Alpesi sí - Női szuperkombináció (lesiklás) 1.: J. Mancuso (USA) (vége) | Rövidpályás gyorskorcsolya - Női 500 méter 1.: K. Fan (CHN) (vége)
Alpesi sí - Női szuperkombináció (műlesiklás) Győztes: M. Hoefl-Riesch (GER) (vége) | Rövidpályás gyorskorcsolya - Női 3000 méter váltó 1. Dél-Korea (vége)
Rövidpályás gyorskorcsolya - Férfi 1500 méter Győztes: C. Hamelin (CAN) (vége) | Sílövészet - Férfi 12,5 km üldözéses, döntő Győztes: M. Fourcade (FRA) (vége)
esemény vége
Rövidpályás gyorskorcsolya - Női 3000 méter váltó

1. Dél-Korea

hétfő 10.02.2014, 12:35 • Iceberg Skating Palace • XXII. téli olimpia
     
    Sajnos ahogy az várható volt, a női váltónk nem kvalifikálta magát a döntőbe. Ami talán jó hír, hogy mivel a hollandokat kizárták, így csupán egy váltót kellene megelőzni a pontszerzéshez a B döntőben! Köszönjük figyelmüket és szurkoljunk együtt a lányoknak február 18-án 11:54-től itt az onlajnok.com-on is! Most pedig hamarosan folytatjuk az 1500 méter döntőivel! (13:01:22)
     
    Kialakult a döntők mezőnye:
    A döntő:
    Dél-Korea (4:08.052)
    Kanada (4:08.871)
    Kína (4:09.555)
    Olaszország (4:11.282)

    B döntő:
    Japán (4:11.913)
    Oroszország (4:13.938)
    Magyarország (4:15.473)
     
    2. elődöntő:
    1. Kína 4:09.555 QA
    2. Olaszország 4:11.282 QA
    3. Japán 4:11.913 QB
    4. Hollandia PEN
     
    Végül a hollandokat találják bűnösnek, így kizárják őket. Az olaszok viszont kisebb meglepetésre a fináléban folytathatják!
     
    A nagy küzdelemben a hollandok elesnek és csak az utolsó helyen korcsolyáznak át a célvonalon! Azonban a bírók vizsgálják az esetet!
     
    2 körrel a vége előtt Kína visszaelőzi őket! Micsoda küzdelem!
     
    A hollandok átveszik a vezetést!
     
    9 kör van hátra, jelenleg Kína és Hollandia csatázik az első helyért. Az olaszok kicsit leszakadtak!
     
    Fél távnál továbbra is ez a sorrend, de nagyon szoros a csata! Japán kicsit lemaradt!
     
    9 kör után Kína vezet Hollandia és Olaszország előtt.
     
    2. elődöntő:
    Kína
    Hollandia
    Olaszország
    Japán
     
    1. elődöntő:
    1. Dél-Korea 4:08.052 QA
    2. Kanada 4:08.871 QA
    3. Oroszország 4:13.938 QB
    4. Magyarország 4:15.473 QB
     
    Dél-Korea 8 tizeddel előzi meg Kanadát, így ők ketten jutnak az A döntőbe. Oroszország a harmadik, Magyarország pedig a végén kicsit beerősítve a negyedik!
     
    Egy körrel a vége előtt Korea vezet továbbra is, a mieinknek már nem sok lehetőségük van előrelépni!
     
    5 kör van hátra, Korea és Kanada hatalmas küzdelme!
     
    8 körrel a vége előtt Korea továbbra is az élen, a mi lányaink lemaradóban!
     
    Félt távnál egy másodperc a hátrányunk az oroszok mögött, akik a harmadikok!
     
    A táv egy harmadánál a koreaiak vezetnek Kanada, Oroszország és a mieink előtt!
     
    27 kört kell megtenni összesen.
     
    5 kör után viszont már a negyedikek vagyunk!
     
    Mi kezdünk a legjobban!
     
    Már jégen a versenyzők!
     
    Hamarosan jégre lép a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű váltónk! A lányoknak nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen Kanada, Dél-Korea és Oroszország legjobbjaival kell megküzdeniük. Bár az oroszokat az EB-n megelőztük, de most hazai közönség előtt valamivel könnyebb dolguk lehet. Szurkoljunk a lányoknak!!!
     
    Eddig a magyarok mellett a többi európai váltóról beszéltünk, azonban valószínűleg nem róluk fognak szólni a játékok. Négy éve Kína világcsúccsal (4:06,610) nyerte meg ezt a számot, Kanada (4:09,137) és az Egyesült Államok (4:14,081) előtt. Meglepetés lenne, ha Kínát bárki is megelőzné, sőt az is, ha valamelyik európai válogatott beleszólna az érmek kiosztásába. Erre talán a legnagyobb esélye az EB-győztes Hollandiának lehet, azonban ahhoz az ellenfelek hibáira is szükség lesz.
     
    Négy évvel ezelőtt a női rövidpályás gyorskorcsolya váltónk érte el a legjobb helyezést, amikor ötödikként zárt Vancouverben. Idén is bízunk benne, hogy meglesz számukra a pontszerzés, amire jó eséllyel pályázhatnak, hiszen amellett, hogy az elmúlt esztendőkbe minden medáliából bezsebeltek egyet-egyet az Európa-bajnokságokon, idén Drezdából is elhoztak egy bronzot. Ha pedig azt nézzük, hogy az ott második britek nincsenek most itt, és az ott mögöttünk záró oroszok és olaszok viszont jelen vannak, akkor tényleg bizakodhatunk. Azonban nem lesz ilyen egyszerű dolga a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Lajtos Szandra összetételű kvartettünknek. Keszlerre a váltó mellett egy 500-as selejtező is vár és bár Kónya Zsófia személyében lett volna még lehetőség az ő pihentetésére, Kónya múlt heti betegsége után még nem száz százalékos, így ő kényszerül pihenésre a váltóban. Ahhoz, hogy már hétfőn biztos pontszerzők legyenek a lányok, az első kettőben kellene végezni, ami hatalmas bravúr lenne. Hajrá magyarok!!!
     
    Üdvözöljük on-line oldalunkon. Az esemény 12:35 - kor kezdődik.

    Tibor Hortobágyi