Dab.Docler – Ferencváros Bp. ESMTK 4:3 (vége) | Nové Zámky – DVTK Jegesmedvék 3:4 (0:2 szétlövés után)
vége
Dab.Docler
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Ferencváros Bp. ESMTK
kedd 23.09.2014, 18:00 • Dunaújvárosi Jégcsarnok • MOL Liga
     
    Óriási elánnal kezdte a harmadot a hazai csapat, aminek hatására igen hamar meg is szerezték a vezetést. A 6. percben Szappanos ütött el a korong felett egy kiugratás végén, de végül Somogyihoz került a korong ,aki ki is használta a kínálkozó lehetőséget. A harmad közepére a Ferencváros is több ígéretes támadást vezetett, de csak helyzetekig jutottak. A hazaiak villánygyors támadásokat vezettek. A harmad vége előtt nemsokkal egy végletekig kijátszott helyzet Gröschl váltott gólra.

    Nekiesett ellenfelének a hazai csapat, és pillanatok alatt több nagy helyzetet is kidolgoztak a zöld-fehérek kapuja előtt. Majd Kalnins percei következtek, óriási védéseket mutatott be a lett kapus. Majd Mikusovic ugrott ki egy koronggal és be is ütötte azt Kalnins mellett. De nem sokáig örülhettek a vendégek, mert Kiss Ákos révén ismét kétgólosra nőtt a hazai előny. Majd a harmad felét elhagyva Horváth András a kapu elől szerzi meg csapata második gólját. Hajtós harmadon vagyunk túl, mindkét csapat gyors támadásokat vezet, és így folyamatosan veszélyhelyzeteket teremtenek a kapuk előtt.
    Gyorsan gólt szerez a harmad elején a DAB. Somogyi lövése átcsorog Martonon, és a leggyorsabban eszmélő Szappanos a kapuba kotorja a korongot. Továbbra is kemény ütközések jellemezték a mérkőzést,de szabályos kereteken belül még. Mindkét kapusnak akadt dolga bőven. A 49. percben egy szép akció végén Croteau szerzett gólt. Majd átvette a kezdeményezést a Ferencváros, és beszorította ellenfelét. Több veszélyes helyzetet kialakítottak, de Kalnins biztos pont volt a védelemben.A végén kapusát lehozva támadott a vendégcsapat, de Kalnins mindent hárított. (20:01:02)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:30
    Kalnins hárítja Kramar lövését
     
    58:55
    Cerny büntetése 2 perc durva játékért, és Martine büntetése 2 perc durva játékért
     
    58:30
    Óriási a nyomás a hazai kapun
     
    57:55
    Lehozza kapusát a vendégcsapat
     
    57:43
    Kiütik a hazaiak a harmadból, egészen Martonig jut a korong
     
    Az időkérés letelt
     
    56:52
    A vendég csapat időt kért
     
    56:52
    Nagy kékvonalas lövését védi Marton
     
    55:50
    Galanisz passzolt középre az érkező Kisshez, aki kapu fölé lőtte a korongot
     
    55:04
    Rafaj kékvonalas lövését rúgja ki Kalnins, majd Lencsés próbálkozását védi
     
    54:23
    Kramar lövése vágódik le egy védőről
     
    52:30
    Kovács lövése megy el a kapu mellett, majd Galanisz marad le a visszapattanóról
     
    51:47
    Galanisz büntetése letelt
     
    51:07
    Kivágják a hazaiak a korongot.
     
    51:03
    Novak lövése megy el a kapu mellett
     
    49:47
    Galanisz büntetése 2 perc gáncsolásért
     
    48:55
    A Ferencváros gólt szerzett!

    Gólszerző: CROTEAU DAVID
    Gólpassz: Papp Csaba, Vaclav Novak


    Novak tette keresztbe a korongot Pappnak, aki lövés helyett visszatette a bal kapuvasnál álló Croteaunak, aki az üres kapuba lőtte a korongot

    Lepsényi Zsolt

    Gólok és gólpasszok: 6. Somogyi (Szappanos), 18. Gröschl (Somogyi, Szappanos), 26. Kiss Á. (Azari, Galanisz), 43. Szappanos (Somogyi, Gröschl) – 25. Mikusovic (Kramar, Pál), 31. Horváth (Kramar, Pál), 49. Croteau (Papp Cs., Novak)


    Dab.Docler: Kalnins (Hajek) – Martine, Hüffner, Galanisz, Azari (A), Kiss Á. – Martinka, Pozsgai (A), Somogyi, Gröschl (C), Szappanos – Nagy R., Mestyán, Pavuk, Papp V., Peterdi – Hruby, Erdélyi, Kovács V., Magosi, Léránt.
    Ferencváros Bp. ESMTK: Marton (Budai) – Horváth, Cerny, Németh P., Novak (C), Croteau – Kramar, Hegyi, Pál (A), Rafaj, Dubek – Lencsés (A), Revák, Borbás, Sijka, Mikusovic – Lévai, Géczi, Farkas, Mach, Papp Cs.

    Játékvezetők: Wolf László, Sós Zoltán – Abonyi Attila, Tímár Balázs