Debreceni HK – Ferencváros Bp. ESMTK 4:9 (vége)
vége
Debreceni HK
4:9 (0:4, 4:3, 0:2)
Ferencváros Bp. ESMTK
vasárnap 16.03.2014, 18:15 • Debreceni Jégcsarnok • Borsodi Magyar kupa
     
    Egy rendkívül érdekes és eseménydús mérkőzést láthattunk itt, a Debreceni Jégcsarnokban. Bár sok izgalmat nem tartogatott a meccs, így is tizenhárom gólt csodálhattunk meg. A Fradi a meccs első felében hétgólos előnyre tett szert, de a debreceni csapat nem adta fel és bő tíz perc alatt négyet lefaragott ebből a második harmad végére. Nem unatkozhattunk tehát és a lelkes debreceni közönség joggal tapsolhatott az előző kettőnél jóval kevésbé látványos harmadik harmad végén, hiszen sajátjaik remekül helyt álltak. A taps egy része viszont természetesen a Fradinak is jár, mivel tudásuk legjavát igyekeztek nyújtani ők is és megmutatták a DHK-nak, hogy milyen is valójában a MOL Liga tempója, amit jövőre a cívisvárosiaknak is fel kell venni. Köszönjük, hogy velünk tartottak! (02:12:51)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:41
    Vaszjunyin tört előre középen, majd a jobb oldalon meginduló Kisshez passzolt, akinek nem túl veszélyes lövését azonban kivédte Máthé.
     
    59:25
    Vendégek teljes létszámban.
     
    59:22
    Meravý védte könnyedén Csíki távolról érkező, erőtlen lövését.
     
    58:40
    Odnoga szép előretörése után Mestyán tisztázta a társ felé tartó centerezését.
     
    57:25
    Hazai időkérés.
     
    57:25
    Pál a büntetőpadon, akadályozásért kényszerül pihenőre.
     
    56:01
    A Ferencváros gólt szerzett!
    Egy kiváló vendég támadás végén Mestyán passzolt a jobb oldalon helyezkedő Bertának, aki egyből átforgatta SIJKA DUSÁNnak, a ferencvárosi támadó pedig éles szögből az üres kapuba lőtt, 4-9! Gólpassz: Berta Ákos, Mestyán István.
     
    54:42
    Elekes Darabont kényszerül most kétperces pihenőre, durva játékért kap kiállítást.
     
    54:30
    Debreceni kapuscsere, Máthé érkezik a – főleg a harmadik harmadban – remekül védő, de nyolc gól kapó Tőke helyére.
     
    54:30
    Egy vendég támadás végén Pál és Sjödin balról eleresztett, közeli lövését is bravúrral piszkálta ki a jobb alsóból Tőke!
     
    53:59
    Vendégek teljes létszámban.
     
    52:40
    Okos vesztett korongot, majd az ellentámadás során többször is ziccerbe került a Fradi, de mind kimaradt!
     
    51:59
    Berta kap kétperces büntetést bottal akasztásért.
     
    51:54
    Mestyán hozta hatalmas ziccerbe a középen, a kapu előterében üresen maradó Sjödint, akinek finom emelését azonban fölé tolta Tőke!
     
    51:12
    Hazaiak teljes létszámban.
     
    50:50
    Lencsés szánta el magát egy lövésre a kék vonalról, miután nem támadta senki, a nagy erejű próbálkozást azonban kivédte Tőke!
     
    50:02
    Ojanen próbálta beerőszakolni a korongot a kapuvas és Tőke között, azonban ott nem volt hely. Jól zárta a szöget a debreceni kapus.

    Salacz Bence

    Gólok és gólpasszok: 27. Godó (Könczei, Bagdács), 29. Okos (Kuriljuk, Odnoga), 32. Kuriljuk (Odnoga, Orosz), 38. Odnoga (Okos, Kuriljuk) – 1. Mestyán (Vaszjunyin), 11. Berta (Sijka), 13. Dancsfalvi (Lindquist, Sijka), 19. Mestyán (Sijka, Ojanen), 24. Kiss (Vaszjunyin, Lencsés), 24. Dancsfalvi (Sjödin), 27. Kiss (Vaszjunyin, Lencsés), 47. Kiss (Berta, Mestyán), 57. Sijka (Berta, Mestyán)


    Debreceni HK: Tőke (Máthé) – Persin, Csíki, Könczei, Godó, Tanka – Prakab, Orosz, Odnoga, Kuriljuk, Okos – Tamás, Bagdács, Csáti, Balázs, György J. – Mokrai, Elekes Darabont
    Ferencváros Bp. ESMTK: Meravý (Budai) – Győri, Lindquist, Feil, Kiss, Vaszjunyin – Berta, Mestyán, Gibbs Sjödin, Pál, Dancsfalvi – Lencsés, Géczi, Ojanen, Potila, Sijka – Nagy, Németh, Papp

    Játékvezetők: Marek Zsolt, Juhász Gábor – Mizsák Péter, Sipos Roland

    Nézőszám: 500