Csehország – Svédország 2:4 (vége) | Lettország – Svájc 0:1 (vége)
vége
Lettország
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Svájc
szerda 12.02.2014, 18:00 • Shayba Arena, Szocsi • XXII. téli olimpia
Prematch odds
     
    Végül Moser eldöntötte a találkozót, nem volt a gólja előtt gólpassz, mivel ellenféltől szerezte meg a korongot.
    59 perc 52 másodpercig állt döntetlenre a találkozó, végül Svájc mégis bezsebelte a győzelmet és a fontos pontokat a győzelemmel. Ha igazolódik a papírforma, ez a csoport harmadik helyéről döntött, mert a másik két csoportellenfél ellen jóval kevesebb esélyük lesz pontot szerezniük.
    Az összecsapáson 21x próbálkozott Lettország lövéssel, Svájc pedig 39 alkalommal tüzelt. Mind a nyolc emberelőny kihasználatlan maradt, ez nem igazán gyakori, főleg olimpián.
    A lettek is minden dicséretet megérdemelnek, ám Svájc mindenképpen megérdemelten szerezte meg a győzelmet, mert mindegyik harmadban többet támadtak és többet tettek a győzelemért.
    A végeredmény tehát Lettország – Svájc 0-1 a férfi jégkorong egyik nyitómeccsén.
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (20:19:54)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:59
    Távoli lövés eljut Hillerig, de védi.
     
    59:53
    Lett időkérés, vélhetően a kapust is lehozzák, nincs már mit veszteni. Egy gyors akció egy lövéssel az egyetlen esélyük. Így van, nincs kapus a lett kapuban.
     
    59:52
    Svájc gólt szerzett!
    Végül mégis betalált Svájc! Niederreiter zavart a kapu előtt, balról MOSER adott be, ami egy védőről pattant a hálóba 8 másodperccel a találkozó vége előtt! 0-1!
     
    59:38
    Balról nem jó szögből próbálkozott Darzins, lövése mellé szállt.
     
    59:25
    Josi nem jutott lövőhelyzethez, majd kicsúszik a korong a harmadból.
     
    58:33
    Lesre csúszott egy svájci, előtte Brunner próbált nulla szögből betalálni jobbról, elment a kapu előtt.
     
    58:30
    Nyomasztó Svájci fölény, de az eredmény továbbra is gól nélküli döntetlen.
     
    57:55
    Wick bombázott kapura középről, a kapus azonban ezt is bravúrral védte.
     
    57:23
    Moser jobbról éles szögből, de tisztán tüzelt, Masalskis a mellkasával és a sisakjával hárított, némi ápolás után folytatódik az összecsapás.
     
    57:00
    Megint kivágták a korongot a lettek. Bő egy perc még az előnyből.
     
    56:25
    Vajon sikerül-e Svájcnak ezt az előnyt végül kihasználnia, vagy ismét gól nélkül maradnak? Mire leírom Pavlovs egy ellentámadást vezet jobbról hátrányban, lőnie is sikerül, Hiller összezárja a lábait és hárít!
     
    56:06
    Egy fontos momentum lehet, Karsums jut a kiállítás sorsára Lettországtól fogás miatt. 2 perc emberelőny Svájcnak a mérkőzés hajrájában.
     
    55:30
    Helyzet a lettek előtt, Ozolins tüzelt jobbról, Hiller hárította. Az ellentámadásnál is Ozolins volt aktív, zárta a szöget, a bepassz után pedig nem érkezett svájci, de a lendülettől Rekis a kapunak esett, ami elmozdult.
     
    55:00
    Gyorskorcsolya-versenybe illő rohanás, helyzet nélkül, végül egy tilos felszabadítás a lettektől, a buli után azonban kikerül a harmadból.
     
    53:48
    Két helyzet Svájc előtt! Előbb Suri lőtt jobbról, a kipattanót Ambühl próbálta közelről a hálóba kotorni, de egy védő ügyesen felszedte a botját, így a kapus rá tudott tenyerelni.
     
    53:30
    Az előző percekkel ellentétben eseménytelen mezőnyjáték folyik.
     
    52:12
    Nem sikerült Niederreiternek túljárnia Masalskin eszén, a kaput megkerülve próbálta jobbról a hálóba kotorni a pakkot, azonban a lett kapus remekül védte a próbálkozást.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 60. Moser


    Lettország: Masalskis (Gudlevskis) – Sprukts, Rekis, Ozolins, Darzins, K. Redlihs – Stals, Sotnieks, Vasilievs, Karsums, Daugavins – M. Redlihs, Girgensons, Freibergs, Kulda, Bartulis – Cipulis, Indrasis, Pavlovs, Pujacs, Kenins
    Svájc: Hiller (Berra) – Vauclair, Niederreiter, Pluss, Seger, Moser – Blindenbacher, Weber, Streit, Ambühl, Cunti – Wick, Diaz, Bodenmann, Suri, Bieber – Gardner, Hollenstein, Romy, Josi, Brunner

    Játékvezetők: Brueggemann, Meier