velünk és nézzék meg sikerül-e!
     
    Befejeződött az 1. félidő.
     
    45
    Egy perc lesz a ráadás.
     
    43
    A bal szélső hátvéd Dean Moxey-t mind Sissoko, mind Debuchy könnyedén játssza át, nem nyújt jó teljesítményt, egy gól is született a hibájából.
     
    42
    Anita középről passzolt ki a jobb szélre Debuchynak, aki levezette az alapvonalig, majd Moxey-t verte meg befelé indulva és éles szögből lőtt, de Speroni észnél volt és lefeküdve megfogta.
     
    41
    Cabaye tekerte be bal oldalról egy szabad rúgást 35 méterről, középen valaki lefejelte a földre, így megfoghatta Speroni.
     
    39
    A Newcastle gólt szerzett!


    Mathieu Debuchy a jobb oldalról adta be Remynek a labdtá, de kicsit pontatlan volt, viszont DANIEL GABBIDON tartva attól, hogy a háta mögött lesz valaki becsúszva az ötösről megpróbálta kapu mellé tenni a labdát, ehelyett a jobb alsóba helyezte azt. Speroni erre már nem tudott reagálni! Szerencsés góllal növelte előnyét a vendég együttes.
     
    35
    Kijött a hazai gárda a szorításból, újra kiegyenlített a mérkőzés, tíz perc hátra az első játékrészből.
     
    33
    Puncheon Debuchy-t találta el, ápolást kér a francia védő.
     
    32
    Beszorult a Newcastle három percre!
     
    31
    A szögletet a bal oldalról végezte el Bannan, Krul rosszul jött ki rá, majd megpattant Williamsonon, akiről a kapu felé csordogált a labda, de a bal kapufa mellett álló Anita kivágta a gólvonalról!
     
    30
    Chamakh szerzett labdát a felezővonalnál és vezetett kontrát, majd tovább passzolt Jeromenak, aki kényszerítőzött Bannannal, majd az előbbi lőtt kapura, de a tíz méterről leadott lövést a kapu mellé tudta ütni Krul, Szöglet!
     
    29
    A Crystal Palace folyamatos védekezésre kényszerül, nem nagyon tudnak kijönni a saját tréfelükről és labda is a vendégeknél van.
     
    28
    Sissoko újra jobb szélen a tizenhatos vonalánál helyezkedett mikor középről Remy passzolta ki neki, ő egyből betekerte Gouffrannak, de ő nem találta el, így most nem alakult ki helyzet. Gouffran a 16-os vonalánál helyezkedett a bal oldalt.
     
    25
    A Newcastle gólt szerzett!


    Moussa Sissoko könnyedén verte meg a jobb szélen az alapvonalnál Moxeyt, majd visszapasszolta a kaputól 13 méterre álló YOHAN CABAYE-NAK, aki kapásból lőtt középről, és a bal alsóba helyezett laposa. Ugyan bele tudtak érni a védők a lövésbe, lehet Speronit pont ez zavarta meg, Delaney próbált blokkolni.
     
    23
    Szépen lassan átvette a találkozó irányítását az Észak-angol együttes.
     
    22
    Debuchy a jobb szélről tekerte középre, Gouffran elől Mariappa fejelte ki a tizenhatoson belülről.
     
    20
    Remyt hiába keresik egyelőre a társai, nem tudja megtartani a labdát.
     
    19
    Cabaye jobb oldali sarokrúgását Debuchy várta a rövidnél, de a védő elfejelte keresztbe a kapu előtt! Ez bizony lehetőség volt a vendégeknél!
     
    19
    Gouffron kapott a jobb szélen pazar indítást Debuchytól, az alapvonalig robogott vele, majd tette laposan középre, középen Cabaye várta, de Gabbidon vágta ki szögletre előle.
     
    18
    Chamakh és Williamson fejeltek össze a vendég büntető területen belül. Szabadrúgás kifelé, szerencsére, egyik játékos sem kér ápolást, jól vannak.
     
    16
    Negyedóra elteltével kiegyenlítődött a játék.
     
    15
    Bannan tekerte kapura 25 méterről a pontrúgást, de Krul oda tudott érni a bal felsőhöz és magabiztosan fogta meg a labdát.
     
    14
    Chamakh-ot találta el Anita a tizenhatos előterében. Szabadrúgás a vendéglátóknak, jó helyről!
     
    13
    Santon a bal oldalról 27 méter távolságból jobbal eresztette meg egy löketet, de méterekkel kerülte el a kaput.
     
    10
    A vendégek térfelén van többet a labda, de a londoniak helyzetig nem jutnak el.
     
    9
    A Newcastle taktikája egyelőre annyiban merül ki, hogy Remynek próbálják felívelni a labdát, aki pedig igyekszik azt megtartani.
     
    8
    Jerome próbált meg egy lövést középről 25 méterről, de csak Williamsont találta el vele.
     
    6
    Coloccini és Jerome ütköztek össze a levegőben, a csatár feje a védő könyökével találkozott, de mehetett tovább. Nem kér ápolást a Palace támadója.
     
    5
    Főként ívelgetéssel operál mind két csapat.
     
    2
    A hazaiak kezdeményezőbbek az első percekben.
     
    1
    A mérkőzés elkezdődött.
     
    Két felszálló ágban lévő csapat csap össze a Premier League 17. fordulójában. Míg a Palace a benn maradásért küzd, addig a Newcastle az európai porondért harcol. Mind két gárdának van elérni a célját, ehhez a következő akadály egymást legyőzni. A vendégek egyértelműen esélyesebbek, ugyanis elmúlt tíz fordulóban csak két alkalommal maradtak pont nélkül, míg a hazaiak hat alkalommal, viszont az elmúlt öt mérkőzésükön háromszor nyerni tudtak, ráadásul gólt sem kaptak.
    Izgalmas angol focidélutánt tölthetnek velünk, ha tehetik, kövessenek minket!
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. A mérkőzés 16:00 - kor kezdődik.

    Jankó Gergely

    Gólok: 25. Cabaye, 39. Gabbidon (öngól), 86. Ben Arfa (bünt.)

    Lapok:   83. Chamakh (CRY) – 64. Tioté (NEW), 66. Coloccini (NEW)


    Crystal Palace: Speroni – Moxey (46. Parr), Delaney, Mariappa, Gabbidon – Bannan (46. Bolasie), Puncheon, Jedinak, Ward– Chamakh, Jerome (76. Gayle). Cserék: Parr, Campana, Price, Williams, Phillips, Gayle, Bolasie.
    Newcastle United: Krul – Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy – Tioté, Cabaye (79. Ben Arfa), Anita – Sissoko, Remy (75. Ameobi), Gouffran. Cserék: Ben Arfa, Yanga-Mbiwa, Cissé, Haidara, Elliot, Obertan, Ameobi.

    Játékvezetők: Neil Swarbrick, S. Long, S. Ledger