Szlovénia – Ausztria 4:0 (vége) | Oroszország – Norvégia 4:0 (vége) | Svájc – Lettország 1:3 (vége)
Csehország – Szlovákia 5:3 (vége)
vége
Svájc
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Lettország
kedd 18.02.2014, 18:00 • Bolshoy Ice Dome, Szocsi • XXII. téli olimpia
     
    59:00
    Lettország gólt szerzett!
    Ahogy lehozták a kapust a svájciak, pár másodper múlva a jobb oldalon megszerezte a korongot Lauris DARZINS, vezette kicsit és a félpályáról a jobb oldalról az üres kapuba helyezett és ezzel vélhetően a negyeddöntőbe lőtte Lettországot! 1-3!
     
    35:01
    Svájc gólt szerzett!
    Suri átadásából Martin PLUSS középről szépít a pirosaknak. A kapus lába között talált utat a korong, nem volt túl erős a lövés, ám jól volt helyezve!
     
    11:17
    Lettország gólt szerzett!
    Fantasztikus csapatmunkával szerezte meg második gólját Lettország! Jobbról keresztbe passzolt Redlihs, a bal oldalon a kaputól kb két méterre várta Lauris DARZINS, aki éles szögből egy állítás után a kapus háta mögött a rövidbe bombázott! 0-2!
     
    08:38
    Lettország gólt szerzett!
    Az első valamirevaló támadásukból megszerzik a vezetést a lettek! Ez aztán a meglepetés! Még a harmad első felében egy jobb oldali távoli bombával a rövid sarokba talált OSKARS BARTULIS! 0-1!

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 36. Pluss (Suri) – 9. Bartulis (Daugavins, Girgensons), 12. Darzins (Redlihs), 59. Darzins (Pavlovs)


    Svájc: Hiller (Berra) – Vauclair, Niederreiter, Pluss, Seger, Moser – Blindenbacher, Weber, Streit, Ambühl, Cunti – Wick, Diaz, Bodenmann, Suri, Bieber – Gardner, Trachsler, Romy, Josi, Brunner
    Lettország: Masalskis (Gudlevskis) – Sprukts, Rekis, Ozolins, Darzins, K. Redlihs – Jass, Sotnieks, Vasilievs, Karsums, Daugavins – M. Redlihs, Girgensons, Freibergs, Kulda, Bartulis – Cipulis, Indrasis, Pavlovs, Pujacs, Kenins

    Játékvezetők: Leggo (USA), Rönn (FIN)