Rayo Vallecano – Cordoba 0:1 (vége)
vége
Rayo Vallecano
0:1 (0:1)
Cordoba CF
hétfő 12.01.2015, 20:45 • Estadio Teresa Rivero, Madrid • Primera División
Prematch odds
     
    A Rayo szurkolók számára nyilván rémálom volt ez a mérkőzés, hiszem a meccs döntő részében a hazaiak támadtak, de csak nem akart összejönni a vezető-, majd az egyenlítő találat. A Cordoba hősiesen védekezett, a második játékrészben csak hébe-hóba merészkedtek át a túlsó térfélre, féltették védelmi állásaikat feladni.

    Ez a taktika végül győzelemhez segítette a vendégeket egy szerencsés öngól következtében, nagyon fontos három pontot gyűjt be ezzel a Cordoba. A Rayo nem érdemelt ma vereséget, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A semleges szurkolók számára jó meccs volt, sok akcióval, közepesen erős tempóval.

    Rayo Vallecano – Cordoba: 0-1!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (22:35:39)
     
    90+3
    Mérkőzés vége.
     
    90+3
    Még a túloldalon Xisco tört be a fellazult védelem közepére a tizenhatos jobb oldalán, lapos lövése azonban Tono zsákmánya lesz. Nem lesz másra idő már.
     
    90+3
    Aquino beadását először Quini akrobatikus mozdulattal tette oldalra ollózva kapura, az egyik cordobai védő óriási mentett fejjel a gólvonalról! A folytatásban már nem volt veszély, Ba fejelt fölé.
     
    90+2
    Teljesen beszorul ismét a Cordoba, hősiesen védekeznek és őrzik egy gólos előnyüket. Rayo szöglet jobbról.
     
    90+1
    Három perc a ráadás. Aquino jobb oldali beadása megtalálja Bueno fejét, kicsit egymást zavarták az előrehúzódó Baval a fejesnél, így fél méterrel fölé száll a kísérlet!
     
    90+1
    Tonohoz kerül hátra a labda, hamar játékba hozza Trashorrast a középpályán. most már nagyon sietnie kell a hazaiaknak, ha még akarnak valamit ma.
     
    90
    Néhány rosszabb idegzettel rendelkező szurkoló elindul hazafelé. Ők már nem látják, ahogy Florin Andone helyett Xisco érkezik a pályára utolsó csereként.
     
    89
    Kakuta is Quini adogat a bal oldalon, a tizenhatos környékén sem volt jobb ötletük, majd a keresztlabda elérhetetlen Aquino számára.
     
    89
    Andone kapott görcsöt, ezzel is elment jó fél perc. Félő, hogy az utolsó percekben egyre gyakoribbak lesznek a hirtelen sérülések a vendégeknél. Andone természetesen folytatni tudja.
     
    88
    Abszolút a meccs hajrájához érkeztünk, támad a Cordoba, igyekszik minél több időt a felezőn túl tölteni a vendég csapat, nem sok ilyen történt a félidőben.
     
    87
    Kakuta szép cselek után gyengén és mélyen ad be balról, Manuchohoz nem volt köze a labdának, csak Juan Carloshoz.
     
    86
    Egyre fogy az idő, ezzel együtt a Rayo reményei is az egyenlítésre, pedig ebben a félidőben kis túlzással egykapuzik a hazai csapat.
     
    85
    Pantic kifejelt labdáját Pozuelo kapásból durrantott volna kapura, de 18 méteres lövése méterekkel fölé ment.
     
    84
    Kakuta áthúzódott jó ideje a bal oldalra, onnan segíti a támadásokat. Most azonban rosszul indított, kirúgás.
     
    83
    Fede Vico váltja Cartabiát a vendégeknél.
     
    83
    Tito szabálytalan a saját térfele közepén Bebével szemben, szusszanhat egyet a nagy nyomás közben a Cordoba. Közben csere is lesz.
     
    83
    Quini bal oldali beadása nagyon mély, Juan Carlos vetődve hárítja.

    Kármán Zoltán

    Gólok: 40. Ba (öngól)

    Lapok:   28. Ba (VLL), 55. Tito (VLL), 72. Quini (VLL) – 8. Bebé (COR), 60. Campabadal (COR)


    Rayo Vallecano: Tono – Tito, Ba, Quini – Kakuta, Jozabed, Raul Baena (Pozuelo 68'), Roberto Trashorras, Alex Moreno (Aquino 74')– Bueno – Licá (Manucho 57')
    Cserék: Alvarez – Nacho Martinez, Manucho Goncalves, Aquino, Morcillo, Pozuelo, Adri Embarba

    Cordoba CF: Juan Carlos – Edu Campabadal, Pantic, José Crespo, Edimar Fraga – Rossi, Deivid, Abel Gomez (Borja Garcia 69') – Cartabia (Fede Vico 83'), Andone (Xisco 90'), Bebé
    Cserék: Mikel Saizar – Xisco Jimenez, Fidel, Borja Garcia, Lopez Garai, Dani Pinillos, Fede Vico

    Játékvezetők: Javier Estrada – Miguel Martínez, Juan Barranco