Elche CF – Barcelona 0:6 (vége) | La Coruňa – Granada 2:2 (vége) | Athletic Bilbao – Málaga CF 1:1 (vége)
RCD Espanyol – UD Almería 3:0 (vége) | Valencia – Sevilla 3:1 (vége)
vége
RCD Espanyol
3:0 (2:0)
UD Almería
vasárnap 25.01.2015, 19:00 • Estadi Cornellà-El Prat, Barcelona • Primera División
Prematch odds
     
    Az első félidő végén Stuani kétszer villant, két gólt szerzett, ez rányomta a bélyegét a meccsre. Mondhatni megérdemelten szerezett vezetést a félidőben az Espanyol. Az Almeria nem tudott komoly helyzeteket kidolgozni.

    A második félidőben szintén kevés emlékezetes történt a félidő elején. Az Almeria nem tudott újitani, nem tudott gólt szerezni, és nagyon távol állt a pontszerzéstől. A csereként beállt Caicedo egy remek szóló végén döntötte el végleg a mérkőzést. Megérdemelten 3:0-ra győzött az Espanyol, az Almeriatól ma roppant gyenge játékot láthattunk, kilátástalan volt ma I. J. Martinez csapatának játéka. Köszönjük megtisztelő figyelmüket! (20:50:18)
     
    90+1
    Alex tizenhat méterről tüzelhetett, ám centikkel fölé szállt lövése! Beleért még egy védő. Szöglet.
     
    84
    Lucas hatalmas lövését Julian szedte ki a léc alól!
     
    80
    Alex érkezik Sevilla helyére. A cserék elfogytak!
     
    79
    Espinosa érkezik Mendez helyére.
    CAICEDO - 3:0
     
    74
    Az Espanyol gólt szerzett!

    FELIPE CAICEDO végleg eldöntötte a meccset. Remek szóló végén a hosszú alsóba guritotta a labdát Julian mellett. A védők nem érték utol a támadót, aki magabiztos volt a befejezésnél is! Az assziszt Victor Sanchez érdeme. 3:0!
     
    74
    Wellington Silva helyett Romera folytatja.
     
    70
    Stuani hatalmas taps közepette hagyja el a pályát, Caicedo váltja.
     
    62
    Sanchez érkezik Gonzalez helyére.
     
    57
    Canas is besárgult, lökés miatt.
     
    51
    Gonzalez kapott sárga lapot buktatás miatt.
     
    46
    Partey helyett Soriano a pályán.
     
    Az első 35 perc különösebb esemény nélkül tett el, de aztán feljebb kapcsolt az Espanyol, és Garcia két passzából Stuani két gólt lőtt, ezzel a két találattal vezet az Espanyol a hazai szurkolók örömére. Változtatni kell az Almerianak, amennyiben pontot szeretne elvinni Barcelonából! Hamarosan folytatjuk!
     
    43
    Garcia remek csellel küldte el védőjét, majd lőtt ballal. A jobb felső sarkot célozta meg, de csak az oldal hálót találta el! Remek jelenet volt.
     
    40
    Az Espanyol gólt szerzett!

    Egy remek támadás a jobb oldalon, majd a középre tett labdába még beleért Garcia, ezzel ismét ő adja a gólpasszt CHRISTIAN STUANI-nak, aki két perc alatt két gólt lőtt. Magabiztosan lőtte ki a jobb alsót! 2:0!
     
    38
    Partey buktatta ellenfelét. Jogos a sárga lap.
     
    37
    Az Espanyol gólt szerzett!

    Remek labdát kapott CHRISTIAN STUANI, aki közvetlen közelről fejelt a léc alá, a kapus nem érte el, és talán ő sem tudja, hogy miért nem jött ki kapujából, hiszen három méterről jött a fejes. Sergio Garcia adta a gólpasszt. 1:0 a hazaiaknak!
     
    16
    Sevilla beadására Stuani érkezett, akinek a fejese a felső lécen csattant!
     
    A Primera Division 20. fordulójában az Espanyol fogadja vendégeként az Almeria együttesét.

    Az Espanyol hétközben, csütörtökön remek játékkal verte a kupában a Sevilla együttesét 3:1 arányban, tehát abszolút továbbjutásra esélyesként készülhetnek a visszavágóra.
    A bajnokságban jelenleg a 9. a tabellán 23 megszerzett bajnoki ponttal. Pontjainak nagy részét, számszerint 18-at otthon szerezték. Tiz mérkőzésből ötöt nyertek, három döntetlen, és két vereség mellett. Gólarányuk 14:9. Legutóbb az Eibar tudott győzni a katalánok otthonában január elején, a következő vereségre egészen augusztusig kell visszatekinteni, ekkor a Sevilla hozta el a három pontot otthonukból. Tehát nem győzni járnak a csapatok ide mostanság.

    Az Almeria már nem érdekelt a kupában, a Getafe búcsúztatta őket két szoros mérkőzésen. A bajnokságban jelenleg a kieső, 18. helyen találhatóak. Igen szoros az alsóház, egy esetleges győzelemmel akár 4-5 helyet is ugorhatnak a csapatok előre. Amennyiben győzne a csapat, pontszámban beérné a 11. helyen lévő Celta Vigo-t is. Az Almeria szenvedte el idáig a legtöbb vereséget, számszerint 11-et. A csapat otthon még nem tudott győzni, ez is egyedülálló az idei szezonban idáig. 16 bajnoki pontjukból hármat szereztek otthon, tizenhármat idegenben. Amikor utazniuk kellett, akkor négyszer győzni tudtak, egy döntetlen, és öt vereség mellett.
    Legutóbb a Valencia otthonában kaptak ki, 3:2-re, de nem volt reménytelen a helyzetük, kétszer egyenliteni tudtak, de a harmadik bekapott gólra nem volt válasz már.

    A két csapat őszi mérkőzésén 1:1-es döntetlen született. Ez a mérkőzés is három esélyes abszolút, hiszen az Espanyol otthon veszélyes az idei szezonban inkább ellenfeleire, az Almeria pedig idegenben mutat be jobb teljesitményt. Reménykedjünk, hogy ezen a meccsen is a jobbik énjüket veszik elő a csapatok. Tartsanak velünk!

    SportLackó93

    Gólok: 37. Stuani, 40. Stuani, 74. Caicedo

    Lapok:   51. Gonzalez (ESB), 57. Canas (ESB) – 38. Partey (ALM)


    RCD Espanyol: Casilla – Fuentes, Moreno, Alvaro, Lopez – Sevilla ( 80' Alex ) , Gonzalez ( 62' Sanchez ), Canas, Lucas – Stuani ( 70' Caicedo ), Garcia (C)
    Cserék: Pau – Alex, Alvarez, Caicedo, Colotto, Montanes, Sanchez

    Edző: S. Gonzalez

    UD Almería: Julian – Michel, Trujillo, Velez, Navarro – Verza, Teye Partey ( 46' Soriano )– Wellington Silva ( 74' Romera ), Corona (C), Mendez ( 79' Espinosa ) – Hemed
    Cserék: Gomez – Azeez, Dos Santos, Dubarbier, Espinosa, Romera, Soriano

    Edző: I. J. Martinez

    Játékvezetők: Alberto Undiano Mallenco

    Nézőszám: 16792