Ghána – USA 1:2 (vége) | Belgium – Algéria 2:1 (vége) | Brazília – Mexikó 0:0 (vége)
vége
Brazília
0:0 (0:0)
Mexikó
kedd 17.06.2014, 21:00 • Estadio Castelao, Fortaleza • Világbajnokság
Prematch odds
     
    Vége!!! Brazília nem tudta legyőzni Mexikó csapatát, amely óriási, heroikus küzdelemben, csak helyenként beszorulva lehozta kapott gól nélkül a találkozót!
    Ezen a meccsen nagyon kiütközött Brazília csatárhiánya, sem Fred, sem Jo nem tudott veszélyt jelenteni a kapura, Ochoa pedig egészen szenzációs formában volt és kivédte a brazilok szemét.
    A kiváló, gól nélküli találkozón dicsérhetjük Neymart és Thiago Silvát, akik egészen jól játszottak, a másik oldalon a teljes mexikói védelem, valamint Herrera és Guardado is dicsérhető, hiszen mindannyian emlékezeteset nyújtottak.
    Mexikó ezzel lépéselőnybe került Horvátországgal szemben a továbbjutásért vívott harcban, hiszen már egy döntetlen esetén is ők jutnak majd tovább.
    Brazília ezzel alighanem továbbjutott, de elégedett aligha lehet, ennél sokkal több kell majd támadóoldalon a végső célhoz, azaz a világbajnoki győzelemhez... (22:56:00)
     
    Mérkőzés vége.
     
    93
    Aguilar emelte fel céltalanul, miközben az utolsó percbe léptünk!
     
    92
    3 perc a ráadás!
     
    91
    Gyönyörű mexikói akció 5-6 játékos közreműködésével, végül Jiménez kapja, aki az előbbi Guardado-lövés szögéből tüzelt jobbal, külsős lövése csavarodik a kapura, Julio Cesar kiüti és pont nem a berobbanó Chicharito elé!
     
    90
    A szöglet kijön, vissza Guardadohoz, aki tol egyet befelé, majd a tizenhatos sarkánál lendíti a félelmetes balost, a háló tetejét találja csak el!!!
     
    89
    Mexikói szöglet jön!
     
    88
    Jiménez mellett tolja el Marcelo nagy nehezen, kicsit hozzáér a védő, Marcelo zuhan, Cakir azt mutatja, semmi! Helyes ítélet!
     
    88
    Fábián tarolja le Williant a mezőnyben.
     
    87
    Sőt, kifelé a rúgás, ezek szerint Cakir faultot látott!
     
    86
    Ochoaaaaaaa!!! Neymar szabadrúgására Thiago Silva érkezett az ötösön és Ochoat fejelte meg, aki reflexből kiütötte a fejest! Majd Williant is elsodorták, szöglet!!!
     
    85
    Bernard-t lökték fel együttes erővel, Neymar rúghat szabadot.
     
    84
    Oscar helyén Willian a braziloknál. Érzésem szerint ezt már jó rég, akár a kezdőnél meg kellett volna lépnie Scolarinak.
     
    84
    Giovanni dos Santos helyére Jiménez az utolsó cserénél.
     
    83
    Szépen hozza most ki a labdát Mexikó, de végül egy rossz passzal vége az akciónak.
     
    81
    dos Santos telibebikázza a sorfalat, majd Neymar indítja Jo-t a kontrából, kicsit hosszú, Ochoa rávetődik!
     
    80
    Szabadrúgás tehát 23 méterről, középről Mexikó javára!
     
    79
    Thiago Silva kénytelen sárgát érő faultot bemutatni a labdát gyönyörűen átvevő Chichariton, miután egy társa elszórta a labdát. Mérges is a védő!
     
    78
    Layún ad be, Chicharito középen melléfejel 12 méterről, szorongatott helyzetből!

    Guber Péter

    Gólok:

    Lapok:   45. Ramires (BRA), 79. Thiago Silva (BRA) – 59. Aguilar (MEX), 62. Vázquez (MEX)


    Brazília: Júlio Cesar – Marcelo, Thiago Silva, David Luiz, Dani Alves – Paulinho, Luiz Gustavo – Ramires (Bernard, 46.), Neymar, Oscar (Willian, 84.) – Fred (Jo, 68.)
    Cserék: Jefferson, Fernandinho, Hulk, Dante, Maxwell, Henrique, Hernanes, Willian (84.), Bernard (46.), Jo (68.), Victor, Maicon

    Mexikó: Ochoa – Rodríguez, Márquez, Moreno – Paul Aguilar, Herrera (Fabián, 76.), Vázquez, Guardado, Layún – Peralta (Chicharito, 73.), Giovanni dos Santos (Jiménez, 84.)
    Cserék: Corona, Salcido, Reyes, Fabián (76.), Jimménez (84.), Pulido, Talavero, Chicharito (73.), Ponce, Brizuela, Aquino, Pena

    Játékvezetők: Cakir – Duran, Ongun – Moen

    Nézőszám: 63903