Magyarország – Fehéroroszország 1:2 (vége)
vége
Magyarország
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Fehéroroszország
csütörtök 06.02.2014, 16:30 • Olivia Arena, Gdansk • Euro Ice Hockey Challenge Torna
     
    Az utolsó harmad három gólt is hozott és nagy küzdelmet, az első két játékrész langyosabb játékát követően. A fehéroroszok két gólos előnyéből végül egy megmaradt.
    Nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül nyerték meg a találkozót, mivel végig többet támadtak és többet is birtokolták a korongot, néhány rövid időszakot leszámítva uralták az összecsapást.
    Legalább a góllövés sikerült Szirányi révén a magyaroknak, ez némi gyógyírt jelenthet.
    A közvetítésben történt pontatlanságokért utólag is elnézésüket kérem, de a bejövő képi és hanganyag, és a nagyon hiányos információadás a helyszínről ennyit tett most lehetővé.
    Remélhetőleg a holnapi találkozóig javulni fog a helyzet és a magyarok eredményessége is.
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (18:29:40)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:50
    Az előbb gólt szerző Szirányi hatalmasat mentett, az üres kapunk felé csúszott a korong, éppen bement volna, ám Szirányi bevetődve kiütötte a botjával a pakkot, majd belecsúszott a kapuba játékosunk.
     
    59:40
    Továbbra is kapus nélkül.
     
    59:23
    Most a beloruszok kértek időt. Vajon sikerül-e a magyaroknak egy újabb gólt szerezni és döntetlenre menteni a találkozót?
     
    59:23
    Magyarország gólt szerzett!!
    Sikerült a szépítés, középen lopta a távolságot SZIRÁNYI BENCE, majd rásuhintotta a harmad közepe tájáról és a korong védhetetlenül került a fehérorosz kapuba. 1-2! 37 másodperc hátra a meccsből. Gólpassz: Kovács Csaba és Nikandrosz Galanisz.
     
    59:10
    Utolsó perc, továbbra is 6 az 5 ellen támadunk.
     
    58:45
    Távolról próbált az üres kapuba lőni a belorusz csapat, de a próbálkozás mellé ment.
     
    58:30
    Így van, hat mezőnyjátékosunk a pályán.
     
    58:14
    Magyar időkérés, úgy tűnik, a kapus lehozatalával próbálkozik csapatunk.
     
    58:14
    Kis híján szépítettek a magyarok, középen egy lövés szinte már úgy tűnt, hogy a kapun belülről pattant vissza, de a jelek szerint Koval védett órási bravúrral hátranyúlva.
     
    57:48
    A jégen maradt egy összecsapást követően a 75-ös számú belorusz, a pontos okát nem láttuk, mert a kamera a középpályát mutatta éppen, az eset pedig a belorusz kapu közelében történt.
     
    57:25
    Ladányi veszélyeztetett a bal oldalon, de nem tudott végül kapura fordulni, mert egy védő megakadályozta ebben.
     
    56:55
    Többször is harcosan próbált korongot szerezni Galanisz Nikandrosz, de gyorsasága ellenére nem jutott lövőhelyzetbe, pedig a második kontra veszélyesnek tűnt a bal oldalon.
     
    55:00
    Ugyan nem mutatták, de éppen lejárt egy kiállításunk, előtte teljesen a kapunkhoz szögeztek a fehéroroszok. A közvetítés annyiban változott, hogy most már hang sincs, tehát a hangosbemondóra sem hagyatkozhatunk.
     
    53:24
    A 9-es számú fehérorosz hokis lesre csúszott néhány centivel, így a buli most a harmadunkon kívül történik.
     
    53:10
    A jelenet tökéletesen megismétlődött újra, a 85ös piros mezes lő balról, egy védő botján megpattan a pakk, de most oldalirányban tért ki a lövés.
     
    52:36
    Lövésre szánta el magát balról a 85-ös számú belorusz játékos, ám egy blokkoló védő botján megpattant a korong és így messze elkerülte a kapunkat.
     
    52:15
    Remek, gyorsan pattogós az ellenfél védekezése, alig-alig jutottunk a mérkőzés során lövőhelyzetbe, még emberelőnyben is általában jól blokkolnak, sőt általában meg is előzik, hogy lőni tudjunk.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 60. Szirányi (Kovács, Nikandrosz) – 43. Szolomonov, 51. Uszenko (Antonov, Platt)


    Magyarország: Hetényi (Sevela) – Hüffner, Tokaji, Ladányi, Vas J., Mihály – Orbán, Varga, Kovács Cs., Galanisz, Magosi – Hegyi, Gőz, Németh, Nemes, Sárpátki – Szirányi, Gröschl, Azari, Sebők, Benk Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
    Fehéroroszország: Koval (Milcsakov) – Antonov, Filicskin, Gorosko, Karev, Kaznadej, Sztaszenko, Uszenko, Drozd, Gavrus, Jefimenko, Jeliszejenko, Kiszlij, Kitarov, Komarov, Lopacsuk, Oszipov, Pavlovics, Platt, Szolomonov, Volkov Szövetségi kapitány: Glen Hanlon

    Játékvezetők: Babic, Pachucki